Başkan Özcan, “Kuraklıkla mücadelede biz de varız”

Başkan Özcan, “Kuraklıkla mücadelede biz de varız”

Başkan Özcan, “Kuraklıkla mücadelede biz de varız”
11 Mayıs 2021 - 17:10



Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Sulama Birliği Başkanı İsmail Tay’ı ziyaret etti. Özcan ile Tay, ilçede yaşanılan su sıkıntısı ve yaşanabilecek kuraklı için istişarede bulundu.  

İlçemizde son günlerde yaşanan kuraklık sebebiyle tarımsal sulamanın devamlılığını sağlamak ve çiftçinin mağduriyet yaşamaması için görüş alışverişinde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile  Sulama Birliği Başkanı İsmail Tay, yasal mevzuatlar çerçevesinde işbirliği yapma kararı aldı. 

Sulama Birliği Başkanı İsmail Tay’ı makamında ziyaret eden Başkan Özcan ; “Bu yıl yağışın az olması ve erken bastıran sıcaklardan dolayı ilçemizde kuraklık tehlikesi yaşanmakta. Malum İlçemizin ekonomisi tarıma bağlı. Çiftçi mahsulünü tarlaya dikti. Kış aylarından beri bu konuda uzmanlar tarafından zaten uyarılar geliyordu. Şu an korkulan oldu ve bu tehlikeyle karşı karşıyayız. Sulama Birliği başkanımızla gerekli istişareleri yaptık. İl genelinde de vekillerimiz gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar yapmakta. İlimizde de 2021 yılı sulamalarında kısıtlı sulama program çalışmaları başlatıldı. Bu programa göre kısıtlı su alacak ilçelerden biri de Nazilli. Biz Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Gerek vatandaşları suyu israf etmemeleri konusunda uyarmak olsun gerek uygulanacak programlar olsun. Yasal mevzuatlar çerçevesinde ortaklaşa çalışmaların içinde bizde varız” diye konuştu.