ADÜ'nün "kardeş üniversite" rektörü istifa etti

ADÜ'nün "kardeş üniversite" rektörü istifa etti

ADÜ'nün
03 Ağustos 2020 - 10:43


Adnan Menderes Üniversitesnin 20 Aralık 2019 tarihinde "kardeş üniversite" ilan ettiği Siirt Üniversitsinin rektörü Prof. Dr. Murat Erman görevinden istifa etti.

ADÜ ile Siirt Üniversitesi arasında 20 Aralık 2019 tarihinde Siirt’te gerçekleşen törenle “Kardeş Üniversite” Protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’ in katılımıyla Siirt’te gerçekleşen törende Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve senato üyeleri de hazır bulundu. 

Ülkenin önemli kurumlar arasında gerçekleşecek bu tür işbirliklerin çok kıymetli olduğunun da altını çizen Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir; “Biz bugün burada önemli bir işbirliğinin yanında, uzun yıllar sürmesini umut ettiğimiz bir gönül köprüsü de kurduk. Akademik, idari işbirliğinin yanından sahip olduğumuz değerlerin geliştirilmesi, yüceltilmesi anlamında da ortak çalışma azmimizi ortaya koyduk. İnanıyorum ki bu gibi güzel işler ülkemizin diğer kurumlarına da örnek olacaktır” dedi.  

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de Siirt Üniversitesini ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ve imzalanan protokolün her iki üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. Daha sonra Senato Salonu'nda Senato üyelerinin de katıldığı imza töreninde Kardeş Üniversite Protokolü imzalandı.-

- Rektör istifa etti .... lüks makam aracı ihalesi çok konuşulmuştu  

Siirt Üniversitesi, Prof. Dr. Murat Erman’ın 29 Temmuz’da sağlık sorunları nedeniyle rektörlük görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Erman 2018 yılının sonunda Audi A6 ihalesi ile gündeme gelmişti. Lüks makam aracı almak için çıktığı ihale şartnamesinde 30 koşul belirleyen Erman 27 Aralık 2018’de bir bsın kuruluşıuna yaptığı açıklamada,   “Sanki Ferrari. Her rektörlükte olan bir otomobil bu” ifadelerini kullanmıştı.
 

İktidara yakın haber ajansı İHA'da Erman’ın lüks yaşantısına yönelik haberler yapmış, söz konusu haberde Erman’ın konutunda 17 adet klima, 6 adet buzdolabı, 4 adet çamaşır makinesi, 2 adet bulaşık makinesi ve 4 adet ekmek kızartma makinesinin bulunduğu iddia edilmişti. Haberde Erman’ın 4 yıl önce yaklaşık 1 buçuk milyon liraya döşendiği öne sürülmüştü. Erman ise iddiaları yalanlamıştı.

SALGINDA 7 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Öte yandan Prof. Dr. Erman, koronavirüs salgını nedeniyle nisan ayında üniversitenin anaokulunda görevli öğretmen ve personeli işten çıkarmıştı. Üniversitenin uygulama anaokulunda görev yapan 3 öğretmen, 3 yardımcı personel ve bir aşçı, işten çıkarıldıklarını kendilerine gelen postayla öğrenmişti.
İstifa eden rektörün yerine Salı yada Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın isim önereceği öğrenildi.
 

ADÜ Rektörü de icraatlarıyla YÖK'ün gündeminde

 

Öte yandan daha önce “sağlığa zararlı sucuk üretmekten” ve “bir okul müdürüne iftira atmaktan” ceza aldığı ortaya çıkan Rektör Aldemir, Genel Sekreteri ile birlikte rakı masasında da görüntülenmiş ve son olarak da milyonluk makam aracı ile gündem olmuştu.

Yapılan yemek ihalesinde kamuyu 7 milyon lira zarara soktuğu iddiaları ile de gündem olan Rektör Aldemir’in Genel Sekreteri’nin katıldığı zikirlere katılması da ortaya çıkmıştı.

Rektörlük makamına oturduğu andan itibaren hakkında ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmeyen ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in ADÜ’ye atadığı Genel Sekreteri de tarikat evinde zikir yapıp şeyhin elini öperken çekilen videolarının yayınlanmasının ardından “FETÖ oyunudur, gerekli incelemeler yapılıyor” demesine rağmen bu güne kadar bir işlem yapmadığı da iddia ediliyor.
Genç yaşta bir işletmede veteriner olarak çalışırken “zararlı sucuk” üretmekten hakkında açılan davada ceza aldığı belirlenen Rektör Aldemir'in bir öğretmene iftira attığı ve bundan dolayı mahkûm olduğu (ceza aldığı) da ortaya çıkmıştı.
ADÜ Rektörü hakkında ortaya atılan son iddia ise  “Aşk skandalı” olmuş bu da  soruşturma konuları arasına girmişti.
 YÖK Disiplin Kurulu Rektör Aldemir hakkında soruşturma başlatmış, son olarak soruşturma evrağı Aydın Cumhuriyet Savcılığı'nın görevi olduğu ifade edilerek  Aydın'a gönderilmişti..  Aldemir hakkında  YÖK’teki soruşturmayı YÖK Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Kılıç yürütmüştü.