Üniversite öğrencilerinden Özlem Çerçioğlu'na teşekkür

Üniversite öğrencilerinden Özlem Çerçioğlu'na teşekkür

Üniversite öğrencilerinden Özlem Çerçioğlu'na teşekkür
03 Kasım 2021 - 11:02

ADÜ Aytepe Kampüsü'nde eğitim gören öğrenciler, Aydın'ın beklediklerinden çok daha modern bir şehir olduğunu söyleyerek çalışmalarından dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
Koronavirüs vakalarında görülen düşüşün ardından üniversitelerde yüz yüze eğitim tekrar başladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerinin şehre dönmesiyle ortaya çıkan barınma sorunu sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatı ile harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, başvuruları değerlendirerek öğrencilerin sorununa derman oldu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin son projesi ise ADÜ Aytepe Kampüsü'ne yakın bir konumda olan nisafihanesini öğrencilerin hizmetine sunması oldu. Öğrencilere sunulan villa tipi konutlar, bir evde ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemeler ile donatıldı. Ferah ve bahçeli misafirhanede kız öğrenciler ağırlanmaya başladı.

"AYDIN BEKLEDİĞİMDEN ÇOK DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR"

Üniversite 2. sınıf öğrencisi olduğunu fakat pandemi nedeniyle Aydın'a Eylül ayında ilk kez geldiğini söyleyen Dilara Birgüzel, "Aydın beklediğimden çok daha güzel ve modern bir şehir. Açıkçası buraya gelirken klasik bir ege şehri bekliyordum fakat sunulan imkanlar, hizmetler çok çok iyi. 'Çok sıkılırsam İzmir'e giderim ne olacak' diyordum fakat Aydın'da ihtiyaç duyabileceğim her şeyi buldum. Gerek mimarisiyle gerek yönetimiyle gerekse de gece hayatıyla beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Bu şehirde yıllarımı geçirecek olmaktan mutluyum" dedi.
Kaynak: Gazete Aydın

"BU ŞEHİR BİR KADIN BAŞKANIN İZLERİNİ TAŞIYOR"

Ailesinin İstanbul'da yaşadığını, tatiller sonrası Aydın'a geldiğinde huzura kavuştuğunu söyleyen Beril Feysal ise, "İstanbul'daki kalabalığı, sıkıntıyı, sokağa çıkarken yaşadığım zulmü bu şehirde yaşamıyorum. Burada 3. senem, pandemide evimde olduğum sürede hep Aydın'ı özledim. Bu şehir bir kadın başkanın izlerini taşıyor, kadın gözünün gördüğü incelikleri barındırıyor. Burada okumaktan dolayı mutluyum" diye konuştu.

"OKUMAK İÇİN GELDİĞİM ŞEHİRDE HAYATIMI KURDUM"

Üniversite 4. sınıf öğrencisi olduğunu, pandemide dahi Çankırı'daki ailesinin yanına dönmediğini belirten İsmail Özgür, "Ben bu şehre aşık oldum. Geleli 4 sene oldu, burada birçok işletmede çalıştım. Şu an çalıştığım işte ise pandemide de ayrılmadım ve üniversitelerin kapalı olduğu süreci Aydın'da geçirdim. Üniversitemin bitmesinin ardından da Aydın'dan ayrılmayı düşünmüyorum çünkü burada mutluyum. Sosyal belediyecilik bu şehirde var, üstelik Didim ve Kuşadası gibi turizm merkezlerine istediğim zaman gidebiliyorum. Aydın gerek yönetimiyle gerekse de sunulan hizmet ve imkanları ile bambaşka bir şehir. Bizlere bu güzel şehri sunan insanlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.