Perinçek Fenerbahçe'nin en yüce yerinde

Perinçek Fenerbahçe'nin en yüce yerinde

Perinçek Fenerbahçe'nin en yüce yerinde
01 Ağustos 2023 - 12:17

Son Dakika Aydın HaberleriYa Çok Seversen 5. Bölüm Fragmanı İzle!
Söke’de doktorlar ve sağlık çalışanları iş bıraktı
Devlet Bahçeli 11 ili tek tek saydı Aydın'da var
Efeler 09 SFK ilk hazırlık maçını kaybetti
Kuşadası hafta sonu hava durumu
Kuşadası'nın o mahallelerine meclisten müjde karar
Rana Kibar kimdir?
Yesevi Hareketi afete hazırlandı Erciyes Dağı'nda zorlu eğitim
 Ruhun Duymaz 3. Bölüm Fragmanı İzle!
Didim hafta sonu hava durumu
01 Ağu 2023 - 11:55- Spor

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun (YDK) Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Divan Faruk Ilgaz Tesislerimizde YDK Başkanımız Uğur Dündar başkanlığında Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve YDK üyelerimizin katılımıyla yapıldı.

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun (YDK) Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Divan Faruk Ilgaz Tesislerimizde YDK Başkanımız Uğur Dündar başkanlığında Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve YDK üyelerimizin katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı
 
Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı  Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz vatanın bağımsızlığı için şehit düşmüş kahramanlarımız, kulübümüzün kurucuları, vefat eden kulüp yöneticilerimiz, üyelerimiz ve tüm Fenerbahçeliler için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılışını YDK Başkanı Uğur Dündar yaptı.

Ardından geçtiğimiz aylarda vefat eden üyelerimiz ile Yüksek Divan Kuruluna  yeni katılan üyelerin isimlerinin tek tek okundu. İsmi okunanlar arasında Aydınspor tarafatlarının unutamadığı "Efsane Başkan" olarak bilinen Mukan Perinçek'in de ismi yer aldı. Perinçek'in ismi uzun süre alkışlandı. Öte yandan daha öncede Mukan Perinçek'in oğlu Hakkı Görken Perinçek de TFF Dış İlişkiler Kurulu'na seçilmişti.

Devamında Kulüpte  40, 50 ve 60. yılını dolduran üyelerimize plaketleri, Başkanımız Ali Y. Koç tarafından takdim edildi. Teknik Direktör İsmail Kartal ile efsane sporcular da plaketlerini YDK Üyelerinin alkışları eşliğinde Başkan Ali Koç'un elinden aldılar.

Mukan Perinçek kimdir 

Aydınspor’da başkanlık görevinde bulunduğu dönemlerde Perinçek, Afrika’dan Türkiye’ye futbolcu getiren ilk kulüp başkanı olurken Aydınspor da Kıbrıs’a giden ilk Türk takımı olarak tarihe geçti.

Aydınspor’a ilk kez bina kazandıran Başkan Perinçek döneminde siyah-beyazlılar, Süper Lig’de yer aldığı sezonlarda rakiplerinin de korkulu rüyası oldu. Perinçek döneminde Aydınspor, 26 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 6-1 yenmeyi başararak tarihi bir zafere imza attı. 12 yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Perinçek'in ağzından işte 6-1lik zafer 

Perinçek, yerel bir gazeteye verdiği röportajda bakın tarihi Fenerbahçe galibiyetini nasıl anlattı:

1.Lig’de sezonu İstanbul’da Fenerbahçe maçıyla açacaktık. Lig’i, Fenerbahçe’yi hiç tanımıyorduk. Bu anlamda bir endişe taşıyorduk. Maçtan birkaç gün önce İstanbul’a gittik. Futbolculara Aydınspor eşofmanlarını giydirdim ve Kadıköy sokaklarında gezmelerini istedim.  Burada amacım oyuncularımızın maç atmosferini sokakta alışmalarını sağlamaktı. Bu atmosferi ilk statta görmeleri yerine sokakta görmelerini istedim. Atmosferi alışsınlar ve maç sırasında heyecan yapmasınlar diye bu şekilde hareket etmiştik. Maç başladı ve biz İlker’in golüyle 1-0 öne geçtik. İkinci yarının başında skoru 2-0 yaptık.  Maçın bitimine 20 dakika vardı. Ben en fazla 2-2 biter Kadıköy’den en kötü bir puanla ayrılırız diye kendimi rahatlamaya çalışıyordum. Maç 2-1 oldu ve daha sonra biz arka arkaya goller bulduk. Golleri attıkça inanın kendimi kaybettim. Hele ki 5’inci golü bulduktan sonra kendimi sahanın ortasında buldum. Sahaya nasıl geldim hatırlamıyorum. Soyunma odasında büyük bir mutluluk vardı. İnanılması güç bir zafere imza atmıştık. Maçın ardından uçakla İzmir’e indik. Havaalanında vatandaşlarımız bizi büyük bir coşku içinde karşıladı. Havaalanı bayram yeri gibi oldu. Konvoylar eşliğinde biz Aydın’a geldik. Bir yandan galibiyete sevinirken bir yandan da oyunculara vereceğim prim aklıma geldikçe içimi bir hüzün kaplıyordu. Bir evimi satsam oyuncularımızın primlerini ödemiyorduk. Futbolcularıma verdiğim sözü tutmak için Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan evlerimi sattım. Futbolculara dairelerden elde ettiğim gelirle primlerini ödedim. Sözümü yerine getirdiğim için çok mutlu oldum. Biz Fenerbahçe karşısında öyle bir zafer kazanmıştık ki galibiyetin ne kadar büyük olduğunu günümüzde bile anlayabiliyoruz. Fenerbahçe’yi tarihinde sahasında bu kadar gol atıp yenen takım olmadı. Maçla ilgili yapılan şakalaşmalar hala herkesin hafızasında. Biz Aydınspor’u adını tüm ülkeye duyurduk. Şimdi Aydınspor deyince herkesin aklına Fenerbahçe karşısında alınan tarihi 6-1’lik zafer geliyor."