Aydın Emniyet Müdürü değişiyor mu ?

Aydın Emniyet Müdürü değişiyor mu ?

Aydın Emniyet Müdürü değişiyor mu ?
18 Temmuz 2023 - 11:22

 3 bin 500’e yakın yargı mensubunu ilgilendiren HSK Yaz Kararnamesinin ardından gözler  şimdi, kısa süre içerisinde yayımlanması beklenen Mülkiye ve Emniyet kararnamesine çevrildi.

 Gün geçtikçe hareketlenen Emniyet Teşkilatı kararnamesiyle ilgili yeni isimlere ulaşıldı. İşte kulisleri hareketlendiren bilgiler.
 

Emniyet Teşkilatı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından kısa süre içerisinde yayımlanacak kararnameyi heyecanla bekliyor.

Kararnameyle ilgili kulislerde konuşulan son bilgilere göre  Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve Polis Başmüfettişi Murat Mutlu’nun büyük bir ile Emniyet Müdürü olacağı belirtilirken, Karabük Emniyet Müdürü Kadir Yırtar’ın da bu isimler arasında olacağı öğrenildi.

Bir süre önce kararname çalışmaları için Ankara’ya geldiği öğrenilen Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç’in Emniyet Genel Müdür yardımcısı , Genel Müdür yardımcılarından Resul Holoğlu’nun ise bu görevden alınacağı kulislerde konuşuluyor.

Kararname öncesi Ankara Emniyet Müdürlüğü için yeni bir isim ortaya atıldı. Polis Başmüfettişi olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü için isminin kulislerde konuşulduğu öğrenildi.

Erkin Adalar’ın ismi  İzmir İl Emniyet Müdürü olarak geçiyor

Uzun süredir İstihbarat Başkanlığı yapan Sabit Akın Zaimoğlu’nun görevine devam edeceği belirtilirken, Polis Başmüfettişi Murat Mutlu’nun da Gaziantep’in yeni İl Emniyet Müdürü olacağı konuşuluyor.

Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz’ın ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında aktif olarak halen devam eden bir soruşturması olması nedeniyle merkeze alınacak Emniyet Müdürleri arasında olduğu belirtiliyor. Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker’in de merkeze alınanlar isimler arasında olduğu, Özel Harekat Başkanlığı görevi için polis başmüfettişi Ertuğrul Yıldırım’ın kulis yaptığı öğrenildi.

Mevcut Gaziantep İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ’un merkeze alınacak isimler arasında olduğu iddia edilirken, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın’ın da Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınması beklenen isimlerden olduğu belirtildi.

Eski Kırklareli Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olan ve eski İçişleri Bakanları Efkan Ala ile Selami Altınok’a yakınlığıyla bilinen Erkin Adalar’ın ise İzmir İl Emniyet Müdürü olmasının beklendiği öğrenildi. Teftiş Kurulu Başkanı Fennî Gürsel’in Polis Başmüfettişi olacağı kulislerde konuşulurken,

Çok sayıda emniyet müdür değişiyor

Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’nun da merkeze çekileceği iddia edilirken, Yozgat İl Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün ve Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’ın idari bir dosya kapsamında merkeze alınacak Emniyet Müdürleri arasında olduğu öğrenildi. 

Bunların yanı sıra Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in de küçük bir ile atanacağının kulislerde konuşulduğu öğrenildi.

İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan özel sınıf Emniyet Müdürü Bekir Macit’in ise Birinci Hukuk Müşavirliği vekilliğinden alınacağının kulislerde konuşulurken, . Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç’in Emniyet Genel Müdür yardımcısı olaraka atanmasının ardından Konya Emniyet Müdürlüğü’ne ise Konya’nın sorunlarını bilen, daha önce burada görev yapmış tecrübeli bir ismin atanmasının beklendiği öğrenildi.