Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Kültür Merkezi, düzenlenen tören ile açıldı

Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Kültür Merkezi, düzenlenen tören ile açıldı

Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Kültür Merkezi, düzenlenen tören ile açıldı
28 Ağustos 2022 - 08:41



Nazilli’de Yaklaşık bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cem Evi Kültür Merkezi, düzenlenen tören ile açılışı yapıldı. 

Nazilli’de 2017 yılı sonunda yapımına başlanan ve kademeli olarak hizmet vermeye devam eden Nazilli Eğrek Alevi Kültür ve Cem Evi tamamlanmasının ardından yapılan resmi tören ile alevi vatandaşlara hizmet vermeye başladı. 

Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cem Evi Kültür Merkezi Dernek Başkanı Mehmet Akyüz, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Mahalle Muhtarı Mustafa Ali Uçar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Dernek açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, Nazilli Kaymakam Vekili Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ile Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir,  Aydın İl Emniyet Müdür Mehmet Suat Ekici, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Korhan Özmenlikan,  İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Caner Özkul, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, İlçede faal Siyasi Parti temsilcileri ve yönetimleri, Muhtarlar, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından hoş geldiniz konuşmasıyla derneğin başlangıcından sonuna kadar yapımında katkı sağlayan,  emek veren her kese tek tek teşekkür eden Eğrek Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Kültür Merkezi Dernek Başkanı Dede Mehmet Akyüz; “Değerli halkımızın gerek ekonomik gerekse işçilik olarak yaptırdığı çabalar ve emeklerine teşekkür ediyorum. Bu konuda bizi yalnız bırakmayan her zaman destek veren Nazilli eski belediye başkanı Sayın Haluk Alıcık’a, şu an da belediye başkanlığını yürütmekte olan Sayın Kürşat Engin Özcan’a ve Nazilli Belediyesi personeline, büyükşehir belediyesi ve personeline teşekkürü bir borç bilirim. Cem evi statüsü pirimiz Hünkâr Hacı Bektaşi Velid’in desturu ile yetmiş üç millete bir nazarla bakmaktır.  Aslanı ve ceylanı bir kucakta tutmak felsefesi üzerine cem evleri ilmin ve bilimin ışığına yürüyerek insanlık adına dili, dini, ırkı, inancı sorgulamadan herhangi bir siyasi kuruluşun karşısında veya etkisinde kalmadan insanlığa sevgi ve barış yolunda ışık olmak için hizmet veren kurumlardır.  Bu amaçla cem evimizde cem erkânıyla beraber acı, tatlı olan her şeyi paylaşmak, bir lokmayı bölüşmek, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için hizmeti kendine hedef koymuş ve bu yolda da çalışmaya gayret göstermektedir. Pirimiz Hünkâr Hacı Bektaşi Veli’nin buyurduğu gibi ilim ve bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Bütün insanlar hak nezdinde eşittir.  Bundan dolayıdır ki biz Pirimiz Hünkâr Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi sevginin, saygının, dostluğun, barışın dünyada hâkim olacağı hepimizin aşure gibi kaynaşacağı ve bu cem evleri gibi bütün inan kurumlarında da bu birliktelik ve beraberliği bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Farklı kültürlerden, farklı inançlarda yer alan insanların bir araya gelmesiyle oluşan toplumun Türkiye Cumhuriyeti devleti çatısı altında hep birlikte el ele, gönül gönüle bu ülkenin hedefleri doğrultusunda çalıştığının altını çizen Vali Aksoy; “Toplumumuz farklı kültürlerde farklı inançlarda yer alan insanların bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devleti çatısı altında hep birlikte el ele, gönül gönüle bu ülkenin hedefleri doğrultusunda çalışmak üzere yola çıktık ve çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunda ve kurtuluşa gidilen yolda hep birlikte mücadele ettik. Bu mücadele sonrasında da bugün bu şanlı bayrağın altında hep birlikte yaşıyoruz. Aydın genelinde bulunan Alevi dernekleriyle cem evlerimizin değerli yöneticileriyle geçtiğimiz yıl kahvaltıda bir araya geldik. Onların öncelikli talepleri varsa onları almak ve onlara çözüm üretmek adına bir çalışma yapacağımızı ifade ettik.  Bütün derneklerimizle, yöneticilerimizle bir araya gelerek onların taleplerini aldık. Bugün itibariyle Aydın genelinde bulunan bütün derneklerimizden almış olduğumuz talepler çerçevesinde Aydın Vali olarak 11,2 milyonluk bir kaynak ayırdık ve bunun da bugüne kadar 7.8 milyonunu harcadık. Bu anlamda imkânlarımız ölçüsünde derneklerimizin taleplerini ve onların bize aktarmış oldukları sorunları çözme noktasında bir gayret içerisinde olduğumuzu ve bu konuda samimi bir şekilde çalıştığımızı ifade etmek isteriz. Sürekli temas içerisinde olduğumuz yöneticilerimizle de bundan sonra da diyaloglarımız aynı şekilde devam edecektir. Zaman zaman toplum olarak içimize nifak tohumları sokmak isteyenler olabilir. Bunlara geçmişte olduğu gibi bugün de daha sonra da asla müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte el ele vererek ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaya gayret edeceğiz bunu daha farklı bir noktaya hep beraber taşıyacağız. Dernek başkanımızın da ifade ettiği gibi buranı bu noktaya gelmesinde birçok kurum ve kuruluşun katkısı var. Başta Nazilli Belediyemizin önceki başkanı ve mevcut başkanı olmak üzere emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Güçleri bir araya getirdiğimizde sorunları hep birlikte aşacağımızın güzel bir örneği. Bu tür ihtiyaçların giderilmesi konusunda ortaya çıkan sonuçların güzel sonuçlarını da hep beraber görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. Bu tür birlikteliklerin bizleri daha da güçlendirmesini ve daha iyi bir noktaya taşımasını temenni ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Eğrek Dedesi Mehmet Akyüz Vali Hüseyin Aksoy’a, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz 'a Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’a vekillik yapan Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi’ye,  Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz’a, MHPİl Başkanı bir önceki Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a ve Dallıca Mahalle Muhtarı Mustafa Ali Uçar’a teşekkür plaketi takdim etti.  Müzik dinletisinin ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesildi.