Çerçioğlu, "Şu bir gerçek ki insanlarımız aç aç, bunu duyun. İnsanlar evine ekmek götüremiyor,"

Çerçioğlu, "Şu bir gerçek ki insanlarımız aç aç, bunu duyun. İnsanlar evine ekmek götüremiyor,"

Çerçioğlu,
26 Şubat 2021 - 16:42

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,"Şu bir gerçek ki insanlarımız aç aç, bunu duyun. İnsanlar evine ekmek götüremiyor," dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Destek Hizmet Merkezi açılışına katılmak üzere Aydın'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Sözcüsü Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Milletvekilleri PM Üyesi Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız ve İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan ve Oda Başkanları tarafından karşılanan CHP heyeti, burada yapılan toplantıda esnafın sorunlarını ve önerilerini dinledi.

ODA BAŞKANLARI BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

Bugüne kadar ve özellikle Pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarlara verdiği destek ile yalnız bırakmadığı Aydın esnafının büyük takdirini ve desteğini kazanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na tek tek teşekkür eden esnaf temsilcileri, "Her zaman yanımızda oldunuz, en zor günlerimizde yanımızda oldunuz. Biz Esnafa verdiğiniz desteği gösterdiniz. Bir dilim ekmeğe muhtaç olduğumuz, bırakıldığımız bu süreçte esnafın kapısını peynir, yağ, et, süt bıraktınız, bizlerin yüreklerini fethettiniz. Biz esnafın bazı sorunlarını CHP'den başka kimse çözemez. Acil olarak esnaf için sicil affı çıkmasını da bekliyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundular.

TAVİL'DEN  EFELER BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

Toplantıda söz alan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na övgü dolu sözlerle teşekür eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkan Yardımcısı Kamil Tavil, "Keşke bu ülkede Cumhurbaşkanı siz olsanız" dediği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na "Esnafın derdine, üzüntüsüne bir tek siz ortak oldunuz." şeklinde sözlerini sürdürdü.  Efeler Belediyesi'ni Pandemi sürecindeki Pazar uygulaması nedeniyle eleştiren Tavil, "Efeler Belediyesi esnafın gözünde sınıfta kalmıştır" dedi.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL: İLTİFAT MARİFETE TABİDİR

Tüm oda başkanlarının tek tek söz aldığı toplantıda ilginç diyaloglar da yaşandı. Toplantıda tüm oda başkanlarının Başkan Çerçioğlu'na tek tek teşekkür etmesi ve Başkan Çerçioğlu'nun yapılan yoğun teşekkürler karşısında yaşadığı haklı onur ve mütevazilik kaynaklı mahcubiyet, tebessüme neden olurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel tarafından "İltifat marifete tabidir" şeklinde yorumlandı.

ÇERÇİOĞLU: "ESNAFIN FERYADINI DUYUN"

Oda Başkanların görüş ve önerilerini dinledikten sonra söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,  esnafın Büyükşehir Belediyesi'nden duyduğu memnuniyet ve kendisi hakkındaki güven ve sevgisine teşekür ederek, "Bizim esnafımıza bakış açısı uygulamalarımız ile ortadadır. İktidar olduğumuzda da esnafımızın için en iyisini yapacağız. Oteller, eğlence merkezleri, parti kongreleri açıksa esnaf niye kapalı? Bunu anlamak mümkün değil. Bunun hakkında söyleyecek şey çok, ama 'Neyse' diye şimdilik geçiştiriyoruz. Şu bir gerçek ki insanlarımız aç aç, bunu duyun. İnsanlar evine ekmek götüremiyor, çocuklarına bez alamıyor. Çocuklarına, eşlerine mahçup oluyorlar. Anlayın artık  esnafın halini, duyun feryadını" dedi.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL: HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Aydın esnafının, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Özlem Çerçioğlu'undan duyduğu memnuniyet ve güvenden dolayı büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, "Gerek Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili görüşleriniz, gerekse de Efeler Belediyesi ile ilgili görüşlerinizi Genel Merkezimize ve Sayın Genel Başkanımıza ileteceğim. Ama CHP ve CHP'li Belediye Başkanlarımız esnaf dostudur. Türk esnafı, bu süreçte gerçek dostunu daha iyi anlamıştır. Sorun ve önerilerinizin takipçisi olacağız" dedi.