AYLA EKİN DENİZ YAZDI "CUMHURBAŞKANI'NI TANIMAYAN REKTÖR YAPMIŞLAR"

AYLA EKİN DENİZ YAZDI "CUMHURBAŞKANI'NI TANIMAYAN REKTÖR YAPMIŞLAR"

AYLA EKİN DENİZ YAZDI
21 Ağustos 2020 - 12:52

Aydın'ın gözbebeği Adnan Menderes Üniversitesi'nin Rektör Osman Selçuk Aldemir tarafından kısa sürede düşürüldüğü vahim hal Aydın tarihine kara bir sayfa olarak geçecektir. Neden mi? Haydi hep birlikte bir irdeleyelim. Hem yerel hem de ulusal haber sayfalarına düşen, sosyal medyada karikatürlere, skeçlere mizah malzemesi edilen "geçmiş(?!)" olayları kurcalamadan Rektör Beyin son açıklamalarından hareketle bir analiz yapalım. İki gün önce bazı yerel gazetelerde çıkan haberlere göre Rektör Aldemir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin TUBİTAK ULAKBİM TR Dizin sıralamasında 217 üniversite arasından ilk %10 luk dilimde yer alarak Aydın'ın gururu olduğu, yapılan TÜBİTAK projelerinde 28 yıllık üniversite tarihinin en fazla projesinin yapıldığını ve bir çok üniversiteyi geride bırakarak 23. olunduğu açıklamasını yaptı. Hepimizi sevindiren bu haber gerçeklerin ortaya çıkmasıyla yerini yine büyük bir hayal kırıklığı ve öfkeye bıraktı. Rektör Aldemir yine, yeniden, bıkmadan herkesin gözünün içine baka baka gerçekleri çarpıttı, doğruların üstünü kapattı. Bu duruma ilk tepki AK PARTİ MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Sayın Metin Yavuz'dan geldi.

REKTÖR KAMUOYUNU ALDATIYOR..

AK PARTİ MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz geçtiğimiz günlerde Söke Mimarlık Fakültesi ile ilgili Rektör Aldemir'in 'YALAN' söylediğini açıklamış ve bu duruma sert tepki göstermişti.Sayın Yavuz, Rektörün yine bir yanıltıcı haber servis etmesine sessiz kalmayarak haklı biçimde tepkisini açık şekilde gösterdi ve Aldemir'in kamuoyunu sürekli olarak bilinçli şekilde yanılttığını ifade etti.

Peki Rektör ne demişti, aslında olan neydi?
(Rektör beyin elinde bulunan rapora veri.ulakbim.gov.tr/universite/255 adresinden dileyen, gerçekleri görmek isteyen herkes ulaşabilir.)

Rektör Aldemir yerel medyaya servis ettiği haber ve üniversitenin resmi youtube kanalında yayınlanan video ile (Daha sonra belgeleriyle birlikte üniversite web sayfasında haber olarak paylaşıldı.) kısaca şunları söyledi: 

1. Rektör Aldemir haberde üniversitenin TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen TR Dizin Ulusal Yayın Sıralamasında 217 üniversite arasında 23. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attığını ve bunu kendi dönemlerinde olduğunu iddia etti. Rektör burada üniversitenin TR Dizin Yayın Sayısı sıralamasındaki yerinden bahsediyor ve bunu yaparken gerçekleri saptırıyor keza bu sıralamada yer alınmasını sağlayan 3.822 yayın Rektör Aldemir döneminde yapılan yayınları değil 2019 yılına kadar yapılan tüm yıllara ait yayınları kapsıyor.

2. Devamında Rektör Aldemir üniversitenin 217 üniversite arasında en çok atıf alan 24. üniversite olduğunu ve bunu da kendi yönetiminin akademik performansı artırma misyonuyla başardıklarını söylüyor. Ancak Rektör bey burada da gerçekleri çarpıtıyor. Bu istatistikte elde edilen sıra yine Rektör Aldemir döneminde alınan atıfları değil 2019 yılına kadar tüm yıllarda alınan 3.759 atıfı kapsıyor.

3. Rektör Aldemir'in ADÜ’nün 28 yıllık tarihinde geldiği zirve nokta olarak sunduğu açıklamasında paylaştığı bir diğer veri ise TÜBİTAK Destekli Proje sayısı. Rektör beyin kendi dönemine mal ettiği ve ADÜ tarihine saygısızlık edercesine zirve nokta diyerek paylaştığı bu veri Rektör Aldemir dönemini değil, 2015-2019 yılları arasını yani Rektör Aldemir'den önceki dönemi kapsıyor. 

Dosyada daha pek çok veri var ve hepsi 2019'a kadar olan dönemlere ilişkin veriler..

Bu arada ufak bir hatırlatma Rektör Aldemir 2019 yılında atandı.. 

Yukarıda linkini paylaştığımız TÜBİTAK ULAKBİM tarafınca hazırlanan ADÜ performans dosyasının orijinalini yazının sonuna da iliştirdik ki tüm gerçekleri (ister direkt TÜBİTAK ULAKBİM web sayfasından ister ekte yer alan orijinal dosyadan) sizler kendiniz de kendi gözlerinizle görün..

Elbetteki dönem farketmeksizin ADÜ'nün başarısı hepimizi gururlandırır ancak sayın Rektör hocam tüm bu verileri gerçekleri çarpıtmak pahasına kendi döneminize mal etmek yerine ortada bir başarı varsa bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ederek kamuoyuyla paylaşsaydınız bu bir bilim insanına, bir Rektöre yakışır daha etik bir davranış olmaz mıydı? Siz böyle yapsaydınız insanlar sizi alkışlamaz mıydı? Takdir Aydın kamuoyunun..

GÜNDEME YENİ BOMBA

Son olarak Rektör beye atfedilen ve insanı hayretler içinde bırakacak şu sözlere dikkat.
2 hafta önce bizzat Bakan Süleyman Soylu tarafından uyarılmak için arandığı iddia edilen Rektör, Advak Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hasan Eren'e bir cafede, telefonun açık hoparlöründen etraftakilerin de duyacağı şekilde, "Süleyman Soylu kim oluyor Cumhurbaşkanı arasa ne yazar" cevabını verdiği iddia ediliyor. Bu iddia doğruysa Rektör Beyin kime güvenerek bu şekilde konuştuğu merak konusu olmuş.

ADÜ VAKFINDA NELER OLUYOR
Bu arada yeni bir iddiada Rektör Danışmanı Mehmet Karaman (sessizce atanan Malatyalı ve yine belediye kadrosundan) Yönetim kurulu toplantısı yapılmadan Rektör Aldemir'in talimatı ile Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı'nın (Advak) müdürlüğüne atanmış.
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hasan Eren'miş. Eren ile ilgili iddia ise şu: Kızının geçici kadrosunun asalete geçmesi sözü yüzünden Rektörün her dediğini hukuksuzda olsa bir şekilde yerine getiriyormuş. Vakfın iyice içini boşaltmak için yapılan bir hamle olduğu belli olan bu gelişmelere Vakfın Yönetiminde bulunan diğer üyelerin karşı çıktığı da söylenenler arasında.