Alıcık, "Her darbe haksızlık ve kanunsuzlukların sivrilmesi demektir.”

Alıcık, "Her darbe haksızlık ve kanunsuzlukların sivrilmesi demektir.”

Alıcık,
12 Eylül 2023 - 07:59

Kara Eylül” olarak 12 Eylül darbesinin 43. yıldönümünde bir mesaj yayınlayan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık mesajında;" Türk Milliyetçiliği vatan ve millet sevdasının hiçbir ön şarta dayanmayan kutlu bir yansımasıdır." dedi.

Alıcık,, mesajında şunları kaydetti:

"Belirsizliği kuşatan esrar perdesi kaldırılıp sarih gerçekler sahnedeki yerini aldıkça, daha önemlisi aziz Türk milleti;  kutlu iradesine, tartışma kabul etmez istiklaline sarıldıkça 12 Eylül’ün karanlık yönleri bütünüyle ortaya dökülecektir. Özellikle Türk gençliğinin hedef alınması, gencecik evlatlarımızın şehadet, mahkûmiyet ve mağduriyeti her yönüyle analiz edilmelidir.
12 eylül ve yaşanan acıklı dönemlerin bir fezlekesini düzenleyip Türk Ve Türkiye Yüzyılında  , Türk nesillerinin ihtiyaçlarını bihakkın tespit etmek gerekir.  12 Eylül darbecilerinin mahkemeye çıkarılarak yargılanması, hayatlarını kaybetmelerine rağmen hak ettikleri cezaları almaları vatana ve Türk milletimize karşı işlenmiş suçların karşılıksız bırakılmaması elbette Türk Adaletinin gücüdür. 12 Eylül zulümdür, zillettir, hezimettir, rezalettir, cinayettir; 12 Eylül cuntasına beden ve beyin olanlar ise tek kelimeyle zalimdir. Darbeler, Türk demokrasi kültürünü zehirlemiştir.
Milli iradeyi örselemiştir. Vesayeti özendirmiştir. Statükoyu beslemiştir.
Her darbe, her muhtıra, her kalkışma, her ara rejim özlemi hiç şüphesiz gayri ahlakidir, gayri meşrudur, gayri millidir, gayri insanidir."

Allah birliğimizi beraberliğimiz bozmasın.


Türkiye’nin önü silah zoruyla kesilmiş, tarihi yürüyüşü darbeciler eliyle sekteye uğratıldığını kaydeden Alıcık, "Demokrasiye kast edilmiş, milli iradeye vesayet zinciri vurulmuştur.
12 Eylül 1980 darbesi Türkiye’nin on yıllarını çalmış, istikbal haklarını çarpıtmış, milli hâkimiyeti çoraklaştırmıştır. Bireyle devlet, milletle devlet arasındaki güvene dayalı ahlaki, tarihi ve hukuki bağlar her darbeyle biraz daha yıpranmış, biraz daha yıkıma maruz kalmıştır. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz Türkiye’nin büyüme ve yükseliş ümitlerine, milli birlik ve dayanışma azmine, huzur ve barış ortamına iç ve dış odakların elbirliğiyle planlayıp uygulamaya geçtikleri zincirleme suikastlardır. Her darbe bir nevi işgaldir, gerilemedir, tarihin gerisine düşmek demektir. Her darbe kaos ve krizin serpilmesi demektir.
Her darbe haksızlık ve kanunsuzlukların sivrilmesi demektir.
Millet iradesi yalnızca Allah’ın himayesine girer, bunun dışındaki her himaye, her vasilik ya yıkılacak ya da imha edilecektir. Allah birliğimizi beraberliğimiz bozmasın" dedi.