Şehitler üzerinden siyaset yapanlara yazıklar olsun
  • Reklam
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

Şehitler üzerinden siyaset yapanlara yazıklar olsun

03 Mart 2020 - 08:16


15 Temmuz hain şerefsiz  darbe girişimini yaşadı bu güzel ülkem..Ve bu  girişimde birçok kahramanlık hikâyesi ile büyümüş atalarımız gibi bizlerde bir kahramanlık hadisesini canlı canlı yaşadık . Çoluk çocuk sokağa dökülen bir milleti gördük. Anlatacak çok şey yaşadık o 24 saatte. Kimilerimiz en ön saflara attı kendini savaştı, kimilerimiz geride kaldı, korktu, bahanelere sığındı. Önde olanlardan bir kısmı şehadet mertebesine ulaştı. Ama başının üzerinden kurşunlar yağan binlercesi de gazi oldu, herhangi bir yara almasa da. Büyük bir sınavdı 15 Temmuz bizler için. Kimilerimiz üstün başarıyla geçti, kimilerimiz kaldı bu sınavdan. Sonucu değerlendirecek olan Yüce Allah’tır elbette.
Ve daha birkaç gün önce 37 ana kuzusu bu vatan için şehit düştü. Kapkara oldu Türkiyem…kapkara oldu kalpler.. Lanet olsun o askerimizi vuran kahbelere. Vatanı için canını veren tüm şehitlerimizi bu millet asla unutmayacak ve unutmamalı. Bağımsız yaşamanın bedelini canlarıyla ödeyen ve bir millete “bağımsızlığını” ikram eden kahramanları yılda bir değil her an anmalı, dua etmeli.
Dile kolay 37 şehidimiz … ardında birçok acılı insan bıraktı. Beklenmedik bir kayıp yaşadı anne babalar, eşler, çocuklar. Ama hiçbirisi olana asla isyan etmedi. Bir talepte de bulunmadı. Kapısını çalan olursa sıkıntısını söyledi.  Kimi gözyaşlarıyla anlattı oğlunun hayallerini beklentilerini  , kimi gözyaşlarını içine akıttı.. Ancak hepsinin ortak özellikleri vardı elbette. Topluluğun istisnasız tamamı Anadolu irfanının seçilmiş temsilcileriydi adeta. Şehitler nasıl seçilmişse, aileleri de öyle seçilmişti. Bırakın isyan etmeyi, durumundan şikâyet eden ya da bunu ima eden dahi kimse yok gibiydi.. Hepsi şehitlik mertebesinin anlamını fazlaca kavramıştı ve bir şehidin yakını olmanın ne demek olduğunun farkındaydı.
Şehit anneleri babaları oğulları vatanı için canını verdiğinden dolayı başı dikti gördüğümüz karelerde…. Yapabileceğimiz bir şey var mı sorularına  “teşekkür ederiz, devletimiz yanımızda” diye cevap verdi hemen hemen hepsi.. acılarını kalplerine gömmüşlerdi sözün bittiği yerdeydi onlar….
Bakın şimdi… Evlerimizde huzur içinde sıcak çorbalarımızı içmemizi, çocuklarımızı kendi okullarımıza göndermemizi, camilerimizde ezan seslerini duymamızı sağlayan şehitlerin yakınları bir şey talep etmiyorken,   bu yüzden ne olur bugünlerde siyaseti bir kenara bırakın o şehit anneleri babaları için bunu yapın. Batsın siyasetiniz.. şehitler üzerinden siyaset yapanları tarih affetmez kim olursa hangi siyasi görüşte olursa olsun..
Ben şehitler üzerinden siyaset yapanlar adına sadece utanıyor ve hepsinin önünde saygı ve mahcubiyetle eğiliyorum.
Başımız sağolsun….