SEÇİM BİTTİ..
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

SEÇİM BİTTİ..

04 Nisan 2019 - 20:12

Seçim bitti. Diğer illerde özellikle İstanbul ve Ankara’da sonuçlar tartışılıyor.  Aydın’da tartışılacak yer kalmadı. Ama ileride bu seçime etkii eden faktörler gün yüzüne çıkacak.
Seçim süresince eşim ile Didim’de  Cumhur İttifakı adayı Mümin Kamacı’nın yanında taraf olduk. Sabahlara kadar çalıştık..  rakip Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Türkiye’nin en çok borçlarıyla skandallarıyla konuşulan,  makam aracı  “WANTED”  olacak kadar sokaklara  medyaya düşen belediye başkanı….
Seçim stratejisi olarak ne yaptık ? Didim’in kötü yönetildiğini, borç batağı içinde olduğunu, maaşlarını ödeyemediğini, yatırım olmadığını esnafın belediyeden çok dertli olduğunu ve bunun gibi olumsuzlukları gündeme taşıdık.  Zaten genelde iki yada üç rakip arasındaki seçim yarışlarında da bunlar gayet doğal. Nasıl,  Sayın  Özlem Çerçioğlu, seçim yarışında Mustafa Savaş’a  “turist ömer”  “bal yapmayan arı “ gibi benzetmelerde bulunup,  seçimi kazandıktan sonra “gel beraber çalışalım” diye gayri ciddi çağrıda bulunduysa,  bizim yaptıklarımız da gayet normal..
Biz yine seçim süresince yaklaşık 60 sayfa Didim Belediyesi için  İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ TARAFINDAN ONAYLANAN DİDİM BELEDİYESİ’NDEKİ USULSÜZLÜKLERİ kalem kalem yazarak halkı bu konuda bilgilendirmeye çalışıp, bu kez devletin gücü ile Didim’in yönetilmesi için Mümin Kamacı’ya oy istedik.  Kamacı’nın projelerini anlatmaya çalıştık. Ama olmadı… 17 bin seçmen sandığa gitmedi AK Parti ve MHP Tabanı sağ gösterip sol vurdu ve en önemlisi seçimden bir gün önce HDP üst kademesinden gelen bir twit ile seçimi yaklaşık 6-7 bin farkla Deniz Atabay kazandı. O twit ile seçimi kazanan Atabay’ın seçim gecesi zafer coşkusunu HDP VE CHP Bayrakları ile süslü arabalarla kutlamasını da hiç şaşırmadık ama ileride bunun başına bela olacağını da bir yere not ettik.
 
Sonuç olarak Atabay kazandı, tebrik ettik,  hayat devam ediyor... BÜYÜKŞEHİRDE Özlem Çerçioğlu, Efeler’de Fatih Atay seçimi kazandı. Onları da tebrik ettik  sandığa giden halkın takdiri dedik.  
Başta da söyledim biz taraftık kaybettik…. Aydın’da da taraf olanlar karşılıklı insanlar vardı kimi kazandı, kimi kaybetti. Kaybedenler umut tüketti. Belediyede  son  işe alınanlar hemen işten çıkartıldı. Daha önceden çalışanlara yer gösterildi.  Kimi tuvalet temizliği  kimi garson olarak gönderildi. Kazanan taraflarda çok sevindi.  Daha önce  rapor alan bir gazeteci kardeşimizin Efeler Belediyesinde çalışan  kızı,  pazartesi Efelerde Kültür Servisinde işe başl?adı. Ne mutlu ona.. onlara.    Bunlar beklenen  gelişmelerdi şaşırdık mı hayır… Sonuçta kazanmanın bedelini kendisine ödediler daha da ödenecek çok gazeteci var…
 
Peki AK Parti bu seçimde nerede yanlış yaptı … Mustafa Savaş’ın tek yanlışı vardı efendiğini ve mütevaziliğini seçim süresince söylemlerine de yansıttı.  Rakibini hiç ezmedi, korkutmadı,  Özlem Çerçioğlu’na “Ben senin gibi FETÖ’den yargınlanmıyorum çık bunun hesabını ver" diyemedi.  Hep yumuşak geçiş yaptı. Yaparken bile  mahçubiyet yaşadı.  Ama böylede çok takdir gördü…sonuçta karşısında bir kadın  aday vardı..Haşmet Aysan gibi tecrübeli bir bürokratın resmi belgelerini kullanmak istemedi yada öyle gerektiğini düşündü.
 
Peki genel anlamda AK Parti adayları yada Cumhur İttifakı adayları neden kaybetti…
 Bir. .ekonomik kriz etkili oldu.
iki ..Pahalı su fiyatları iyi anlatılamadı
üç ...Köylerde zayıf politika yapıldı öneriler tavsiyeler danışmanlar tarafından es geçildi.
dört...Aydın’da  tarım ve turizm bölgelerinde gerileme görüldü. spor dibe çöktü. Aydınspor 1923’ün taraftarı dinlenmedi. Spor yatıırmları çok az dile getirildi.
Oysa AK Parti devlet olanaklarını sonuna kadar kullandı. Gelmeyen bakan kalmadı.
Buna rağmen oy kaybetti.  Seçmen tüm verilen devlet desteklerine rağmen AK  Parti’yi sertçe uyardı.
Sert söylemler, açıklamalar Kürt seçmenden  kopan oyları CHP’ye kaydırdı hem de  firesiz
CHP-HDP/PKK-İyi Parti ittifakı son günlerde iyice açığa çıkınca   Aydın’da özellikle  Didim, İncirliova,  Germencik, Efeler’de Cumhur ittifakının işi iyiden iyiye zora girdi,  işin içinden çıkılamadı  ve son dakikada goller atıldı.
 CHP'nin  diye açıklanan, binlerce CHP’nin  oyu kesinlikle değildi,.
 Sonuçların açıklandığı ilk saatlerde DİDİM’de HDP Bayrakları ile zafer turu atan CHP’lileri gördükçe şaşırmadım..  AK Partli’lilerle  sohbet ettim o esnada...  yaşanan gerginlikten bu tablonun çıktığını söylediler.
 
Didim’le kapatalım siyasi tabloyu,
Şunu çok net ve açık söyleyebilirim ki önümüzdeki süreçte Didim Aydın’da en çok konuşulacak belediye olacak. Bekleyip göreceğiz.
Bu yönetim tarzıyla Sayın Deniz Atabay’’ı devletin bir 5 yıl o koltukta oturtması mümkün değil. Paçasına kadar usulsüzlüklere bulaşmış bir  belediye var. Hepsi devletin resmi kayıtlarında mevcut ama devlet neyi neden bekliyor anlamakta çok güçlük çekiyoruz.  Ama yine söylüyorum, Ege’de bir belediyeye kayyum atanacak olursa bilin ki bu ilk Didim belediyesi olur.

KIZMAYIN AMA…    HER FIRSATTA “MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ” DİYE SEÇİM SÜRESİNCE ORTALIĞI İNLETENLERİN  HDP BAYRAĞI ALTINDA DİDİM’İ YÖNETMEK İÇİN DESTEK İSTEYİP ANLAŞMA YAPMASINI....
 SEÇİM GECESİ HDP VE ATATÜRK’ÜN PARTİSİ DEDİĞİNİZ CHP’NİN ALTI OKLU BAYRAKLI ZAFER TURUNU  HİÇ KİMSE UNUTMAYACAK SAYIN DENİZ ATABAY VE SAYIN İLÇE BAŞKANI NURETTİN KOÇAK…