ORDAN BURDAN ŞURDAN....
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

ORDAN BURDAN ŞURDAN....

09 Temmuz 2021 - 13:33

 
Hafta sonu temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi olduğum Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Alanya'daki yurt içi ve yurt dışından gelen 160 gazeteci ile buluştuk. Bize ev sahipliği yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, ve danışmanı Meryemm Hanım inaılmaz bir ev sahiliği yaptı. Alanya'nın tahihi ve turistik yerlerini eşsiz güzeliklerini görme fırsatımız oldu. Bir kez daha anladım ki KGK Üyesi olmak gerçekten bir ayrıcalık.
Şunun bilinmesini isterim ki Küresel Gazeteciler Konseyi, 3335 sayılı yasayla “Uluslararası Birlik” statüsünde; 14 Ekim 2019 tarih ve 1660 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kuruldu. Konsey 3 ayrı meclisten oluşur.
Yaygın Medya Meclisi: İstanbul ve Ankara’da görev yapan Gazeteciler ile bu iki şehirde faaliyet gösteren medyayla ilgili kurum ve kuruluşlar üye olabilir.
Yerel Medya Meclisi: İstanbul ve Ankara dışında; Anadolu ve Trakya’da görev yapan Gazeteciler ile medyayla ilgili kurum ve kuruluşlar üye olabilir.

Dış Medya Meclisi: Türkiye’de görev yapan yabancı gazete, ajans, TV ve diğer medya kuruluşlarının temsilcisi olan Gazeteciler ile yabancı medya kurum ve kuruluşlarının yanısıra ülke dışında görev yapan Türk ve Türk dostu yabancı Gazeteciler üye olabilir.
Şimdi Aydın'da bu konseyimize yol arkadaşlığı yapacak gazetecileri konseyimize üye olmaları için bir davette bulunuyorum. Gelin üye olun KGK'nin farkını sizde fark edin.... 

Kan emiciler...

KGK'nın Alanya buluşmasında elbette konu hep gazetecilik gazeteciler, yerel basının son durumu oldu. Maalesef Aydın'da bazı üst düzey gazetecilerin eylem ve söylemlerini de üzülerek öğrenme şansım oldu. Benim şahsımla ilgili ahlaksızca söylemlerde bulunan ancak eşi açığa alınıp, hala soruşturması  devam eden ama bunu Aydın'da hazine gibi duyulmaması için saklayan ve temize çıkması ve  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yardım etmesi için bir Bahçeli'nin  hemşehrisi olan  il temsilcimizden yardım isteyen başkan ve eşinin düştüğü durum, başkanın alenen söylediği yalanın bir dakikada öğrenilmesi de cabası.. hadi bu bir yana, 5-6 yıl önce borç aldıkları parayı hala ödemeyen diğer başkan ve  eşine edilen savunamayacağım sözler ... şimdilik bunların detayı bende saklı kalacak... ama ayrıntısı da elbette olacak...


Özlem Çerçioğlu'nun kapı çarptırtıp istifa ettiren  müthiş taktiği...

Aydınspor 1923 yönetiminde  yedek yönetici iken hiç unutamadığım  bir Özlem Çerçioğlu anım.. Anadolu Ajansı'nda görevli iken Söke'de bir haberdeyim. Telefonum çalar, arayan Sayın Çerçioğlu'nun sekreteri Ayşegül, "Abi saat 17.30'da Aydınspor yönetim toplantısı var makamda olacak başkan seninde gelmeni istiyor".....oysa yedek yöneticiyim. Başkan çağırıyorsa vardır bir bildiği dedim ve hızla Aydın'a geldim. Yaklaşık 25 kişilik yönetim tam kadro. Özlem hanım beni yanına oturttu. Herkes fikrini söyledi. Son sözü bana verdi. Konu hoca değişikliği idi. Hafta sonu da takım Sivas deplasmanına gidecekti. Başkan herkesi dinledi. Benim cümlem "hoca gidecekse daha iyisi gelmek zorunda" oldu..
Karar hocanın görevden  alınması yönünde çıktı. O esnada o dönemin başkanı sinirli bir şekilde kapıyı çarpıp toplantıyı terk etti. Özlem hanım gayet rahat ve kendinden emindi.. Sonuçta toplantıda Özlem hanımın dediği oldu.
Ertesi sabah saat 09.20'de Özlem hanım kahve içmeye davet etti, gittim, yanlşım yoksa İbrahim Gürdal abi de vardı. Toplantıdaki durumu anlattı. Meğer iş başkaymış başkan, kulübe   elden kendi cebinden 25 Bin TL vermiş. ve bunun makbuzunu istemiş. Bu makbuzu defalarca istemesine rağmen gelmeyince işin içinde iş olduğunu anlamış, yönetim kurulunda o kapının çarpılacağını zaten biliyorumuş. Zaten Sivas deplasmanına o hafta yönetimden kimse gitmedi. Giden tek kişide 3 gün sonra istifa etti. İşin özü,  Özlem hanım usülsüz hiç bir işlemin yapılmasına kesinlikle içine sindiremiyor,  haksızlığa gelemiyor. Her kuruşun hesabının verilmesini istiyor. Hata yapanı kim olursa olsun affetmiyor. 

ADM Serkan beye teşekkür 

Geçen hafta Ovaeğmir'de oturan Yüksel Şeşen aradı. "Abi yardım et", " ne oldu Yüksel" dedim. " Abi 1 aydır sokak lambalarımız yanmıyor. Arıyorum Ha bugün ha yarın diye geçiştiriyorlar varsa tanıdığın ne olur hallediver" Şahsım yardım etmeyi severim, ha olur olmaz. Serkan bey var ADM''de telefonumda da kayıtlıymış. Yazdım kendisine "Serkan bey Ovaeğmir Mahallesi 23. sokak burada bir arıza varmış Buraları sıkıntılı yerler. Vatandaş zor durumda kalmış rica etsem" diye.  "Hemen gönderiyorum ekibi" dedikten 20 dakika sonra Yüksel sevinçle aradı teşekkür etti. Sorun sadece  bir şartelin kaldırılmasıymış oysa. İlgisinden dolayı sosyal facebook hesabımdam ADM'ye ve Sekan beye teşekkür ettim... Hoppala teşekkür eder etmez bu kez Tepecik'ten Emniyet Eczanesi'nde çalışan Ferit yazdı. "Abi bu Tepecik'te de  1 aydır elektrik olayan bir sokak varilgilenen yok" diye. 
Adres yine ADM'de Serkan beydi. Yazdım  "Abi izindeyim hemen ilgileniyorum" nitekim Ferit'in işi de aynı gün halloldu. Artık bana da buradan Serkan Beye bir kez daha teşekkür etmek düştü. Demek ki kamu kurumlarında böylesine duyarlı, anlayışlı pratik iş çözen sorumlu müdürlerde var.. Teşekürler Serkan bey.."

Tuğba Kuruyemiş kasiyerinin hadsizliği

Manav Ali İhsan abi Batı Gazi bulvarında... burnundan soluyor "Abi ne oldu",,, "sorma Suat sinirden ölecem" ..Anlattı... Maskesini arabada unutmuş. Tuğba Kuruyemiş'den çekirdek alacak. Efendice sormuş "kızımız ben maskeyi unutmuşum içerisi boşalınca çekirdek almak istiyorum" kız "olur bekleyin" demiş. Demişte Tuğba Kuruyemiş boş kalır mı 3 kişi çıkarken 13 kişi içeri giriyor. Bizim Ali İhsan abi sokulmuş kasiyerin yanına "Sizde maske yokmu " demiş.
Kızımız "Beyefendi sizin maskesiz gezmeniz yasak neden maskeniz yok"  diye üste çıkışmış. Ali İhsan abi iyice çıldırmış. Koskoca Tuğba Kuruyemiş 1 TL'lik  maskeyi işyerinde bulunduramıyorsa yazık." demiş. Gerçekten yazık. Bu halk sizi siz yapan. Ey Tuğba Kuruyemiş  patronları.. ey hadsiz kasiyer...     
  Sağlıcakla kalın