KURBAN OLAYIM.....
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

KURBAN OLAYIM.....

21 Temmuz 2021 - 10:22


Geldi yine bayramım kurban olayım. Bize muhabbet ve hidayet getiriyor. Kurban rahmeti paylaşmaktır. Kurban fakiri gözetmektir. Kurban yetimi sevindirmek, başını okşamaktır. Kurban sosyal barışı tesis etmektir. Kurban insanı Allah’a yaklaştırmaktır. Kurban İsmail’i, İbrahim’i, Hacer’i anmaktır. Kurban, Cebrail’i, koçu anmaktır. İdrak edeceğimiz kurban bayramında yediğimiz, içtiğimiz ayrı gitmesin birlikteliğimiz devam etsin ezelden ebede... Kurban kesenlerin bazıları “Kurban olmanın” inceliğini, derinliğini düşünürde Seyrani’nin dediğini Bayramımız bu günde bayram olsun inşallah.. Dolayısıyla kurban kesen herkesin aynı şeyleri yapacağını düşünüyorum da; evine et girmeyen fakir fukara, hasta guraba, öğrenci kalır mı? Böyle olunca.. Bayramın bereketi, nezaketi, zerafeti, çevremizi, evimizi, sokağımızı, camilerimizi şenlendirecek. İnsanları kucaklaştırıp, kaynaştıracak. Saflar sıklaşacak, küskünler barışıp, dargınlıklar ortadan kalkacak. Tüm ülkemde bu güzellikler hakim olacak. Herkes birbirini sevecek, sayacak. Yurtlar, yuvalar şenlenecek, yetimlerin başı okşanacak, çocukların gönlü alınacak..
Bu bayram üç günlük dünya için incir çekirdeği kadar küçük meseleleri; vehim,öfke,kin,nefret,yanlış anlama,empati yapmamak,fıtrata aykırı olan gabavet,cehalet ya da başka yanlış bir sebeple abartmak,büyütmek, içinden çıkılmaz bir hale sokmak... ne derece akıl, vicdan,iz'an işidir..?
Bence insan hayattan minimum beklenti fakat her fırsatı ve anı değerlendirerek maksimum fayda temin etmeli...Bu bayram gelin bunu yapalım... Bayramımız, bayram olsun inşallah. Allah tekrarını nasip etsin diyorum vesselam..