İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI ..........
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI ..........

24 Eylül 2018 - 11:01

 Yerel seçimler yaklaştıkça ortalıkta aday adaylarından geçilmiyor. Bunları gündeme getiren yön veren gazeteciler. Herkes gazetecilerin nasıl olması gerektiğini söylüyor. Bu süreçte kimine göre taraf kimine göre yandaşız peki ideal bir belediye başkanı nasıl olmalı hiç düşündünüz mü ?

Belediye başkanı bir kentin şehri eminidir. Eskilerde başkan seçildiğinde kentin anahtarı şehri emin olarak belediye başkanlarına teslim edilirmiş. Günümüzde artık belediye başkanına şehrin patronu deniliyor. 

Sandığa giden halk iyi bir belediye başkanı, yani kendisini ilinde yönetecek kişiyi  isme göre mi yoksa takım tutar gibi amblemine mi göre mi seçecek  Yada ablalarının işaret ettği kişiyi zorla mı seçtirecek.  Gazetecilerde ablaları istiyor diye o kişinin belediye Başkanı olması için bal dök yala yapmaya devam mı edecek ? Sonuçta ablaları istiyor ya...

 

Bana göre iyi bir belediye başkanın bilgi donanım yani  yerel yönetimlerdeki bilgi beceri ve kaabiliyeti varmıdır onu önce kafasında kurgulamalı. Öye muhtar muhtar gezip fotoğraf çektiip şu muhtarı ziyaret ettik, şu muhtarı dinledikle olmuyor bu işler. Bilinmelidir ki, davasının şuurundaki inançlı hiç bir belediye başkanı sözde sosyal belediyecilik adı altında yapılan klasik hizmetlerin ve göz boyamaların ardına saklanmaz.

İyi bir belediye başkanı halktan yaptıklarından dolayı övgü beklemez, gizli gizli kendisiyle övünmez. Ancak Allah ın rızasını gaye edinir ve dua bekler. Bu makamdaki en ulvi düşünce ücret budur.! Bu imkanı ona veren Rabbine çokca şükreder. Halka ise hizmetleriyle teşekkür eder.Hakkın izni ve halkında vesilesiyle orada oturduğunu iyi bilir. İyi bir belediye başkanı her şeyi kendinden bilmez, gizli gizli gece Rabbinden hataları, kusurları ,söz veripte yapamadığı bütün hizmetlerden dolayı, mağfiret diler.

İyi bir belediye başkanı insanlara vefa gösterir. Sadakat gösterir. Şımarmaz, kızarak sırt dönmez .Yüz ekşitmez..Gizli gizli halka buğz etmez,kininden dolayı zulmetmez.İstiğfar eder.

İyi bir belediye başkanı .halka birlik ve beraberlik şuurunu aşılar. Bugün git yarın gel demez. Arkasından konuşmaz. Siyasi düşüncesine  bakıp hizmeti ona göre ayarlamaz.

İyi bir belediye başkanı halk içinde tevazuyla yürür,  insanların içinde rahatlıkla dolaşır. Halktan kaçmaz saklanmaz. Halka olan sorumluluğunun farkında hareket eder, edepsiz paylaşımlar yapmacık fotoğraflar vermez.,

İyi bir belediye başkanı örnek olur. Görenleri duyanları şaşırttığı gibi kendine de hayran bırakır. Tüm bu hizmetleri yaparken  gizli iştişaresiz imar uygulamalarıyla değil,insanların önce gönüllerini kazanmak suretiyle yapar.Yapılan tüm hizmetlerdeki amaç,  insanların memnuniyetini kazanmaktır.Yoksa tebasına cefa ederek,halkın gazabını kazanan belediye her iki cihanda ziyandadır..

İyi bir belediye başkanı ana hedeflerini ve belediyeciliğin nihai gayesini unutmaz.! Sıradan belediyecilik yapmaktansa, başka gelir kaynakları bulur ve projelerini ortaya koyar gerçekleştirir. Asıl belediyeciliğin nihai hedefi ;arsa yol su,imar..park bahçe  gibi hizmetlerden ücret almaması gerektiğini bilir. ve halkın sırtından gelir elde etmek yerine,onlara gelir sağlamak olduğunun şuurunda ve gayesinde omalıdır.

İyi bir belediye başkanı yapamayacağı hiç bir işin sözünü vermez, 

İyi bir belediye başkanı kucaklayıcı olur.

İyi bir belediye başkanının o şehir için hayalleri olmalı.

İyi bir belediye başkanı n insanlara karşı nefsinde adil olur davranır. Zengin arsa sahipleri ve müteahhitlerine iltimas vermek yerine fakir arsa sahipleri ve bina yapmak isteyenlere kolaylık gösterir. 

İyi bir belediye başkanı seçimlerden sonra ortalıklarda görünmeyen, insanların içinde dolaşmayanlardan olmaz.

İyi bir belediye yapmacık kutlama mesajları bayramdan 20 gün sonra bayram kartı göndermez.  

İyi bir belediye başkanı düğünde neşeye cenazede üzüntüye ortak olur. 

İyi bir belediye başkanı ÖNCE İNSANLIK Nedir onu kendinde aramalı, kin nefret intikam duygusuyla hareket etmez. Koltuk kavgası yapmaz. 

İyi bir belediye başkanı parayla gazeteci satın almaz, parayla haber yaptırmaz samami içten olur.

Hadi bakalım kimler bu vasıflara haiz gelin birlikte arayalım. Sizce Aydın'da böyle bir aday kim var ........