Hizmet edenlerin Kıymetini bilmek...
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

Hizmet edenlerin Kıymetini bilmek...

11 Mayıs 2020 - 11:14


 
Şu koronavirüs illeti hayatımızın akışını değiştirdi değişeli bazı manevi duygularımızda maalesef değişti. Bunların başında kıymet bilmek yada bilememek geliyor.
Kıymet bilmek için, vefa sahibi olmak için önce insaf sahibi olmak insan olmak  gerekiyordu. Biz bunu toplumda bakış açısı at gözlüğü olanlar açısından kaybettik.
İnsafsız insan olur mu hiç?
İnsafı olmayan kişi, insan olma mertebesine erişmiş olabilir mi?
Sahibine teslim edilmeyen her kıymet, muhatabı için kıyamet olabilir.
Kıymet, kısaca, olması gerekendir. Ne bir eksik, ne bir fazla; neyse, odur.
Kıymet bilmek, hak ve hakkaniyete uygun davranmaktır. Sözgelimi ''hak verilmez, alınır'' deniliyor. Verilirse, daha kıymetlidir.
Dikkat ederseniz, İslam''ın şartlarında almak değil, vermek vardır. Bir de hadis: Veren el, alan elden üstündür.
Kıymet, bilinmek ister.
Şu dönemde kıymet bilinmesi gereken o karar çok insan var ki.. birincisi sağlık çalışanları, en alttan en üste kadar kıymeti o kadar anlaşıldı ki sağlık çalışanlarının…
İkincisi bu dönemde zor durumda kalan, işsiz kalan, aç kalmaya ramak kalan, elektriğini suyunu, kirasını ödeyemeyen insanlara yardım eli uzatan kim varsa kıymet bilinmeli..
Siyaseten hangi partiden olursa olsun..bir evin, bir esnafın, bir yaşlının, bir çocuğun, bir gencin, bir ilin sorununa kim çözüm bulduysa kıymet bilmek lazım..
Başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere Efeler,  İncirliova, Germencik, Kuşadası, Koçarlı,, Söke, Karacasu, Bozdoğan, Çine Nazilli Belediye Başkanları ve belediyenin temizlik, sağlık, çevre birimlerinde çalışan her birinin kıymetini bugünlerde bilmek lazım.. Unutmamak lazım ki biz medya bazı şeylerin kıymetini  ancak kaybettikten sonra yada ne zaman işimize gelirse o zaman anlıyoruz.
Kıymet bilmemenin bir diğer yönü de, yapılan iyiliklerin, güzelliklerin unutulması veya yok sayılmasıdır
Toparlarsak: Kıymet bilmek, kendini bilmektir.
Kendini bilen kişi, kul hakkına dikkat ve rikkat eder. Bu da, kıymet bilmenin birinci şartıdır.
Öyleyse bugünleri kıymet bilme günleri olduğunu da bir kez daha  kenara yazalım, kıymeti bilinmesi gerekenlerin kıymetini bilelim..
Sözüm ona emeğe ve ekmeğe hürmet etmeyen, insanları ve imkânları hor kullanan, hakkına razı olmayan, kıskançlık ve kibir gibi kötü huy taşıyan kimseler ne düşüncede olursanız olun Allah sizi bildiği gibi yapsın..
Kalın sağlıcakla