DOĞRUYA DOĞRU
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

DOĞRUYA DOĞRU

22 Aralık 2021 - 08:52


Ne yaşıyorsak, büyük ölçüde siyaset kurumunun sebep olduğu ve toplumun bir kesiminde baş gösteren ve hızla genele sirayet etmesi muhtemel ahlak erozyonu sayesinde yaşıyoruz.

Yaşanan bu ahlak erozyonunun ve nihayetinde sebep olduğu sorunların önüne geçmek aslında çok kolay...

Tek yapmamız gereken, siyaha “siyah” demek, beyaza “beyaz” demek/diyebilmektir.
Yada ahlaksıza ahlaksız, namussuza namussuz hırsıza hırsız diyebilmektir

Yani doğruya “doğru” diyeceğiz, yanlışa “yanlış” diyeceğiz... bu kadar basit.
Ama gelin görün bunu bana dedirtmiyor milliyetçi geçinen bazı psikopatlar, ahlaksız , sabıkalı bir adamı eleştirdiğim için  adam yazmış "seni gömerim" diye  dahası da varda gerek yok yazmaya... 
Alıştım artık arabamın lastiklerinin kesilmesine, egzozuna soğan tıkanmasına gazeteci bir dostumun   eskiden kardeşimin çalıştığı E5 kafede beni ayağımdan vurmak için birileri tarafından tetikçi olarak tutulduğuna,ve bunu yıllar sonra bana anlatmasına  alıştık  artık birisi hakkında yazınca Efeler Karakoluna çağrılmaya, alıştık artık sahte sucuktan ceza alıp, yasak aşk, ile manşet olan  tedbili kıyafetle şov yapıp ulusal basında zikir çekmesiyle  bilinen şahsiyetin   Aydın'a yön veren değer katanlar arasında dergilerde manşet olmasına , alıştım artık yüzümüze gülüp arkamızdan sövenlere

Bunları  diyebilecek/diyen insanlar tabii ki varlar ve hep olmuşlardır fakat son dönemlerde yaşanan ahlak erozyonu sebebiyle sayıları azalmıştır.

İşte bu sayı yani siyaha “siyah”, beyaza “beyaz”... doğruya “doğru”, yanlışa “yanlış” ahlaksıza ahlaksız diyenlerin sayısı arttığında, bir süredir yaşanan ve tekrar etmekte fayda görüyorum ki büyük ölçüde siyaset kurumunun sebep olduğu bu ahlak erozyonunun hem genele sirayet etmesine engel olmanın hem de bu ahlak erozyonundan dolayısıyla sebep olduğu türlü sorunlardan da kurtulmanın çok kolay bir şekilde mümkün olacağını düşündüğümü ifade etmek isterim.