Cumhurbaşkanın uyarıları AK Parti  Aydın'daki izleri...
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

Cumhurbaşkanın uyarıları AK Parti  Aydın'daki izleri...

25 Haziran 2021 - 12:51


Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta içinde  belediye başkanlarına “Vatandaşın ayağına gidin, çat kapı yapın” Ben yapıyorum. Çat kapı gidiyorum. Siz hizmet belediyeciliği yaparsınız. Yol yaparsınız, hizmet götürürsünüz. Ama milletin gönlüne girmezseniz olmaz. Milletin gönlüne girin, ulaşılamaz olmayın, kimseye tepeden bakmayın. Gönül belediyeciliği yapın. Sosyal medya belediyeciliği yapmayın” diyor.
Şimdi yorum sizin, AK Parti Aydın teşkilatları bu söylemlerin neresinde ? Ben yorumlarsam hemen "yine "sallamış"yada "bak yine birileri yazdırmış" dedikodusu yapıyorlar. "Küstüm oynamam seninle" diyorlar çocukça, safça...

Devam edelim
Cumhurbaşkanı Erdoğan zaman zaman vatandaşın yer sofrasına oturup bir tas çorba, bir fincan kahvesini içiyor, çocukları görünce oyuncak hediye ediyor. Ve yine teşkilatlarına  talep de bulunuyor   “Kapıları çalın, evlere misafir olun” diye 

Devam ediyor Cumhurbaşkanı..

“Kapılar çalınarak evlere misafir olmaya mecburuz. Bunu geliştirerek gönül belediyeciliğini de tüm şehirlerde yaygınlaştırmamız lazım. Mütevazı olmak, tevazu içinde çalışmalarımızı yaygınlaştırmak bizim için en önemli görev ve ben bunu başaracağımıza inanıyorum. 2023’e de böyle hazırlanmamızın gereğini tekrar hatırlatıyorum” diyor.
Şimdi yine yorum sizin,... Aydın'da bu işi yapabilen hangi belediyeler var.  Ben şu yapıyor bu yapmıyor demiyorum. Siz yaşadığınız çevrede bu talepleri hissedebiliyor musunuz onu merak ediyorum.  
Ve Sayın Cumhurbaşkanının adeta nutuk gibi sözlerini hatırlatıp, siyaset yapaların bu sözleri mutlaka ezberlemesini bir köşeye not almasını  tavsiye ediyorum.
Bakın AK Partililerden ne istiyor Cumhurbaşkanı....

1- Bizim siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz sağlamak, menfaat devşirmek, birilerini makam, mevki sahibi kılmak değildir.

2- Bizim öncelikli vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza hizmet etmek. Türkiye’nin tamamında adalet ve kalkınmayı tesis etmektir.

3- İmar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde, adil ve açık bir çalışma ortamı koymamız gerekiyor. Aynı şekilde ihaleleri mutlak şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın.

4- Yaptığınız işlerin tanıtımına önem verin. Millet sizin eserlerinizi, hizmetlerimizi görsün.

Ve son olarak diyor ki Cumhurbaşkanı "GÖNÜLLERE GİRİN" 
Ben asıl bu gönül işine odaklandım..Sizce Aydın'da AK Parti teşkilatları ne kadar gönüllerde ? Bunu ben cevaplayayım...
İki çorap dağıtıp selfi çekip gönüllere giriliyorsa bence o kadar gönüllerdeler.. İki eleştirince telefonda öfke patlaması yaşamak ve yaşatmak ne kadar gönüle girmekse o kadar gönüllerdeler.. Türkiye Cumhuriyetinde yargıtaydan cezası onanamış birinin arkasında ne kadar dik duruyorlarsa o kadar gönüllerdeler... Hakaretten küfürden, tehditten ceza alan birinin arkasında ne kadar duruyorlarsa o kadar gönüllerdeler. Bir hizmetli kadrosu için ortalığı ayağa kaldıracak kadar ihtiras sahibi iseler o kadar gönüllerdeler. Bunlar sadece bir kaçı..
Bakın AK Partiye gönül verenler genel anlamda vatandaş sizden ne istiyor biliyormusunuz ? bence biliyorsunuz..ama uygulamada biraz güçlük çekiyorsunuz. Sizi sizden olanın zaten gönlündesiniz asıl mezsele sizen olmayanı ikna edip gönlüne girebilmek işte bütün mesele bu.. Kısacası kendn çal kendin oyna ile olmuyor Kendin çalarken, sokaktan geçenleri de oynatmak önemli 
Vatandaş çok şey istemiyor...  ‘hizmet ile ilgili hiçbir sıkıntı yok ama biz başkanımıza ulaşmak istiyoruz, başkanı aramızda görmek istiyoruz. Benim düğünüm olduğunda da yanımda olsun, cenazem olduğunda da yanımda olsun.’ istiyor.
Gönül siyeseti yapmak  vatandaşa dokunabilmektir, onun sevincini ve mutluluğunu, hüznünü ve kederini paylaşmaktır. İhtiyacı olduğunda yanında olabilmektir. Kapınızı çaldığında ona birisinin ‘hoş geldin’ diyebilmesidir. "Bugün git yarın gel" dememesidir.