Bugünleri de hazmedeceksiniz…
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

Bugünleri de hazmedeceksiniz…

22 Nisan 2020 - 01:01


 
Aydın’da ölü sayısı dün akşam dört oldu vaka sayısı benim bildiğim 75, Aydın’da toplam test sayısı 4 bin kusur, entübede benim bildiğim bir hasta var yoğun bakımda da  3 , en son önceki gün Acarlar’da bir kadın pazarcı kardeşimiz maalesef öldü.. Ama yine maalesef ki o cennetlik kardeşimiz temasla 5 kişiye koronavirüs bulaştırdı. Bu ölüm başka yerde olsaydı başka bir ilçemizde sessiz sedasız vefat eden kişi toprağa verilirdi. Ama ölen Acarlar’dan olunca işin rengi başka oldu neden…
Neden mi ? Acarlar’ın nüfusu 13 bin normalde ilçe olması lazım.. Halkın tek geçim kaynağı Pazar..
Yani…Acarlar demek İş demek..
Acarlar demek Aş demek…
Acarlar demek Yemek demek…
Acarlar demek patates demek
Acarlar demek Pazar demek..
Acarlar olmazsa pazarlar yüzde 70 boş olur..
Acarlar olmazsa  evlere sebze meyve yeşillik soğan sarımsak patates ve sayamadığım diğer yemelik maddeleri bulmak zor olur bulunsa da kazık gibi pahalı olur
Buraya kadar Acarların hakkını verdim sanırım ama Acarlar halkı da bzı gerçekleri görmeli gazeteci arkadaşlarımızı linç etmemeli, hele hele siyasiler daha da sağduyulu  olmalı..
Birincisi.. Acarlar Aydın pazarlarını yüzde 80’ine ne hakim.. halkın yüzde 50-60’ı alış verişini Acarlar halkından yapıyor.. Peki bu lanet virüs bir kişiden 30 kişiye kadar bulaşabiliyorsa ve Acarlar’da 22 ev karantina da ise bu evlerde en az 4-yada 5 kişi varsa çarpın bölün rakamı bulun virisün bulaşıcılığını. O yüzden Aydın halkı tedirgin oldu, Aydın basını tedirgin oldu.. en az 8 kişi  2 gün önce Acarlar’da canlı yayın yaptı. Ve orda gördük ki Acarlar’da ne virüsü dinleyen var ne karantinayı tıklayan.. O yüzden lütfen Acarlar halkı 2 hafta sabırlı olmak zorunda… Amma bu arada şunu da yazmadan geçmemek lazım. Dün ölen Acarlarlı pazarcı kardeşimiz kanser hastasıydı ve durumu ağırdı. Ölümü kanserden de olsa koranavirüs testi pozitif çıkmıştı ne yazıkki Sağlık Bakanlığı,  onun kanserden de ölse de  koronavirüs taşıdığı için ölümü koronavirüse bağlı ölüm olarak kayıtlara geçti. Benzer bir durum İzmir’de yaşandı geçen hafta koronavirüs testi pozitif çıkan kişi trafik kazası sonucu öldü ama kayıtlara “koronavirüsten ölüm” diye geçti. O yüzden acilen bu ,durum değişmeli..
ESKİ BACANAĞIM RIZA POSACI..
Hafta sonu AK Parti Aydın Milletvekil Rıza Posacı Germencik’te ilçe başkanı ve bir grup çiftçi ile bir masada otururken bir resim paylaşıldı ve ortalık birbirine girdi.
Neymiş Rıza Posacı alkol alıyormuş, sokağa çıkma yasağını delmiş.. Geçin bu işleri.., size çok açık söyleyeyim Sayın Posacı  17 yıl bacanağımdı şimdi eski bacanağım oldu. Severiz birbirimizi ama selamlaşmıyoruz çünkü şartlarımız eşit değil. Geçelim… Rıza Posacı’nın alkol alması yada almaması neden bir takım grubu rahatsız etti. Oysa ben olsam “helal olsun AK Parti milletvekili çiftçilerle kadeh kaldırıp dertlerini dinledi” yazılsaydı inanın ulusal basında üç gün  manşet olurdu Fatih Portakal meze yapardı.. Gerçi masada kuş sütü eksik gibi ama rakı gözükmüyor olsa da anlayan yorumlayan öyle yorumladı. AK Partili Rıza Posacı’nın  masada gözükmese de  rakı içmesinin nesi anormal şimdi. bu konuda haber yapıp ta içmeyen kaç gazeteci var. Ha sorun AK Partili vekil,  sorun sosyal mesafe sorunu sorun sokağa çıkma yasağı deseniz de, unutmayın orda bir vekil,  etrafındakilerde çiftçi ve sokağa çıkabiliyor..sosyal mesafe derseniz orda haklısınız..   Yani bir yorgunluk rakısı içse Rıza Posacı abim çok mu zorunuza gitti ? Bence bardağın dolu tarafından bakılmalıydı,   afiyet olsun Rıza abi…
 
 
Aydın’ın  sonuçları felaket çıksın zihniyeti….
Aydın’da öyle bir medya, siyasetçi, parti üyesi CHP AK PARTİ MHP kim olursa lafım sözüm ona .
İstiyorlar ki.. Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yada bu işin içinde olanlar bu ili bu krizde  en kötü yönetenler olsun,  bizde vurup geçelim..  vurup geçenler geçmek isteyenler kim ?… CHP düşmanı.. AK Partililer, MHP’liler, yada AK Parti düşmanı CHP’li yada İYİ Parti’liler  HDP’liler tek istekleri…   Aydın ili kötü yönetilsin, rezil olsun..  , ölü sayısı 3 ise neden 123 olmadı daha yüksek  çıksın istiyorlar, Yoğun bakım yataklarımız rezalet, hemen dolsun, insanlar, hastaneden kaçsın istiyorlar.. Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu  bir hata yapsa da Türkiye’de   Özlem Çerçioğlu, yada Aydın’ı “marka kent” yapmak için çabalayan Fatih Atay “perişan olsun” istiyorlar..Sabah’a Takvim’e manşet olsun istiyorlar…
Ama diyemiyorlar ki  “ Helal olsun Özlem Çerçioğlu çok güzel… şunu yada bunu  yapmış”. Yada diyemiyorlar ki  “Koçarlı Belediye Başkanı Nedim KAPLAN halkını düşünmüş,  maske dağıtmış, pazarları çok sıkı denetlemiş, personelini düşünmüş, hakkını verecekmiş”  Diyemiyorlar ki Fatih Atay, “hakikaten Yağcılar içi çok güzel olmuş” ona da diyorlar ki “sen bu yolu ne yaptın neden şunu bunu yapmadın….”
Yapmıyorlar ki  hiçbir AK Partili bir telefon açıp  “ Helal olsun CHP’li Fuat Öndeş… şu mikropla çok iyi mücadele edip halkını, esnafını, yerel basındaki arkadaşları muazzam,  gerçekten çok iyi koruyorsun, ”
Diyemiyorlar ki hiçbir CHP’li bir telefon açıp  “Helal olsun AK Partili Nedim Kaplan başkan. “şunu yapmışın bunu yapmışın” ….  helal olsun  Kuyucak AK Partili Metin Ertürk, Karacasu AK Partili Zeki İnal, Nazilli İYİ Partili Kürşat Engin  Özcan,  İncirliova İYİ Partili Aytekin Kaya….. sizde  bunları  yapmışınız  helal olsun”.. diyemiyor bazı hazımsızlar, yalakalar… Olmuyor, olmuyor,  birbirimizi “lanet olası siyaset” yüzünden yeri gelince takdir edip hazmedemiyoruz.
Neymiş? Eczanede maske yokmuş, ha bir git sor bakalım var mı yok mu ? Diyelim yok sabredemez misin 2 gün. Hemen sallıyorsun ey basiretsizler…
.Bir defa taraflı tarafsız takdir edemez miyiz birbirimizi en az 2 ay daha
Bir defa  Sağlık Müdürünü arayıp “Allah Yardımcın olsun yanınızdayız” diyemez mi” CHP’liler, İYİ Partililer HDP’liller
Bir defa “sokaklarımızı pırıl yaptın. sağolasın Özlem Çerçioğlu“ diyemez mi AK Partililer, MHP’lier
Diyemezler mi AK Partilier MHP’liler bir defada olsa  “Helal olsun  Fatih Atay, personelini düşünmüş ikramiye verecekmiş”
Ama yok. Diyemiyorlar  çünkü işlemiş beyinlere yalakalık, gaddarlık, acımasızlık, işimiz gücümüz lanet olası siyaseten eleştiri yapmak olmuş.
Oysa ne var birbirimizi bir süre hazmetsek