AYDINSPOR 1923'ÜN YEREL SEÇİME ETKİSİ KÜÇÜMSENEMEZ
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

AYDINSPOR 1923'ÜN YEREL SEÇİME ETKİSİ KÜÇÜMSENEMEZ

01 Ekim 2018 - 12:39

Adnan Menderes Stadyumu tamamen dolu olduğunda 15.000 kapasiteli, Aydın`ın en büyük, Ege Bölgesi'nin 4 yada 5.  büyük stadyumudur. Şu anda Aydınspor 1923 tarafından kullanılmaktadır.

Aydınspor 1923 Aydınspor iken yaşanan şampiyonluklarda bu statta ortalama seyirci 7-8 bin altına düşmemiştir.

Hele dibe vurup Özlem Çerçioğlu tarafından Aydınspor 1923 ismini aldıktan sonraki ilk yılında yaklaşık 10 yıl önce Çiğli Belediyespor maçında bu statta 15 bin seyirci içerde, 5 bin dışarda insan kalmıştır. Bu statda yılda ortalama ben diyeyeim 200 bin, siz deyin 100 bin insanın siyasi kimliği farklı içinde CHP'lisi MHP'lisi HDP'lisi, MHP'lisi Vatan Partilisi İşçi Partilisi vs vs taraftar vardır. Şimdi yazcaklarım sporun maalesef siyasete etkisini anlatmaya çalışıyor.

Bakın  Portekiz Lizbon Stadı'nı yaptırırken, "Bana onbinlerce insanı uyutabileceğim bir beşik yapın" demiş, 3F'in mimarı Portekiz diktatörü Salazar... Halkı 30 yıl nasıl uyuttuğunu ise hep "Fado, Fatima, Futbol" formülüyle açıklamış. 

Yani futbolun toplum üzerindeki etkisi ortada. Futbolla yatıp, futbolla kalkıyoruz. Yağmur çamur demiyor insanlar. Gazetelerin olmazsa olmazıdır spor ve futbol 

Mesela  satranç yalnızca masa başındaki iki oyuncunun  beyin güçlerinin mücadelesiyken futbolda fizik güç, bireysel teknik beceriler, taraftarın oluşturduğu enerjinin oyun sonucuna etkisi gibi unsurlar da işin içine dahil oluyor...

Bütün bunların sonucunda futbol hayatın her alanını etkileyen bir "fenomen"e dönüşüyor... Günümüzde dünyanın en çok seyredilen, en çok oynanan, en çok gelir getiren ve dolayısıyla SİYASETİ  en çok etkileyen oyununun futbol olmasının sebebi de bu. Bir tutku futbol takımı tutmak  Aydınspor 1923'ü tutmak gibi..

Ha neden mi Aydınspor 1923 ? Türkiye'de bir belediye başkanı tarafından önce desteklenen desteklendiği halde dibe vuran, sonra yönetimdekilerin siyasi iradelerine ön yargı ile bakılarak  zulüm derseniz zulüm, işkence derseniz işkence, intikam derseniz intikam, elektriğini suyunu kesmek derseniz her ikisi, yuvasından kovmak derseniz, kovmak.  Hepsini yapan bir kadın belediye başkanının içinde düştüğü durum.

Bakın Aydınspor 1923 şampiyonluğa oynadığında CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun o dönemde girdiği seçimlerdeki oyu, sevgisi, itibarı  ne kadar tavan yaptıysa, Aydınspor 1923'ün dibe vurmasıyla CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun oyunun da halkın sevgisinin de hatta öfkesinin de itibarının da nasıl taban yaptığı çok açık ortadadır. Peki bunda sadece Özlem Çerçioğlu mu suçludur?  Evet önce o….. sonra yanındakilerin turum davranış eylem ve söylemleri de etmendir. 


***
İşte futbolun siyaset üzerindeki etkisi özellikle siyasal etkisi o kadar fazladır.

 Bir zamanlar ülkemizde sık sık kullanılan bir söz vardı: "Ne sağcıyım ne solcu, futbolcuyum futbolcu" işte buna tam yakışan bir derleme ..

 

Konuyu taraftar, futbol, siyaset Aydınspor 1923 ve seçime etkisi olarak bakıyorum. Şöyle hafızanızı zorlayın, Ülkemizde FETÖ'nün "memleketi ele geçirme" operasyonunun önemli bir ayağını oluşturan "Şike davası" Futbol ve siyaset arasındaki ilişkileri inceleyebilmek için çok iyi bir örnek değil mi...?
 Orda mağdur Aziz Yıldırm.. burda mağdur CHP’li kadın başkan Özlem Çerçioğlu üzerinden Aydınspor 1923....


Aydınspor 1923'ü bu hale getiren hiç kusura bakmayın Özlem Çerçioğlu'nun atadığı başkan ve yöneticiler. Daha doğrusu iş bilmez adamlar, zaten işi bilenler bu takımı başarıya götürmedi mi ? Ahmet Gümüş, İlhan Gönendi yönetimleri  Selahattin Dinçel, Cahit Paşa, Mesut Toros, Osman Aktar teknik ekibi.. İsmini unuttuğum çokça insan var daha.. O Dönemde bende basın sözcüsüydüm. Maçlar 13.30 oynanırlen bana telefon açıp “Suat nasıl kalabalık var mı geleyim mi” diye sorduğunz da gelin başkanım herşey güzel hem de maraton tribününden saha ortasından gelin” dediğim zaman nasıl göğsünüz gere gerek saha ortasından geçerken size olan sevgi gösterileri hoşunuza gidiyordu.  

Bakın yerel seçimlere sayılı aylar kaldı. CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun iktidar olduğu Aydın'da muhalefet durumundaki AK Parti ile arasında fark artık neredeyse birbirine eşit. Anlayacağınız sizin hep dağda bayırda yaptığınız algı operasyonlu SİYASETE kananlar Aydın Adnan Menderes Stadı'na gelenlere uğramıyor. Adnan Menderes Stadı'na gelenlerin en kötü sayısı 15 günde bir en az 3 yada 4 bin bazen 6-7-8 bin oluyor.  Zaten CHP ile AK Parti arasındaki farkta 2-3 bine  kadar düştü.

Şayet CHP'li Özlem hanım öfkesini, nefretini Aydınspor 1923 üzerinden çıkarmaya devam ederse sonucu belli olan bir hüsrana hazır olsun.

Daha dün bardaktan boşanırcasına yağan yağmurda takımlarını destekleyen 2-3 bin taraftarın sevgisi sizi bitirmeye yeter. O yağmurda elleri kızarıncaya kadar Hüsamettin Artan'ı Cantürk'ü Tunahan'ı Yavuz'ı Erol'u Okan'ı alkışlayanları görseydiniz zaten "biz ne yapıyoruz derdiniz"

Şayet bu takım 2 hafta üst üste galip gelirse 3 hafta sonra kaşıntınız daha da artacak bunu herkes biliyor. Bence aklınızı başınıza alın.  Şu anda Aydınspor 1923 yönetiminde olup dolaylı yollarla ceza yazmadığınız yönetici kaldımı n-bu ne öfke böyle. Siz kimsiniz hep o koltukta kalacağınız mı sanıyorsunuz. Bakın böyle devam ederseniz boyunuzun ölçüsünü öyle bir alırsınız ki yerinizden kalkamazsınız benden söylemesi..

Sözün özü, ben küçük şeylerin hayata lezzet kattığına inanırım, oyun severim, hele futbolu çok. Aydınspor 1923'ü daha çok..siyaseti asla…

Evet, futbol konusunda kalbi her zaman kuvvetli atanlardan birisi oldum. Kaybedeceğim hiç bir yarışa girmedim girmem de şimdi yine Aydınspor 1923 ile bir kaybetmeyeceğim bir yarıştayım..  hem de SEN,  SİZ ve SİZİN gibilere rağmen. 

HEP DESTEK TAM DESTEK 

 

  0