Aydın'da "Samimi görünen samimiyetsizler"
  • Reklam
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

Aydın'da "Samimi görünen samimiyetsizler"

15 Mayıs 2020 - 07:57


 
İnsan ilişkilerinde, insanların birbirlerinde aradıkları en önemli özellik samimiyettir.
İnsanların karşılaştıkları kimsede ilk test ettikleri şey samimi olup olmadıklarıdır. Karşısındaki insan söylediklerinde samimi mi, değil mi, bu test edilir. Samimi ise güvenilir, samimi görülmezse ona göre mesafe konur ve ona göre tavır geliştirilir.
Özellikle siyasi parti yöneticileri, gazeteciler, belediye yöneticileri, kurumsal firma yöneticileri, güven telkin edilmesi gereken bir işe aday olanlar bu tespiti mutlaka akıllarından çıkarmamalılar. Samimiyetse; söylenen, verilen sözlerle uygulamaların, yapılanların paralel olması ile ölçülür. Kısacası insan ilişkilerinde samimiyet anahtardır. Samimiyet her kapıyı açar. Samimi değilsen açılan kapılar da kapanır.
Buradan hareketle şunu da söylemek gerekir: Kesinlikle karşındakini aptal yerine koymayacaksın. Samimiyet testi bir anda olmaz, belli bir süreç gerektirir. Ne kadar zeki olursan ol, bir kere, bilemedin üç kere kandırırsın, ama dördüncü kez kandırmaya kalkarsan güveni hepten kaybedersin bir daha ağzınla kuş tutsan, en iyi, en güzel işi de yapsan karşındakine güven veremezsin.
Özellikle toplumun sözcüsü durumunda olanlar, temsilciler, kanaat önderleri samimiyeti test etmek ve topluma iletmek için bu süreci daha kısa tutarlar.
Bugünlerde Aydın ilinde bakıyorum herkes samimiyetten bahsediyor. Jeotermalciler, rektörcüler, siyasetçiler, daha kimler kimler..
 Herkes samimi olduğunu söylüyor, herkes herkesi samimiyete davet ediyor…
 
Herkes herkesi samimiyetsizlikle suçluyor.
 
Herkes olayların arkasında samimiyetsiz başka şeyler var diyor.
 
Bir samimiyet kargaşasıdır gidiyor...
 
Ödüm patlıyor en sonunda kent meydanında iki denli densiz samimiyetsiz  çıkıp saçsaça başbaşa birbirine girecek Türkiye’ye rezil olacağız diye!
 
O zaman ne yaparız bilmiyorum.
 
Öyle olmaması için dua ediyorum.
 
Biz zaten konuşarak anlaşan insanlar olamadık ki bugün olalım...
 
Aydınlıları Nazilli’lerle bir araya zor getiriyoruz. Fenerlilerle cimbomluların bir araya gelemediği, yada CHP ile AK Partililerin gelemediği gibi..
 
Ben şimdi bundan korkuyorum.
 
Kimseye güvenmiyorum.
 
Sorun bu yani “samimi olup samimiyetsiz yaklaşım” açık açık söylüyorum.
 Adam samimiyim diyor, jeotermal ile ilgili yorumlar yapıyor, en küçük jeotermal eyleminde elinde mikrofon olayları yansıtıyor yorum yapıyor sallıyor, oysa kimse bilmiyor, bundan aylar önce o salladığı jeotermal şirketinin yetkilisi ile Kuşadası’nda balıkçıda “abi sen parayı ver biz jeotermal Aydın’ı öldürsün sesimi çıkarırsam namerdim” diye konuştuğunu.. arkadaş  parayı alıyor, cebe bir güzel indiriyor, o yetmez pazarlıkla aldığı paranın bir bölümünü vereceği gazeteci meslektaşına madik atıyor.. uzun süre parayı vermiyor.. olay sonradan anlaşılıyor.. buraya kadar yeter aldığın istihbari bilgi şimdilik bu kadar.. zaten bu şark kurnazı bu günlerde oldukça popüler hem de ne popüler.. çok samimi görünen samimiyetsiz malı götürdü götürmeye devam ediyor ye kürküm ye…  .
 
 Ha buda bir şey mi içimizden biri yine,  AK Partili bir milletvekilinin her paylaşımına öyle sallıyor öyle sallıyor ki  ki dayanılacak gibi değil, ama bir bakıyorsunuz o milletvekilinin bir mesajını da salladıklarını bir saniyede unutup  mesajını anında yayınlayacak kadar samimi bir samimiyetsiz oluyor kafamda deli sorular.. bu çok basit iki gözlem ve duyumum, sayın Prof. Dr ADÜ Rektörümüzün çok konuşulan marifetleri içinde geçerli başkası olsa ortalığı birbirine katabilecek samimi gazeteciler ortalıkta yok adamın aşkına toz kondurmayacak kadar “samimiler”bu samimiyetsizler…..
Aslında içimizde samimi olan insanlar az değil emin olun.
 Bu samimi samimiyetsizlerin yaptığı yada ortaya attığı fikir ve tartışmaların temel nedeni bence her 2 fikri savunanların da kendilerini öbür cenaha kapalı tutmasından kaynaklanıyor.
 Bir kısım samimiyetsizler  kendini toplumun bir kesimine öylesine kapatmış ve onlardan o kadar uzaklaşmış ki, onların varlığından bile bihaber ve yaşadığı toplumu etrafındaki insanlardan müteşekkil zannetmekte. Ne dersem ne yazsam o diyor..
 
Bakın.  bu memleket  sizin değil anlayın artık samimi samimiyetsiz kardeşlerim abilerim.. Sesinizin fazla çıkıyor olması, sayı olarak çok olduğunuz anlamına gelmiyor. lütfen beş dakika adam gibi samimi olun,
Kalın sağlıcakla