AY­DINS­POR or­ta­ya koy­du­ğu per­for­mans­la hem...
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

AY­DINS­POR or­ta­ya koy­du­ğu per­for­mans­la hem her­ke­sin tak­di­ri­ni ka­zan­dı hem de ka­sa­sı­nı dol­dur­du.

25 Temmuz 2020 - 11:22


UEFA Av­ru­pa Ligi'nde Son 32 Turu'na kal­ma­yı her hafta ken­di­sin ba­şa­ran Ay­dıns­por or­ta­ya koy­du­ğu per­for­mans­la hem her­ke­sin tak­di­ri­ni ka­zan­dı hem de ka­sa­sı­nı dol­dur­du.
Siyah be­yaz­lı­lar, şu ana kadar yak­la­şık 7.2 mil­yon Euro'luk bir gelir elde etti. Ay­dıns­por Av­ru­pa Ligi J Grubu son ma­çın­da dep­las­man­da Bo­rus­sia Mönc­heng­lad­bach'ı 2-1 ye­ne­rek 10 pu­an­la grup­tan lider ola­rak çık­ma­yı ba­şar­dı. Sezon ba­şın­da ulus­la­ra­ra­sı are­na­da Tür­ki­ye 5 ta­kım­la tem­sil edi­lir­ken, grup maç­la­rı­nın sona er­me­si­nin ar­dın­dan yola devam eden tek Türk ta­kı­mı ola­rak siyah be­yaz­lı­lar kaldı.
Yak­la­şıkk 7.2 mil­yon Euro
Ay­dıns­por Av­ru­pa'da or­ta­ya koy­du­ğu bu ba­şa­rı sa­ye­sin­de ka­sa­sı­nı da dol­dur­ma­yı ba­şar­dı. Yak­la­şık 7.2 mil­yon Euro ka­zan­dı Şam­pi­yon­lar Ligi 3. Ön Eleme Turu ile bu se­zon­ki Av­ru­pa ma­ce­ra­sı­na baş­la­yan Ay­dıns­por, Yunan tem­sil­ci­si Olym­pi­akos'a ele­ne­rek Av­ru­pa Ligi'nde mü­ca­de­le et­me­ye hak ka­zan­dı. Lige di­rekt ola­rak grup aşa­ma­sın­dan baş­la­yan siyah be­yaz­lı ta­kı­ma, 2.92 mil­yon Euro ka­tı­lım payı alma hakkı doğdu.
J Grubu'nda Roma, Mönc­heng­lad­bach ve Wolfs­ber­ger ile eş­le­şen zey­bek­ler, 3 ga­li­bi­yet, 1 be­ra­ber­lik için 1 mil­yon 900 bin Euro, be­ra­ber­lik prim­le­ri­nin ye­ni­den da­ğı­tıl­ma­sın­dan do­la­yı da 285 bin Euro aldı. Ay­dıns­por, ay­rı­ca grubu lider bi­tir­di­ği için 1 mil­yon Euro, son 32 tu­ru­na kal­dı­ğın­dan için de 500 bin Euro olmak üzere top­lam 3 mil­yon 685 bin Euro ba­şa­rı pri­mi­ni ka­sa­sı­na koydu.
İEge ekibi, ta­kım­la­rın kulüp sı­ra­la­ma­sın­da­ki yer­le­ri­ne göre de­ği­şen pay­dan da 572 bin Euro elde etti.​Aydıns­por’un tüm bu ge­lir­le­ri­nin top­la­mı ise 7 mil­yon 177 bin Euro.
Elde edi­len ba­şa­rı­dan do­la­yı Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, UEFA Baş­ka­nı Alek­san­der Ce­fe­rin, Aydın Va­li­si Hü­se­yin Aksoy ku­lü­bü tek çatı al­tın­da top­la­yıp zor şart­lar­da Aydın’a şam­pi­yon­luk ya­şa­tan Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Özlem Çer­çi­oğ­lu, Efe­ler Be­le­di­ye Baş­ka­nı Fatih Atay’ı teb­rik te­le­fo­nu açtı.
Öte yan­dan şam­pi­yon­lu­ğa kat­kı­la­rı ve güç­bir­li­ği yap­ma­la­rın­dan do­la­yı AK Parti CHP ve MHP ve İYİ Parti Mil­let­ve­kil­le­ri­ne de Aydın hal­kın­dan öv­gü­ler ya­ğar­ken, Ti­ca­ret Odası Baş­ka­nı Hakan Ülken Aydın Sa­na­yi Odası Baş­ka­nı Meh­met Yunus Şahin’in de öv­gü­ler­den na­si­bi­ni aldı.
Öte yan­dan si­ya­si par­ti­le­rin il baş­kan­la­rı başta olmak üzere ve tüm teş­ki­lat­la­rı Ay­dıns­por yö­ne­ti­mi ve ba­şa­rı­da emeği geçen Çer­çi­oğ­lu ve Atay’ı teb­rik yağ­mu­ru­na tuttu.
Ay­dıns­por’un ba­şa­rı­sı 1 mil­yo­nu aşkın nü­fu­su olan Aydın’ın tüm il­çe­le­rin­de de ta­raf­lı ta­raf­sız büyük se­vinç ya­rat­tı.
Ay­dıns­por­lu­lar il mer­ke­zi ve il­çe­le­rin­de elde edi­len ba­şa­rı­yı sa­ba­ha kadar kut­la­dı.
Bu arada Adnan Men­de­res Stadı’nın gece maç­la­rı için ışık­lan­dı­rı­la­ca­ğı ve yeni se­zo­nun ilk maçı olan Fe­ner­bah­çe ma­çı­na ye­tiş­ti­ri­le­ce­ği öğ­re­nil­di.
Al­la­hım bu ne güzel rü­yay­dı öyle…