AK PARTİ AYDIN'DA ARTIK BİR ŞEYLER YAPMALI…
  • Reklam
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

AK PARTİ AYDIN'DA ARTIK BİR ŞEYLER YAPMALI…

24 Haziran 2019 - 12:42

 

Nihayet seçim bitti. 31 Marttan bu yana doğru dürüst seçim analizi yapamamıştım. Evet İstanbul’da  seçimi çok çok açık farkla Ekrem İmamoğlu kazandı. Kaybeden hatta dibe vuran AK Parti oldu. Bunu kimse inkar edemez. Yerelden baktığımızda İstanbul seçimi aslında Aydın’da bizi sosyal hayatımızda pek etkilemiyor. Neden etkilesin ki, Ora İstanbul Bura Aydın…hedefler projeler yatırımlar arasında milyonlarca kat fark var. Zaten Aydın Kent Meydanı’nda Ekrem İmamoğlu’nun zaferini kutlayanlar bir avuç vatandaş.. onlarca belediye çalışanı oldu. Havai fişeklerde eğlencemiz oldu. Şimdi herkes yoluna. Sayın Özlem Çerçioğlu ve ekibi Aydın’a İmamoğlu İstanbul’a hizmet için çalışacak artık.
Pek bundan sonra ne olacak?  CHP uzun süre bu zafer sarhoşluğunu üzerinden atamaz. Tatile girer. Peki ya AK Parti. Önce AK Parti’nin İstanbul seçimini kaybetmesi tüm kaybedilen başarısız olan illere bir şekilde  yansıyacak. Hele İstanbul İl Başkanı hala o koltukta oturuyorsa yazıklar olsun..
Çok yakında göreceksiniz AK Parti’de sert söylemli çatır çatır teşkilatlarda bir oynamalar olacak. İyi niyet gösterisi artık bitti. Bitmeli. Başarısız olan il ilçe kadın gençlik kolları kökten yenilenmeli  yenilenecek…
Parti kurmayları yeni bir yol haritası çizecek,  çizmek zorunda. Aydın’da bu yol öncelikle “biz neden başarısız oluyoruz” sorunun cevabını bulmaktan geçecek. 3-5 gazetecinin yazdıklarını “beğen” butonuna basmakla “haklısın” demekle yöneticilik yapılmayacağını birileri teşkilatların tümüne anlatacak.
Evet biz işimize bakalım yerelde AK Parti tabanlarında Hiç anlatmaya gerek yok.
Sayın Erdoğan’daki O ruh, o heyecan, o anlayış olmazsa bir çok şey daha yağ gibi akıp gidecek  her şey.gidecek. Çekilen selfiler bile geri getiremeyecek.
Böyle anlayış devam ederse bundan sonra Aydın’da kazanılan o ufak tefek  Belediye Başkanlıkları da ne kalır, ne de 2023 hedefleri.
Buraya yazmaya kalkarsak niçin böyle olduğumuzun cevaplarını bir tez konusu olur ve sayfalar dolusu yazmak zorunda kalırız.
Şu kesin…en başta Aydın AK Parti teşkilatlarında  bir doygunluk var.
Kimileri hem ceplerini nemalandırdılar hem de koltukları sağlama aldılar.
Hal böyle olunca böyle sonuçlar kaçınılmaz oldu
Olan tabandaki gerçek AK  Partililere oldu.
Onların davası vardı.
Ama bazıların da davası AK Parti olmadı.
Nereden ihale kaparım, nereden bir koltuk bulurum, nereden etrafımdakilere nahak faydam olur derdinde olanlar aslında kaybetmedi. Hatta 31 Marta gecesi CHP ile gizli pazarlık yapan AK Partili meclis üyelerini bile gördük ses kayıtları hala ortalarda dolaşıyor.
Bu nedenle asıl kaybedenler gerçek AK Partililer oldu.

Bundan sonra kesinlikle Aydın’da AK Parti’nin kurmayları silkelenmeli.
Büyük bir çalışma yapılmalı; neden ve niçin kaybedildi hakkında.
En başta kendilerini sorgulamalı kurmaylar.
Aydın’da niçin vatandaş küstürüldü?
Nerede hatalarımız var?
Artık karşısında yeni bir genç nesil var.
Bu nesil Y nesli.
Bunlar internet kuşağı.
İletişimleri sadece internet üzerinden oluyor.
Peki, bu internet kuşağına ulaşabildi mi Aydın AK Parti teşkilatları ve kurmayları?
Kesinlikle hayır…
Seçme ve seçilme yaşı on sekize indi  ama gençlerimize o olgunluğu, duyarlılığı, o ruhu verilebildi mi Aydın’da

AK Parti’nin bazı politikaları kesinlikle eleştirilmeli. Eleştirenlere küsülmemeli aksine sahip çıkılmalı dinlenmeli. Bakın 23 Haziran Akşamı AK Parti Aydın Milletvekili MKYK Üyesi Metin Yavuz ne yazdı, altına sonuna kadar imzamı atarım..
“ 94 Ruhuna yeniden dönme zamanı.
Umutsuzluğa kapılmayacağız
Aksine MİLLETİ  daha iyi dinleyip MİLLETİN gönlüne gireceğiz
Değişim ve dönüşümün lokomotifi olacağız
Hayrola deyip mücadele devam edeceğiz”
Neymiş “milleti dinlemek milletin gönlünü almak” işte sorunun başı burada…
AK Parti’nin bazı politikaları eleştirilmeli dedik.   Bunların başında Suriye Politikası gelmekte.
Sayın Reis hep bizim Ensar ruhuyla yaklaşmamızı istedi Suriyeliler’e.
Biz her zaman kapılarımızı açmışızdır; zavallıya, kimsesize, mazluma.
Anadolu halkı hiçbir zaman kendisinden medet isteyeni geri çevirmemiştir.
Ancak bir taraftan ülkesi savaş halindeyken bazı Suriyeliler’in gamsız hareketleri bizim vatandaşımızın gözünden kaçmadığını unutmamak gerektir.
Gidin Adnan Menderes Bulvarının başına, İstasyon Köprüsü üstüne Sevgi yoluna her tarafta o kadar rahat hareket eden Suriyeliler var ki, biz bile bu rahatlığı kendimizde bulamıyoruz.
Sanki Aydın değil küçük bir Suriye.mahallesi gibi oluyor bazen…
Kesinlikle yazdıklarımdan şu anlaşılmasın biz Suriyeliler’i istemiyoruz diye.
Biz mazlum ve mağdur Suriyeliler’i istiyoruz ve onların da gamsız olmamasını istiyoruz.

Dedik ya, AK Parti’de vizyon değişmeli diye.
.Dedik ya, bir doygunluk var.
Ceketimi koysam kazanır anlayışı olduğu için 31 Mart ve 23 Haziran böyle bir sonucu ortaya koydu
Şunu da unutmamalıyız.
Belki de bu bir şefkat tokadıydı. Ama Aydın’da son seçimlerin hepsinde bu tokat peş peşe geldi hem de topuklu bir kadından.. AK Partili efeler bunu nasıl içlerine sindiriyor hala anlamakta güçlük çekiyoruz
Bu tokatları artık  kesinlikle iyi değerlendirmeli. Aydın  AK Parti teşkilatları
Hataların ve yanlışların üzerine gidilmeli. Hata ve yanlış yapan rakibin o belgeli yanlışlarını artık AK Partililerde bas bas bağırmalı…Adliyede kadına ait dosyalar renk değiştirmeye başladı haberiniz ola.. siz ses çıkarmadıkça üstüne gitmedikçe daha çok tokat yersiniz unutmayın..
Evet kesinlikle vizyon yenilenmeli
Bu yenilenme tüm mahalle teşkilatlarına kadar sirayet etmeli.
Yol yakınken ve vakit varken şimdiden bu çalışmalar yapılmalı ve 2023 hedeflerinin heder olmaması için her kesimden  yardımlar alınmalıdır.
Yoksa kesinlikle bir 2. ANAP vak’ası tekrar yaşanabilir ve AK Parti siyasi çöplüğe doğru gidebilir.Benden söylemesi.  ister tınlayın ister tıklayın…İster beğenin,  ister arkadaşlıktan çıkarın…Bizim yolumuz bir… “Al parayı yaz yazıyı” yazanlardan Allah’a şükür olmadık başkaları gibi. Ne bulduysak onu yedik…Kalın sağlıcakla