YERELDE KİŞİ Mİ,PARTİ Mİ
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

YERELDE KİŞİ Mİ,PARTİ Mİ

11 Ekim 2018 - 09:52


Yerel seçimler yaklaştıkça gün geçmesin ki yeni yeni adaylar çıkıyor.
Elimizi nereye atsak bir aday adayı Her yeni güne uyandığımız da bir isimle karşılaşıyoruz kimini tanıyoruz Kimini ilk defa duyuyoruz.
İlla ki herkesin oy vereceği,verdiği bir parti var ama bu sefer durum öyle değil. Geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinden sonra bazı dengeler değişti. Çoğu seçmen “artık oy vermem”diyor.. Peki kime verecekler oylarını..??
Yerel yönetimler de kişiler partilerine artık çok önem vermeyecek gibi. Yaptığım çoğu görüşme de hal durum bu.. Özellikle CHP seçmeni o kadar kararsız ki.. Neden mi..??  Çünkü artık 9 seçim kaybetmiş bir genel başkan istemiyorlar. "Değişim" dediler ama olamadı.. Bu süreçte tabiri caizse insaları yumurta gibi tokuşturdular.. Haliyle küstürdüler..
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı almış eline bir sopa kafasını kaldırana bir şamar. Personele mobbing ki bu tescillenmiş.Ondan olmayan, onu eleştirene engel. Çoğu aday olmak isteyen olamıyor, sesinj çıkaramıyor O kadar korku ortamı yaratmış ki.. Önüne sağına soluna kim gelmişse küs.
İlçe Belediye Başkan adayları  ondan sorulacakmış. Hadi canım oradan.. Siz alacaksınız kendi istediklerinizi sonrada partili seçmeninizin önüne dayatacaksınız.  Peki bu adayları belirlerken kendi kriterleriniz ile belirleyip,  halka soracak mısınız ..?  Halkın fikrini alacak mısınız..?? Almazsınız..siz sadece dayatıp“seçeceksin” dersiniz.. Bu seçim de böyle olmayacak. Halk artık sizin dayattığınız Başkan adaylarını istemiyor. Hatta artık sizin içerisin de olduğunuz bir seçime girmek istemiyor.  Òyle öfkeliler ki..”karşısında kim adaysa ona oy vereceğiz” diyen sesler çoğaldı.  “Kim olursa olsun yeter ki artık mevcut yöneticiler gitsin” derler. Siz bunları tabi ki duymuyorsunuz.. Çünkü önünüze konan o sahte anketlere kendinizi çok kaptırmışsınız. Yanınızda ki birkaç gazeteci!!  Sizi çok şişirmiş.  Evet biliyoruz CHP Genel Başkanı ile aranız çok iyi.  Sizin adaylarınızı gösterecekler. Peki bunları halk seçecek mi ?..Ne kadar eminsiniz?  Görünen o ki bu bir sitem ve öfke seçimi olacak. Sürpriz isimler de çıkabilir karşımıza. CHP Genel Başkanı mutlaka başka seslere de önem verecektir. Tabi amacı seçim kazanmaksa..değilse zaten çokta önemi yok. Demem o ki.. Aydın Halkı dayatma aday istemiyor..tabi ki istisnalar hariç Aydın Halkı artık duygusal davranmayacak Aydın'da bir daha yanılmak istemiyor. Belki de ilkler yaşanacak bu seçimde..”hayatta oy vermem” Diyenler artık AK Parti adayına oy verecek. Çember daraldıkça bakalım önümüze daha hangi isimler çıkacak. Yerel Yönetimler de partinin değil kişinin önemli olduğunu halk kavramış durumda. Siyaset biraz da yenilenmektir,duyulmayanları duymaktır.
İnsanın bazen kendine bile yeni bir ben lazımken Aydın'a niye yeni isimler,yeni yüzler,yeni sözler lazım olmasın. Bu seçim çok renkli geçecek gibi..
“En güzel şarkı henüz söylenmemiş olandır”
Kalın Sağlıcakla..