SON VIRAJI DÖNERKEN
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

SON VIRAJI DÖNERKEN

02 Aralık 2018 - 22:47

Aday adayıydı,başvuru süresiydi,baskın isimlerdi derken 2019 yerel seçimleri için girilen son virajdayız Aydın olarak.
Bölüm bölüm adaylar açıklanırken Aydın için süreç baya bir uzatıldı.  Bunun birçok sebebini sayabiliriz.Kesin olan tek isim MHP'den Ümmet Akın'dı..Herne kadar "İTTİFAK" adayı diye konuşulsa,yazılıp çizilse de AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz Didim'de yaptığı bir konuşmada "her parti kendi adayını gösterecek"dedi..
Şimdi gözler Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı dönüşüne çevrildi..Önümüzdeki günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanını açıklaması bekleniyor..Sadece AK Parti'nin değil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Aydın adayını 30 Kasımdan 6 Aralığa çekmesi açıklamayı merak uyandırdı..
Geçtğimiz günlerde CHP sadece Aydın için bir uygulama yaptı. 5 kişiden oluşan bir heyeti Aydın'a gönderdi..artık bu heyetin nelerle karşılaştığı onlarda..Ama bu heyete halktan kişilerinde ulaştığı öğrenildi..İl, ilçe başkanları ne anlattı bilinmez..önlerine dayatılan süslü anketlere itibar ederler mi bilinmez..Ama bilinen tek şey Aydın'd ki sıkıntının farkına vardıkları oldu..Öyle böyle bir sıkıntı değil hemde..Artık karar Genel Başkana kalmış..Özellikle Aydın BŞB ve Didim konusunda..
Aldığımız başka duyumlara görede AYBA personelinin başka işler araması oldu..Bunun yanı sıra Özlem Çerçioğlu'nun hala sessiz kalması ve sahalara inmemesi sıkıntının ne kadar büyük olduğunun göstergesi..Fırtına öncesi sessizlik hakim Aydın'da..Şu toz duman dağılınca öğreneceğiz..Diğer taraftan Efeler'de Mesut Özakcan yerini sabitlemiş gibi görünüyor..Belki bir hamle ile BŞB'ye aday gösterilmesi dahi söz konusu..Gözler 3-6 Aralık günlerine dikildi bekleniyor..

GELELİM DÖRT BÜYÜK İLÇEYE

Bu ilçelerde Nazilli, Kuşadası, Söke ve Didim.
Nazilli'de oldu,olmayacak derken Haluk Alıcık yeniden aday gösterildi MHP'den kıyı ilçeler Didim ve Kuşadası'nda AK Parti marjinal bir davranış göstererek eski CHP li belediye başkanları'nın aday adaylıklarını kabul etti.."Efsane Başkan" diye anılan Mümin Kamacı ve Kuşadası'nda soldan gelen Esat Altungün..Bu iki ismin adaylıklarına hatta kesin gözüyle bakılıyor..CHP kanadında işler sarpa sardı gibi..Deniz Atabay'ın sanki üstü çizildi..Bir başka duyuma görede Didim için Genel Merkezden atama yapılacağı söyleniyor.O isimde Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir..Kuşadası CHP de ise iki isim arasında kalındığı söz konusu Özer Kayalı ve Ömer Günel..
Evet günlerdir,haftalardır,aylardır bitmez bir sancı içinde olan partiler artık son viraji bu hafta dönecekler..Umarız bu dönüş Aydın için en iyisi olacaktır..
Ayrıca göze çarpan diğer konulardan biri ise Özlem Çerçioğlu'nun Söke,Kuşadası,Efeler adaylarının rağbet görmemesi..Zannederim bu Çerçioğlu'nun siyasi hayatında ki dönüm noktasıdır..Genel Merkez tarafından puan düşmesi yaşaması..Ama Didim adayını anında degiştirerek Aski Genel Müdürü Erdoğan Öztürk'ü apar topar Didim'e yollaması ise tam bir muamma.."Ben olmasam bile benden birileri olsun"zihniyeti mi aca diye de soruyor insan..??
İşte tüm bu soruların cevabı son virajdan sonraki düzlükte belli olacak ..Ne diyelim en iyi yönetecekler gelsin..Bu işin sonunda viraji alamamakta var..
HAFTANIN EN KINANAN OLAYI
Aydın BŞB'nin Kuşadası sahiline market kondurması ve kamuoyu baskıları ile geri çekmesi..
HAFTANIN EN İYİ HAREKETİ
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın 30 Kasım günü mazeret göstermeden,rapor almadan mahkemesine kendisinin katılması..
Herkese iyi haftalar..
GÜNÜN SÖZÜ
"Hiç bitmeyen ortaklık,çıkar ortaklığıdır"