SİYASİ KİRLİLİK
  • Reklam
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

SİYASİ KİRLİLİK

16 Aralık 2018 - 23:01

31 mart 2019 seçimlerine ramak kala hemen hemen hergün her saat şaşkına dönüyoruz..
Bilindiği üzere Kızılcaköy'de jeotermale direnen kadın ve çocukların görüntüleri Türkiye gündemine düştü.Vali yardımcısı,kolluk güçleri ve köy halkı..Konuşmalar,arbadeler,biber gazı derken yatıştı.Bu zaman içerisinde aklımıza tek bir soru geldi ve yazdık "kadın dostu Aydın "reklamları içerisinde boğulduğumuz bu günlerde Büyük Şehir Belediye Başkan'ı Özlem Çerçioğlu nerede idi..?? Neden olayların olduğu günlerde köye adımını atmadı..??Neden herhangi bir açıklama yapmadı..?? Nezaman ki olaylar yatıştı,Vali yardımcısı görevden alındı ondan sonra misafir çocuğu gitti ziyeret etti geldi..Oradakiler biliyormuydu acaba bunlar yaşanırken Çerçioğlu Sultanhisar Jeotermal için izin almaya çalışıyordu..?? Klasik Çerçioğlu skeçleri...Sonra semt pazarları..Hedef hani hep bahsettiği "Ayşe teyze,Fatma teyze" bilirsiniz yaşlı ve çocukları kandırmak kolaydır..Bunca dava dosyaları için neden hiç sesi çikmıyor..?? Sessiz kalmak itiraz etmekmidir,kabul etmekmidir...?? Karar Türk Yargısınındır..Dönelim diğer tarafa..Ümmet Akın neredeyse 2 yıl önce Büyük Şehir Belediye başkanlığı için sahalara inmiş kimine göre resmen açıklandı,kimine göre açıklanmadı..Aydın da oy oranlarına bakınca 5.parti olan MHP adayı Ümmet Akın geri çekildi ve Aydın'da Cumhur ittikafı aday gösterme kararı alındı..Bu da Ak partinin adayının MHP tarafından desteklenmesi yönünde idi..Ve Aydin Için Cumhur İttifakı Ak Parti adayı dedi..Dedi ama kim..?? Işte henüz resmi bir açıklama gelmeden Mustafa Savaş ismi gündeme oturdu. Kendisiyle de görüşülen Savaş "bekliyoruz resmi açıklamanın gelmesini" dedi..Senaryolar yazılmaya başladı..Henüz resmen açıklama olmadığı için her kafadan bir ses çıkmaya başladı ..Kimi Haluk Alıcık dedi kimi Cengiz Altınkaya dedi..kimi manüpile dedi kimi hayır kesin dedi..
Artık nefesler tutuldu Aydın Ak Parti adayının resmi açıklamasını bekliyor..
Ümmet Akın'ın geri çekilmesi üzerine Ülkücü camia bir anda karışti..Çoğu Ümmet Akın sevenleri "Ümmet Akın"yoksa oy da yok derken diğer kalan kesim ise "Cumhur ittifakına saygı duyup Ak Parti adayıni destekleyeceğiz"dedi..
Bunu fırsata dönüştürmeye çalışan CHP liler ise garip garip capsler hazırlayıp "seni harcadılar""oyunuzu CHP ye verin"demeye başladılar..Çünkü 24 Haziran seçimlerinde MHP nin oy oranı göz önünde tutulursa Ümmet Akın'ı kolay lokma görmüştü Çerçioğlu ve ekibi..Iş bozulunca Ak Parti desteklenme kararı alınınca şaşkına döndüler..
Nezaman ki Aydın için Cumhur ittifakı adayı Ak partiden olacak açıklaması gelince Özlem Çerçioğlu sahaya indi..Indi ama sanki zoraki indi..Yüz ifadeleri bunu gösteriyor ..
Tüm bunlar yaşanırken Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti'nin kapısını çaldı..Bir iki görüşme sonrası görüşmelerden ve ittifaktan vazgeçildi..O bir saat içinde ne olduysa tekrar görüşme kararı alındı..Bazı illerde anlaştılar..Ama bu illerde dikkat çeken olay ise 24 Haziran sonrası Kurtulay Olsun diye imza veren delegelerin çoğunlu olan illerdi.CHP ittifak adı altinda bu illeri bir nevi cezalandırdı..Bu iller de İYİ Parti aday çıkaracak..Edinilen bilgilere görede Aydın'da iyi parti bazı ilçeleri istiyir..Bunlardan dikkat çeken Didim..
Tabi ki bunların çoğu iddia veya söylentiden ibaret şimdilik..Hafta içi tüm bunlar netleşmis olur ve bu siyasi bilgi kirliliğinden temizlenir ortalık..
Bir şeye de değinmeden  geçemeyeceğim Ak Parti adayı Mustafa Savaş açıklanınca bir basın birimi bir anket düzenledi ve burada Mustafa Savaş ile Özlem Çerçioğlu'nu koydu ankete..Buraya kadar tamam ama öyle bir özellik oluşturmuşlar ki Mustafa Savaş'a oy kullanılamadı uzun müddet ..Bizzat kendim de denedim ve hatta çoğu CHP li farklı hesaplardan denedi..Bu da nekadar etik bir durumdur belirtmeden geçemeyeceğim..
Herkese İyi Haftalar..
GÜNÜN SÖZÜ
"Her şeyini alkışlayan yalaka,hepsine itiraz eden ahmak,bazısını eleştiren dosttur.Yalaka seni,ahmak kendini bitirir.Adama dost lazım"