DİDİM'DE KAZANAN KAMACI OLDU..
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

DİDİM'DE KAZANAN KAMACI OLDU..

07 Nisan 2019 - 22:13

Evet başlık size garip gelebilir..
Öncelikle Aydın'da bir kaç belediye başkanı hariç herkesi tebrik ederim..
Ama bence bu yerel seçimin Didim'de kazananı Mümin Kamacı olmuştur..
Nedenine gelince... bir önceki yerel seçimlerde AK Partinin aldığı oy göz önünde tutulursa Mümin Kamacı kendi şahsi oylarını da katarak 19 bin 816  oy almıştır..Bence bu Kamacı'nın şahsi oyudur..
Çünkü 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Didim'de sandığa gitmeyen 18 bine yakın seçmen vardır..
Bu seçmenlerin çoğu AK Parti ve MHP üyesidir ki bu da çok garip bir durumdur..Bir nevi ihanettir..Belki AK Parti ilçe teşkilatı kendi içlerinde bunun kritiğini yapacaktır..Sorgulayacaktır..
Yukarıda neden birkaçı hariç dedim... kısmına gelirsek;
Öncelikle başkanlar yaptıkları icraatlar ve başarıları ile tekrar seçilir.. Parti çok etken olur mu tartışılır..Aydın ve Didim için bu çokta ayırt edilebilecek bir gerçektir.. Üç ay Didim’de yaşadım..Yüzlerce binlerce insanla konuştuk,röportaj yaptık,kahvelerde,restoranlarda oturduk..Tek tek halka sorduk..hemen hemen %80 lik bir kısmı mevcut yönetimin artık gitmesi gerektiği ve kentin çok kötü durumda olduğunu belirtti.
.Nitekim bizde gözümüzle şahit olduk..Kentin bir turizm kenti değil sanki kaderine terk edilmiş bir yer olduğunu gördük.. En yakında Kuşadası dahi Didim'den 10 kat daha gelişmiş ve modern bir şehir idi..
Mümin Kamacı 7 den 70'e halkın sevdiği bir değer.. Sevgi seli gözlerimi yaşarttı bazen..Bu iş tamam dedik..O kadar emindik ki artık..
Ama durum öyle değilmiş..Bir gece atılan bir mesaj, Ticaret  Odası başkanının dolaylı çalışmaları ve en önemlisi sandığa gitmeyen 18 bin seçmen..
Haydi bunların 8 bini yazlıkçı vs.vs.vs..peki geri kalan 10 bin seçmen..??
Bence bir an önce İl ve ilçe yönetimlerinin oturup bu durumu değerlendirmeleri lazım “Acaba hep muhalefet olarak kalalım Devletin sunduğu tüm olanaklardan yararlanalım mı ” dediler diye de düşünmüyor değilim hani..
Mümin Kamacı 200'e yakın kendi ekibi ile kolları sıvadı..Parti teşkilatı ne yaptı nasıl çalıştı bilmiyoruz..MHP kanadı da aynı şekilde..Meclis üyelikleri listesinde kıyasıya bir yarışa girildi..Çok seslilik başladı..
Herkes kendi adına canla başla başla çalıştı mı bilinmez ama Mümin  Kamacı gece demeden gündüz demeden çalıştı ..Her gönüle dokundu..Hatta naifliğindendir ki bazı sert haberlerimize müdahale etti..
Gelelim Deniz Atabay tarafına..Işte orasını galiba hiç birzaman anlayamayacağız.. Onca yolsuzluk ve usülsüzlük içinde tekrar aday gösteriliyor ve hatta 1 hafta önce yeniden seçiliyor..Peki İçişleri Bakanlığı'nın onca rapor sonucu ne oldu..?? Neredeyse kasasını birkaç kişinin emrine amada eden Atabay'ı koruyan bir güç mü var..?? Öyleyse bu ilçede hiç seçim yapılmasın diyesimiz geliyor..Bunun sorgulanmasını da Vekillerimize bırakarak mazbatasını aldıktan sonra Deniz Atabay,  kıyıma nereden başlayacak bekleyip  göreceģiz.. Onca belediye personeli Mümin Kamacı ile çalıştı..Buda ayrı bir merak konusu..
Ama bir başka gerçek ise Türkiye'nin hiçbir yerinde gerçek anlamda CHP'li ve sol görüşlü olanlar AK Parti için bu kadar çalışmamıştır..Verdikleri çaba takdire şayandı..Çünkü hepsi CHP'den küsen veya artık CHP'ye inanmayanlardı..Ve ağızlarından çıkan tek cümle “Biz AK Partiyi yanlış tanımış ve anlamışız,keşke hep burada olsaydık” galiba Mümin Kamacı sevgisi binlerce insanı AK Partili yaptı .. Ama kazanan halkın şikayet ettiği ,turizmcin,n ş ikayet ettiği Atabay oldu..
Bakalım zaman neler gösterecek..Boş bir kasası olan Didim Belediyesi maaşları nasıl ödeyecek ? ..Takviye nereden gelecek. ? Aydın Büyükşehir desteği ile mi devam edecek yoksa yine kredi mi kullanacak.. Bunları ilerleyen günlerde göreceğiz..
Kalın Sağlıcakla..
HAFTANIN EN KÖTÜ DAVRANIŞI
BİNALİ YILDIRIM'IN EŞI EN BAŞTA BİR İNSAN,BİR KADIN,BİR ANNE VE BİR EĞİTİMCİ OLAN SEMİHA YILDIRIM'IN GÖRÜNTÜSÜ ÜZERİNDEN PRİM YAPMAYA ÇALIŞANLAR..
HAFTANIN EN GÜZEL HAREKETİ
MHP DİDİM İLÇE BAŞKANI FİKRET ALKAYA'NIN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KAYBETTİKLERİ SEÇİM İLE İLGİLİ KENDİ ÜYELERİNE ÖZ ELEŞTİRİDE BULUNMASI..