CHP'NİN AYIBI,AKP'NİN KAZANCI MI..?
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

CHP'NİN AYIBI,AKP'NİN KAZANCI MI..?

12 Kasım 2018 - 01:00

CHP’NİN AYIBI,AKP’NİN KAZANCI MI..??
Yerel seçimler öncesi ortalık baya bir toz duman.Hemen hemen her yerde, her evde ,her cafe de aday adayları konuşuluyor.Özellikle son geçtiğimiz günlerde konuşulan hatta eleştirilen yerine göre de övülen iki isim var.Size öyle akedemik cümleler kurmayacağım.
Bunlardan ilki M.ESAT ALTUNGÜN..Bir dönem Kuşadasın’da CHP den belediye başkanlığı yapmış bir isim.O dönemlerde en öneli  hayata geçirdiği projesi alt yapı idi.Kuşadalı olan ALTUNGÜN  beş yıl Kuşadası’na hizmet etti.2014 seçimlerinde tekrar aday gösterilmedi.Hemen hemen gençlik dönemlerinden tutun  neredeyse hayatının çoğunu CHP için harcamış,partisi için çok emek harcamış biri..
İkinci isim halk arasında “EFSANE BAŞKAN “ olarak anılan MÜMİN KAMACI..Oda Didim’in yerlisi ve uzun yıllar Didim’e hizmet vermiştir.Didim’de Kamacı dendiğinde tanımayan yoktur.Hep yüzü gülen,herkese aynı eşitlikte davranan bir şahsiyettir.İyisiyle,kötüsüyle hizmet vermiştir.O da siyasi oyunlara kurban gitmiştir belki..
Bu iki  başkan  yıllarını CHP çatısı altın da geçirmiştir..Her ikisi de CHP ye küsen binlerce seçmen gibi,partili gibi istifa etmiş ve 2019 yerel seçimleri için aday adaylıklarını Ak Parti’den açıklamışlardır.İşte bundan sonra her kafadan bir ses çıkmaya başlamıştır.”NE ÇOK AK PARTİ SEVİCİSİ VARMIŞ,UTANIYORUM BİR CHP Lİ OLARAK,ŞAKA MI BU” gibi söylemler bunlardan bazıları.Her ikisinin de zaten hali hazırda bir seçmen kitlesi vardır..Olaya “sağ” ve “sol “ olarak bakılırsa sert bir geçiş evet.Peki  hani bir deyim vardır “EV SAHİBİNİN HİÇ Mİ SUÇU YOK ?”bu insanlar yıllarını ,aylarını,emeklerini verdikleri partilerini neden bıraktılar..?? hiç bunu sorguladık mı..?? sorguladınız mı..?? CHP son yıllarda kendi iç hesaplarından dolayı Ülke genelin de kaç bin oy kaybetmiştir.?Senin adamın,benim adamım hesapları ile bu insanları neden küstürmüştür..?? Neden Büyükşehir  Belediye Başkanı bu konular da en büyük etken olmuştur.? Her iki kişiye baktığınız da şuan ki CHP li yerel adaylardan daha kıdemli ve partisine uzun yıllarını veren isimler değilmidir.? Geçtiğimiz 24 haziran seçimlerinden sonra CHP kaç parçaya bölündü biliyoruz..Öyle bir kurultay kavgası başladı ki neredeyse Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler canlarını dişlerine takarak çalışmışlardır..Bu ısrar nedendi ki.? Kılıçdaroğlu’nun tekrar CHP genel başkanı olarak kalması Ülke yararı için mi yoksa kendi çıkarları ve sağlamlaşmış koltukları içinmiydi.?Eğer konu sağ,sol ise hatırlayın ki Kemal Kılıçdaroğlu çatı adayı olarak EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NU önermişti..Ozaman neden sesiniz bu kadar yükselmedi..?Hatta 24 haziranda ABDULLAH GÜL  ismi dahi geçti..Amaç hizmet etmekse ve hizmet almaksa bu hizmetin partisi veya rozeti çok mu önemlidir..?? Yerel seçimlerde yaşadığınız İl veya İlçe de hizmet aldıktan sonra sizi rahatsız eden ne olabilir..?? Kuşadası 2014 seçimlerin de bir sabah uyandılar ki Kuşadası’nın hiç duyulmamış bir ismi aday..Zira Didim de öyle. Dayatma isimler ile seçim kazanılmıştır..Geçen  beş yıla bakıldığın da gözle görünür ne var..?? Hele Didim belediyesİ tam bir dram.Kemal KILIÇDAROĞLU’nun  özel kalem müdürü TUNCAY CEYLAN’ın fetö ilişkisi MASAK raporların da yer almıştır..Hatta “belediyeler imamı “ olarak bilinen firari sanık ERKAN KARAASLAN ile Büyükşehir belediye başkanı Özlem Çerçioğlu aynı mahkemede birlikte yargılanacaklar.Tüm bu durumlar gelişirken neden hiç CHP liler CHP yi eleştirmedi..? bunları sorgulama gereği duymadı..?
Yerel yönetimler üzerin de baskı kuran BŞB başkanı’nı eleştirmedi.? ÇERÇİOĞLU’nun  1 yıl önceden Kuşadası’na  yerleştirdiği EVRİM KARAKOZ  daha mı yerli idi ALTUNGÜN’den..? Kuşadasını ve Kuşadalıyı ne kadar tanıyordu.?Didim için tekrar aday olmasını istediği A.DENİZ ATABAY belediyeyi ne hallere düşürdü..Türkiye’de ilktir ki makam koltuğuna kadar haciz konulsun.Hatta haciz belediye tarafından ödenemeyince parti genel merkezine gitsin..Demem o ki aslolan insandır.Sorgulayacağımız,sorgulayacağınız onca şey varken kalkmış  belediye başkan aday adaylarının parti geçişlerini sorguluyoruz.Hani futbol da derler ya “iyi olan kazansın” bırakalım da yerel seçimlerde iyi olan,hizmet verenler ve verecek olanlar kazansın..Bizler o sandığa giderken yaşadığımız coğrafya iyi yönetilsin,güzel ve temiz hizmet verilsin ve alalım diye gidiyoruz.Üyesi olduğumuz parti kazansın diye değil.Herkesin gönül verdiği bir partisi vardır.Ama bazı şeyler duygularla yönetilmez.Şöyle bir düşünün “FATİH AKKENTLİ’nin yönettiği bir SÖKE,EVRİM KARAKOZ’un yönettiği bir KUŞADASI,DENİZ ATABAY’ın yönettiği bir DİDİM,BARIŞ ALTINTAŞ’ın yönettiği bir EFELER size ne kadar masum geliyor.?Kişisel çıkarlar hiç yok mu sizce..Hadi biraz da kendinize dürüst olun.Tüm adaylarımıza başarı dilerim.
Herkese iyi haftalar..
GÜNÜN SÖZÜ
Yüzde ısrar etme, doksan da olur.İnsan dediğinde noksan da olur.Sakın büyüklenme,elde neler var..Bir ben varım deme ,yoksan da olur.Hatasız dost arayan,dosttan da olur”
Mevlana Celaleddin Rumi