BÜYÜK TÜRKİYE İTTİFAKI
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

BÜYÜK TÜRKİYE İTTİFAKI

06 Temmuz 2020 - 12:44

AK Partinin son şansı...... Yeni Koalisyon Arayışları
Son yazılarımızda Türkiye'deki siyasetin yapısının tamamen değişmekte olduğunu ve 18 yıllık AK Parti iktidarının kamuoyu yoklamalarında hızlı bir şekilde irtifa kaybettiğini yazmıştık. En son Metropol Araştırma Şirketi tatafından yapılan ankette de AK Partinin % 30'lara doğru, hatta daha aşağılara hızla çekildiğini gördük. Koalisyonlar dönemi bitecek diye gelen Cumhurbaşkanlığı sistemi tam da iddiasından vurularak koalisyon dışında yönetilemez hale geldi. Önce MHP, BBP ve % 0.2 oy alan Vatan Partisi ile kurulan Cumhur İttifakı şimdi yeni arayışlara girmek zorunda. 
Görülen tek alternatif ise İYİ Parti. İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı içinde yer alması için her yol deneniyor. Hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun her iki partiyi birleştirecek genel başkan olarak sunulduğu ve uygulanmaya çalışılan formülün bizzat Devlet Bahçeli tarafından engellenmiş olduğu iddiası var. Bu iddiaya rağmen oylardaki erime ve yeni partilerin beklenenin üzerinde bir performans göstermesi AK Partiyi bu yeni koalisyona mecbur bırakıyor. Ayrıca İYİ Parti'nin CHP'li ve HDP'lilerle yaşadıkları fikir ayrılıkları da son dönemde iyice su yüzüne çıkmış durumda. Tek alternatif ise, yeni ismi ile "Büyük Türkiye İttifakı"

AK Parti'nin küskünleri ve partiden kopmaları engelleyip toparlamaya gideceği yönündeki beklenti ise her geçen gün azalıyor. Bir türlü harekete geçmeyen bir yapı var AK Parti'de. Kendisinden beklenen hiç bir şeyi yapmayan/yapamayan hırçın çocuk gibi davranıp, yanlışlar söylenince de düzeltmek yerine "yooo çok iyiyiz, dünyayı dize getiriyoruz" havası hakim. Eylül-Ekim gibi gelecek sert bir ekonomik kriz AK Parti'yi % 20 lere çekip bir erken genel seçimi zorlayabilir. 
Türkiye genelinde ve Aydın özelinde yanlış bürokrat atamaları bu işi tümden berbat edecek gibi. Aydın'da yanlış bir rektör atamasının nelere mal olduğunu ilk seçimde görecekler. Tek Vekil ile temsile hazır olsunlar diyelim. Son olarak
Z kuşağı, gelişiyle, doğrusu ve ideolojisi eskiler gibi olmayan yepyeni bir siyasi ortamı oluşturacak gibi.
İyi haftalar.