AK PARTİ'YE ZARAR VEREN BÜROKRAT ATAMALARI
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

AK PARTİ'YE ZARAR VEREN BÜROKRAT ATAMALARI

22 Haziran 2020 - 09:06

Ak Parti % 1’e bile düşse her şey yolunda siz merak etmeyin diyecekler var!
Değerli okurlarım geçen hafta yazdığım yazı sonrası AK Parti teşkilatlarından beklenmedik olumlu tepkiler aldım.  Bu arada olumsuz tepkilerde vardı tabiki ama sessiz çoğunluğun AK Parti’nin bu son dönemdeki farkına varılmayan kan kaybının acilen önüne geçilmesi konusunda hemfikirdi.
Bugün sizlerle  son günlerde peş peşe yayınlanan seçim anketlerinden çıkan sonuçları  paylaşmak istiyorum. Aslında bu gidişin sonunun iyi olmadığı, AK Parti içinde derin bir kan kaybı   olduğu bir süredir belli iken bazıları ısrarla bunu görmekten kaçınmak, göreni suçlamak, gör diyeni de hainlikle suçlama eğilimine girmekte. Kör göze parmak misali iktidar partisinin ve ona gönül verenlerin feryatları duymazlıktan geliniyor, teşkilatların kendi içindeki eğlenceli birliktelikleri ve karşılıklı ziyaretleşmeleri “bak biz çok şey yapıyoruz” havası oluşturma çabalarının zamanın ruhuna ters hareketlerinin birbirini avutmak dışında şimdilik bir işe yaramadığı ve göstermelik olduğu  yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 
Bir işi yapmak, bir bütünlük oluşturmak çok zor ancak oluşturulan bu bütünlüğü yıkmak çok kolaydır. 18 yıllık Ak Parti geleneği sadece oy kazanma   kaygısı ile yoğrulmamış gönül kazanma ve gelecek inşaası üzerine temellenmişti.  Ancak son 1-2 yıldır yaşanan erozyon ve dejenerasyon Partiyi gözle görünür şekilde olumsuz bir  noktaya doğru hızla sürüklüyor. Şayet gerçekçi, mantıklı, uyarılar dikkate alınmazsa bu erozyon bütün verimli toprakları da olumsuz etkileyeceğe benziyor. Burada altı çizilecek nokta    bu işe yaramaz toprak metaforu ile ehliyetsiz ve liyakatsiz yapılan atamaları bir tutmak gerekir.
Gelelim araştırma değerlendirmesine , MAK araştırma şirketinin son yaptığı anket AK Parti’de  alarm zillerinin çalmaya başladığını bu alarmın  nerede ise durdurulamaz seviyede olduğunu açıkça göstermiştir. 
Mehmet Ali Kulat, MAK araştırma şirketinin sahibine  göre partinin oyları daha da düşük ve işin daha vahimi artık bu düşüş Cumhurbaşkanına da bir şekilde  da yansımış vaziyette. Kulat, artık Cumhurbaşkanı ile AK Parti Partinin aldığı oyun eşitlenmeye başladığını değerlendirmiş. Araştırmaya göre, yeni kurulan partilere olan ilgi ise düşünülenden daha fazla. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi % 2.7 ve Ali Babacan’ın Deva Partisi % 2.6  gibi rakamlara şimdiden ulaşmış vaziyette. Bu da partinin  çok hızlı eriyebileceğinin kaygısını oluşturmakta.

 
Burada bir gerçek daha var.. Ankara’dan edilen kulis bilgileri ise son iki yıldır yapılan çok sayıda bürokratik atamaların yanlış olduğu, kurumların tamamının aşırı derecede yıprandığı noktasında. Gelen ses aynen şu “Her yer aynı, her yerde ehliyetsizlik ve liyakatsizlik var. Basın eleştiryor ses yok. Muhalefet eleştiriyor ses yok. Parti içinde dedikodular bunun yüzünden çoğaldı cevap veren yok. Kimse eleştirileri görmüyor duymuyor, konuşmuyor. Herkes bana ve benim bürokratıma  dokunmasınlar ne yaparlarsa yapsınlar ” havasında…işte bu hava AK Parti’yi eritiyor, itibarını inanılmaz zedeliyor..
Son söz şu olsun. Bu gidişi düzeltmek halen mümkün ve yapacak çok iş, kazanılacak çok gönül var. Bu davaya gönül verenler halen dişi ile tırnağı ile direnmektedir.  Erezyon meteforuna dönecek olursak, oluşan tahribatı önlemek için kökü yerde sağlam dalları gökyüzüne uzanan ağaç gibi olan kadroların gönlünü alın. Yeni gençlik ile temas kuracak “Z kuşağı”na uzanarak onları dinleyecek anlayacak insanları bir an önce bulun. Üniversitelere ve oradan yetişecek gençliğine önem verin. Ehil adamları kadrolarınızda yer verin. “Benim atadığıma dokunanı yakarım” anlayışını terkedin. Geleceğin Türkiyesi’ni amanet edeceğiniz ve onlara ulaşabilecekler kadroları   göreve getirin. Ya da siz bilirsiniz…
İyi haftalar dileklerimle