ADÜ'DE DOKTORCULUK OYUNU
  • Reklam
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

ADÜ'DE DOKTORCULUK OYUNU

26 Mayıs 2020 - 10:03

Gün geçmiyor ki Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) den çoklu sesler gelmesin.. Dün öğleden sonra ortalık bir toz duman.. INTÖRN ben diyeyim taze hekim siz deyin öğrenci bazılarına göre de joker eleman 2 hekim adayının Covid-19 testleri pozitif çıktı.. Bunun üzerine öğrencilerden ses gelmeye başladı Twitter hesaplarında açtıkları”adüintörnlericovitpozitif” hashtag  ile direkt Adnan Menderes Üniversitesi rektörü Osman Selçuk Aldemir’i hedef alan Twitler attılar bunun üzerine covid 19 Türkiye hesabı öğrencileri korumak adına twitler attı İntör öğrenciler yukarıda da değindiğim gibi ne doktor  ne de öğrenci sayılıyor..Covid-19 kapsamında uzaktan eğitim almayan Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin anlatımları üzerine tam bir infiale yol açtı.. Öğrenciler Covid-19 hastalarına direk müdahale ettirildiklerini,onlara Covid-19 hastası olduğunun söylenmediğinii ve sorduklarında da “dosyasına baksaydınız” cevabı aldıklarını dile getirdiler..
Tamam salgının yaşandığı şu günlerde ABD, İTALYA gibi her gün yüksek ölümlerin ve vakaların olduğu ülkede bu öğrencileri göreve çağırdı. Ama Türkiye'de durum aynı değil..Hele Aydın ilimiz de durum daha stabil iken bu öğrencilerin donanımsız ve bilgisiz covid servislerine sokulmaları ne kadar doğru..?? Sağlık Bakanlığı,Bilim Kurulu hergün “tedbir,tedbir,tedbir” derken ADÜ’de bu gençlerin bu şekilde intaniye servislerine sokulması şaşkınlık yarattı.. İş güvenliği dedikleri olguyu hiçe sayan bir davranış sekli sonrası öğrenciler çareyi Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve YÖK’'e duyurmak için sosyal medya üzerinden sorunlarını dile getirdi.adeta çığlık attı. 
ADÜ aylardır telaffuz edemeyeceğim skandallarla sarsılırken kendi öğrencilerini riske atması cabası.. İNTÖR öğrencileri mesleklerini her ne kadar bu şekilde öğrenecek olsalar da izlenen yol bu olmamalıydı.. Bir  hastanın 30 kişiye bulaştirdığını öngören bilim insanları bu konuda ne düşünür acaba ?. Ayrıca bu öğrenciler şikayetlerin de küçük bir odada toplandıklarını dile getirdi.. Şimdi 1 veya 2 vakayla sabit kalır mı sizce..?? En üzücü olanı da bir ilim ve bilim yuvasından bu haberlerin gelmesi.. Tamam görev kutsaldır, bir salgın ile karşı karşıyayız..Ama önlemsiz ve amatörce bu çocukları Covid-19 ve şüpheli hastaların yanına bilgi vermeden,tedbir almadan sokmak ne kadar doğru..?? Hatırlayalım bu Ülkede İç İşleri Bakan'ı Süleyman Soylu bir iki saatlik yanlış alınan bir karardan sonra halkın sağlığını tehlikeye attığı için istifa etmişti. .Aynı hassasiyeti acaba yetkili kişi ve kişiler gösterebilecek mi..?? Önce iş güvenliği,önce bu genç hekim adayların canı önemli değil mi..?? Onlar olacak ki biz bundan sonra da bu tür salgınlarla karşı karşıya kaldığımız da yetebilelim birbirimize.. Yazık bu gençlere.. İşlerini uygulamalı ögrenmeliler ama tamamen tedbirler doğrultusunda.. Bu gençler geleceğimizin teminatıdır..Üniversitelerin Joker elemanı değillerdir.. Sn.Osman Selçuk Aldemir’e tek bir sorum var “Sn.Aldemir siz olsaydınız şüpheli veya Covid-19 bir hastanın yanına tedbirsiz girer miydiniz..?? Veya çocuğunuzu sokar mıydınız bu şekil de..” ??? Uzaktan eğitim konusuna girmeyeceğim o konu tamamen üniversitelerin insiyatifinde..Ama yazıktır bu genç hekimlere..”onlar genç,onlara birşey olamaz” zihniyeteniz var ise bu ülkede malesef gençler ve hekimlerde öldü. . Tedbirsizlik hem tüm ADÜ ye hem de Aydın halkına ihanettir.. Ne demiş KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN “HAL İÇİNDE MUTABER BİR NESNE YOK DEVLET GİBİ OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ “