• Reklam

YAVUZ: "TÜRKİYE YÜZYILININ İLK BÜTÇESİ HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN "

YAVUZ: "TÜRKİYE YÜZYILININ İLK BÜTÇESİ HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN "

YAVUZ:
17 Aralık 2022 - 00:08

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, toplam 4,5 trilyon olarak planlanmış, AK Parti hükümetlerinin 21`inci bütçesinin, Cumhuriyetin 100`üncü yılının ve Türkiye Yüzyılı`nın ilk bütçesini hazırlamış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Yavuz, yaptığı açıklamada, "Gazi Meclisimizin çatısı altında Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve direktifleriyle, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığımızın eş güdümünde, tüm bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla milletimize aralıksız ve şeffaf bir şekilde sunmuş olduğumuz bütçe görüşmelerimizin, Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.


TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ TÜRKİYE’Yİ BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIDI

2020 ve 2021'deki COVID-19 salgınının ardından 2022 yılında eklenen Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte belki de geride bırakılan yüzyılın en zorlu geçen döneminin getirdiği sıkıntıları; yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı odağına alan Türkiye Ekonomi Modeli'nin hayata geçmesiyle en az seviyede hissederek geride bıraktıklarını kaydeden Yavuz, şöyle decam etti:
"Verilere bakıldığında, Türkiye’nin, satın alma gücü paritesine göre 2002'de 730 milyar dolar olan Gayri Safi Yurtiçi Hasılası, 2021’de 2,95 trilyon dolara çıktı. Bu artışla birlikte Türkiye, 7 basamak yükselerek dünyanın en büyük 11’inci ekonomisi oldu. 
Tüm bu jeopolitik risklere, salgına ve savaşa rağmen üretim ve istihdam kapasitesini artıran Türkiye, 2021 yılında yüzde 11,4 ile G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke oldu, 2022 yılında ise 6,2 ile dünya ortalamasının çok üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Büyüme oranlarımız ve birçok ek gösterge, Türkiye'nin yoluna güçlenerek devam ettiğini açıkça göstermektedir."

VERGİLER FAİZ YERİNE ESER VE HİZMET İÇİN HARCANIYOR

2002 yılında faiz harcamalarının bütçe içindeki payı yüzde 43,2 iken, 2022 yılında 10.5 seviyesine, 2002 yılında toplanan 100 liralık verginin 85,7 lirası faize giderken bu oran ise 2022 yılında yüzde 14,5 seviyesine gerilediğinin altını  çizen Yavuz, "Bugün toplanan vergiler faiz yerine millete eser ve hizmet yolunda harcanmaktadır. 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Marmaray, Yerli Otomobilimiz TOGG, İHA, SİHA, Yerli İnsansız Savaş Uçağımız Kızılelma, Yusufeli Barajı gibi sayısız eser milletimizin hizmetine sunulmuştur. Şeyh Edebali’nin `İnsanı yaşat ki devlet yaşasın` düsturunu şiar edinerek, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulduğumuz günden bu güne dek ülkemize ve milletimize hizmet etmeye, sayısız eser kazandırmaya, gönüllere girmeye devam ediyoruz. Ülkemizin her bir vatandaşının yarınlarını güvence altına almaya, ülkemizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için durmadan çalışmaya devam edeceğiz." dedi.