• Reklam

Yavuz, "28 Şubat sürecini dün de bugün de unutmadık, unutturmayacağız'"

Yavuz, "28 Şubat sürecini dün de bugün de unutmadık, unutturmayacağız'"

Yavuz,
28 Şubat 2023 - 20:13

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, 28 Şubat postmodern darbesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "28 Şubat sürecini dün de bugün de unutmadık, unutturmayacağız"dedi. 

Yavuz, açıklamasında,  28 Şubat 1997’de gerçekleştirilen ve tarihe “postmodern darbe” olarak geçen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının 26. yıl dönümü olduğunnu anımsatarak, "Yani, sadece başörtülü olduğu için nice insanların üniversite okuyamadığı, dövüldüğü, başörtülerinin zorla çıkarılmaya çalışıldığı günlerin yıl dönümü1 dedi.

Yavuz, şunları kaydetti:
"“Bin Yıl“ sürdürülmek istenen karanlık bir darbe olan 28 Şubat zihniyeti ve onun destekçileri, milletimizin basireti sayesinde kısa süre içinde tarihin derinliklerinde kaybolup gitmişlerdir.  Bu millet, darbecileri ve darbeye alkış tutanları hem sandıkta hem de vicdanında mahkum etmiştir. Milletimize, demokrasimize yapılan açık bir darbe niteliğindeki bu girişim tarihimiz boyunca göstermiştir ki, darbeler  ve destekçileri  yenilgiye mahkumdur..
 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, “darbe bir insanlık suçudur” ve bunu savunan, bu günden medet uman güruh da bu suça ortaktır. Türkiye'miz, demokrasi ile yoğrulmuştur. Bu millet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendine, demokrasisine zincir vurmaya çalışanlara, iradesine ket vurmaya çalışanlara asla göz açtırmayacaktır.  Postmodern 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde tüm vesayetçi ve darbeci zihniyetleri lanetliyorum. Cumhuriyet tarihimizde bir kara leke olan, milletimizin yüreğinde derin yaralar bırakan bu kara lekeyi unutmadık ve asla unutturmayacağız!"