TDP Genel Başkanı Sarıgül, Aydın'da konuştu

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Aydın'da konuştu

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Aydın'da konuştu
02 Aralık 2021 - 13:43

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Aydın İl Binası'nda basın açıklaması düzenledi. "Türkiye'nin petrolü yok diyorlar" diyen Sarıgül, "Türkiye'nin en büyük petrolü incirdir" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, üçüncü kez Aydın'a geldi. Türkiye Değişim Partisi Aydın İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenleyen Sarıgül, ekonomi politikaları üzerinden AK Parti hükümetini hedef aldı. Açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıgül, kendisine Aydın inciri ikram edilmesi üzerine, "Türkiye'nin petrolü yok diyorlar. Türkiye'nin en büyük petrolü incirdir" dedi.

"BUNLARIN HER SÖYLEDİKLERİ YALAN"
Dövizdeki yükselişi hatırlatan Sarıgül, “Türkiye ekonomisi uçuşa geçti, Amerika, Avrupa bizi kıskanıyor diyorduk. Birden kendimizi Kurtuluş Savaşı içinde bulduk. Ya o gün söyledikleri yalandı ya da bugün söyledikleri yalan. Ben size doğrusunu söyleyeyim, bunların her söyledikleri yalan. Türk Lirası bir ayda yüzde 43 değer kaybetti. Hem sayın Cumhurbaşkanı hem Merkez Bankası, dövizdeki yükselişin iktisadi temeli yok diyor. Demek ki piyasalar size güvenmiyor. Bizim aylardır anlatmaya çalıştığımız da buydu. Güven, güven, güven. Ekonominin can damarı budur” şeklinde konuştu.

"BU KADAR PİŞKİNLİK OLMAZ"
Türkiye’de ekonominin öngörülebilir olmadığı ve tek adam yönetimi nedeniyle güven olmadığını dile getiren Sarıgül, “Ekonomide her şey normalmiş, kontrol altındaymış, bir politikaları varmış gibi davranıyorlar ama hiçbir planları ve politikaları yok. İpin ucunu kaçırdılar. Olan budur. 19 yıl üretim demediler, istihdam demediler. Döviz kurları yükselince buna bir kılıf uydurmaya çalışıyorlar. 19 yıldır yeni ekonomi düzeninin hazırlıklarını yapıyorlarmış. Bu kadar pişkinlik olmaz. 19 yıl yöneteceksin, üretmeden tüketeceksin, olmayanı harcayacaksın, israfla, gösterişle, rantla, inşaatla bugünlere geleceksin, deniz bitince yeni ekonomi düzeni masalını anlatacaksın. Size kaç tane 19 yıl lazım diye adama sorarlar” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ VE ZENGİN BİR ÜLKE OLURDU”
Hükümeti, ihaleleri ve garantileri dövizle yaptığından dolayı eleştiren Mustafa Sarıgül, “20 yıl önce, 20 milyon ton buğday üretiyorduk, şimdi de 20 milyon ton buğday üretiyoruz. 20 milyon tonu, 50 milyon tona neden çıkarmadınız? Onu da mı dış güçler engelledi? Yılda 50 milyon ton buğday üretsek petrole falan gerek yoktu. Türkiye güçlü ve zengin bir ülke olurdu. 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptınız. Onu da mı dış güçler yaptırdı? Bu paraları Aydınlı çiftçiye vermediniz. Bu desteğin onda birini Aydın’a verseydiniz Aydın ihya olurdu” dedi.

 

"SORUNLARI ÇÖZEBİLECEK TEK PARTİ TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ’DİR"
AK Parti'nin, Türkiye’nin hiçbir sorununu çözecek gücünün kalmadığını söyleyen Sarıgül, “Çözebilselerdi 19 yıldır çözerlerdi. Bu sorunları çözebilecek tek parti, Türkiye Değişim Partisi’dir. TDP ne yapacağını, nasıl yapacağını bilen, ehil ve vicdanlı kadrolardır. İş başına geleceğiz ve sorunları biz çözeceğiz. Tarıma, hayvancılığa, turizme önem vereceğiz. Devlet işletmeleri kuracağız. Şirketlere hazine garantisi değil, çiftçiye alım garantisi vereceğiz” diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN PETROLÜ YOK DİYORLAR"
Basın açıklaması sonrasında kendisine Aydın inciri ikram edilmesi üzerine konuşan Mustafa Sarıgül, "Türkiye'nin petrolü yok diyorlar. Türkiye'nin en büyük petrolü incirdir. İnciri biz markalaştırır ve bütün dünya ile buluşturursak ülkemize çok büyük bir ekonomik girdi, çiftçilerimize de büyük destek sağlarız" ifadelerini kullandı.