18 AYLIK KLÜP 108 YILLIK EFSANE ALTAY'I DEVİRDİ



 
Ziraat Türkiye Kupası’nda EFELERSPORUMUZ Altay ile eşleşince içim bir tuhaf olmuştu. Altay’ın bizim ailedeki yeri çok farklıydı zira..İnanılmaz bir heyecan kapladı. Maça gitme tarafım çok ağır basıyordu ki gelen bir telefonla futbolcu ve teknik heyetteki hocalarımın olduğu EEFLERSPOR LOGOSU ile her yere caka satan otobüs ile kendimi İzmir’de buldum.
Dedim ya maçın manevi anlamı bizim aile  için çok fazlaydı. Nedeni de şu ,  Türk futbolunun en acı günlerinden biri olan, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynanacak Türkiye 1’inci Futbol Ligi karşılaşması için Malatya’ya giden Samsunspor takımı, sabah saat 09.30 sıralarında Samsun’un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu ve Altay’dan transfer olan  Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Sırbistan’da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. 
Benim için METE ADANIR’IN yeri ayrıydı Altay’da oynarken çok  acayip bir sempati duymuştum. Öldüğüne çok ama çok üzülmüştüm. Bir gün erkek çocuğum olursa adına METE koymaya yemin etmiştim ki oda bana nasip oldu. Benim bir METE’m var. Ve bu kupa maçında oğlum METE ile ilk kez ALTAY’ın mabedi Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nın çimlerine bastık.
Bu statta eskİ haliyle o kadar çok maç anım var ki..Ama yeni haliyle de muhteşem biraz da sosyatik bir stat olmuş. Ama harika olmuş.
İşte bu duygularla geldiğimiz kupa maçında eski Aydınspor’lu Murat Uluç ile sohbet ettik maç öncesi. Efelerspor’u sordu, benim anlattığım Bursa Yıldırım maçını izlediğini takımı beğendiğini söyledi. Aydınspor’da attığı golleri yad ettik . Tesisleri sordu .. “O tesisler yıkıldı be abi” demek biraz zor oldu. Adnan Menderes Stadı’nın çimlerini sordu. “Berbat “ demek de zor oldu. Düşünün 41 yaşında ve Altay’ın santraforu Murat Uluç. Kendi durumlarını anlattı. Onlar için bu maçtan çok Erzurum maçının önemine vurgu yaptı.
Ve maç başladı iki takımda genç oyuncularla sahadaydı. Müthiş bir mücadele vardı sahada Maç boyunca hop oturup hop kalktık. Tam kadro olsaydık çok farklı kazanırdık. Ama yine de oyuncularımız uzatamaya giden maçta inanılmaz bir mücadele örneği gösterip sahadan 2-1 galip ayrıldı. Çok büyük sevinç yaşadık. Düşünsenize 18 aylık henüz tüyü çıkmamış bebek sayılacak bir takım 108 yıllık tarihi efsanelerle dolu Altay’ı Alsancak Stadı’nda devirmişti. Televizyonda alt yazılarda Altay 1-Efelerspor 09 FK 2 yazısı geçiyordu. Kimse inanamıyor telefonlarım maç sonu  hiç susmuyordu. Bu başarıda emeği geçen başta teknik heyet ve futbolcuları yürekten kutluyorum Ama asıl kutlanması gereken bir vardı O da Başkan EYMEN ATAY 18 Ayda kulübü Türkiye’de en fazla konuşulan kulübü haline getirdi. Onun hakkında yazıp çizenlere bu maçta tokat gibi cevap verdi. Maç sonunda tüm duygularını içine attığını gördüm.
O yumruğunu kaldırdığı tablo herşeyi anlatıyordu. Kıskananlar çatır çatır çatlıyordu zira Babası Efeler Belediye Başkanımız  Fatih Atay’ın yanında yaşadığı ama içine attığı sevinci sadece anlayanlar bilir. Hela olsun sana. Eymen başkan..
Bu arada taraftardan söz etmemek ayıp olur. Alsancak Stadı’nı inim inim inlettiler. İzmir marşı söylerken tüylerimizi diken diken yaptılar Stadı ayağa kaldırdılar. Forma renkleriyle tezahüratlarıyla bir Avrupalı gibiydiler Size de helal olsun.