İLK OY VE GENÇLER


GENÇLER VE SEÇİMLER

İLK DEFA OY KULLANACAK GENÇLERE BİR ÇİFT LAFIMIZ VAR..
     Türkiye çok ciddi bir seçime doğru yol alırken seçmen kitlesinin önemli bir bölümünü oluşturan on sekiz yaş üstü gençler moda tabirle Z kuşağı tüm siyasilerin hedefinde.
     Gençlerin durumunu analiz edip değerlendirme yaptığımızda ortaya çok ilginç durumlar çıkıyor. Bir defa bu gençler siyasetten uzak apolitik bir bilinçsizlikle siyasete bakıyorlar. Bunu fırsat bilen art niyetli muhalif kesim gençleri algı yönetimi ile manipüle ederek tamamen sığ ve yanlış fikirlerle seçime yönlendiriyorlar. Bilinçsiz Z kuşağının önemli bir kısmı bu konularda hiç araştırma yapmadan objektif düşünemeden fanatik bir biçimde slogan siyaseti ile taraf olarak oy kullanma eğiliminde oluyorlar. Gençlerin yaşamlarındaki öncelikler sınırsız özgür bir yaşam ve dünyevi zevklere yönelik maddi materyalist çıkar ilişkileri ile emeksiz ekonomik beklenti olabilmektedir maalesef. 
 Bu gençlere yönelik algılarının ötesinde beyinlerini çalıştırmaya itecek sorular ve yaklaşımlar ile yeni nesil siyaset yapmanın gerekliliği ortaya çıkmıştır artık.
Gençlere tarih bilincini aşılamadan derin dünya dengelerini arka planlarını ülke çıkarlarını mantıklı bir şekilde anlatmadan bilinçlenmeleri gerçekçi doğru siyaseti anlamaları çok zor olacaktır.
Seçmen olarak gençlere anlatılması gereken kıyas kriterleri de çok önem arzetmektedir. Onlara bir ülke yönetmenin ağır sorumluluğunu, gerekli liyakatin ne kadar önemli olduğunu anlatıp kabul ettirmeden adayların kıyaslanmasını sağlıklı bir şekilde yaptıramazsınız.
     Mesela şöyle bir örnekle yola çıkılabilir; Ülkeyi içinde bizlerin her şeyiyle içinde bulunduğumuz bir uçak gibi düşünelim ve soralım bu kadar hayati öneme sahip bir uçağı nasıl bir pilot ve ekibi uçurmalıdır diye. Bir yanda zaten tüm fırtınalara rağmen yirmi yıllık bir deneyimle hali hazırda uçuran bir pilot ve ekibi var diğer tarafta hiç ama hiç uçak uçurma tecrübesi olmayan hatta uçak ile ilgili bilmesi gereken detayları da tam bilmeyen tecrübesiz pilot adayı var. Bu soruyu gençlere soralım bakalım hayatlarını sevdiklerini geleceklerini bu fırtınalı uçuşta hangi pilota teslim etmeliler yada tercih ederler.
     Gençlere ülke yönetiminin ağır sorumluluğunu detaylı olarak anlatamazsak, onların sorunlarını yeterince analiz edip çözüm önerileri getiremezsek onları siyasette olmaları gereken yerde değil algılarını yöneten art niyetli hain ve vasıfsızların kucağına itmiş olacağız.
     Gençler önyargı iledeğil empati ile bir psikolog hassasiyeti ile sabırla ve gönülle yaklaşmak gerekmektedir. Gençlerbu konularda cahil olabilirler, ön yargılı olabilirler, deneyimsiz olabilirler ama aptal, kötü, art niyetli ve hain değildirler. Bunu unutmadan yeni nesil siyaset anlayışı ile onların dünyasını anlayarak ve severek yaklaşan siyasiler bu seçimi kazanacaklardır unutmayalım. Bir yanlışlık varsa birazda sebep ve sorumlulukları kendimizde arayalım.
Bu gençler bizim ve geleceğimizin gençleri, değerlerimiz geleceğimizdir.
Kalın Sağlıcakla..
Günün Sözü
"At gücünü bilse, boyunduruk altına girmez"