PİSİ PİSİNE KAÇAN GALİBİYET ..



 
Hafta içinde doğru bir kararla kan değişimine giden  Efeler 09 FK geçen hafta kendi saha ve seyircisi önünde Kepez maçında alınan mağlubiyeti telafi etmek için yine zorlu bir deplasman yolculuğuna çıktı.
İstanbul’un köklü kulüplerinden Tepecikspor ile Şenol Güneş Stadı’ndaki karşılaşmada iki ekipte sahaya “mutlak üç puan parolası ile çıktı.
Hafta içi göreve başlayan Veyis Kamber hoca Kepez maçı kadrosundan sadece orta alanda Furkan’ın  yerine  Fatih’i tercih ederken maça ekibimiz etkili bir oyunla başladı.
Hafta için Bayrampaşa’yı kupadan eleyerek moral bulan Tepecikspor’da Erçağ Evirgen Caner Solmaz Mert Kurt gibi etkili ayaklar özellikle 2. Yarının beli bölümünde tehlike yaratsa da oyuna topa hakim isabetli paslarla etkili olan Efeler 09 aradığı golü Süleyman’ın ayağından bulunca Aydın’dan İstanbul’a gelen 2 otobüs taraftarı sevinç boğdu.
Golden sonrada ilk 45 dakika oyuna hakim olan Efeler 09  2. Gol için yakaladığı fırsatları bir türlü gole çeviremedi. Geçen hafta taraftarlarla yaşadığı tatsız diyolog sonrası nasıl bir performans göstereceği merak edilen forvet oyuncumuz İshak maçın başından sonuna kadar hırslı mücadeleci futboluyla göz doldurmasına rağmen bir türlü meşin yuvarlağı filelerle buluşturmadı. Diğer futbolcularımızda ellerinden gelen çabayı gösterdi.
Maçta orta sahada aldığı tüm topları taşıyan Umut Kaya, 70. Dakikadan sonra yorulunca topa rakip daha çok hakim olmaya başladı. Ne olduysa 85. dakikada oldu. Sakatlanan  Gökhan Bulut, tedavi için saha kenarına geldiğinde Umut Kaya ve yorulan diğer Süleyman’ı oyundan alma hazırlığı yapan Veyis hoca, topun bir türlü durmamasının talihsizliğini yaşadı.  10 kişi oynamak sorunda kaldığımız o 60 saniyenin   devamında Gökhan’ın kanadından gelişen ani atakla  kalemizde  golü 86. Dakikada gördük. Oysa bu anlarda takımdaki tecrübeli ayaklardan biri durumu fark edip yere yatsa,  oyun duracak ve o pozisyon da yaşanmayacaktı. Sonuçta bence “pisi pisine” kaçan üç puan hepimizi çok üzdü. Artık Akhisar maçı kazanılması mutlak zorunlu olan bir maç haline geldi. Bundan sonra rakipler daha da zorlu olacak benim bir tavsiyem şayet yapılmıyorsa mutlaka iyi bir gözlemci yada analizcinin bir sonra oynanacak rakip takımı yerinde izlemesi ve hafta içi teknik heyete detaylı bir rapor sunması. Bunun mutlaka faydası olacaktır.  Bu arada yönetimin geçen hafta alınan mağlubiyet sonrası bu maçta alınan 1 puana da çok üzülmesine rağmen dayanamayıp futbolculara teselli primini maç sonunda dağıtması futbolcularda müthiş olumlu etki yarattığını gözlemledik bunun mutlaka haftaya sahaya yansıması kaçınılmaz olacağı bir gerçek. Yoksa biraz sinirler gerilecektir.
ŞEREF TRİBÜNÜNDEKİ AHLAKSIZA SERT TEPKİ
Maç öncesi kafilemizi  büyük bir nezaketle karşılayan Tepecikspor’un 23 yıllık başkanı Temel Eyüboğlu  ve yöneticilerine rağmen maçın bitiminden sonra futbolcumuz Sabutay’ın ailesine protokol tribününden yanında çocukları arkasında Aydın’dan gelen aileler olmasına rağmen ahlaksızca küfür eden bir kişi ortalığın birbirine girmesine neden oldu. Başkan Eymen Atay ve diğer yöneticilerin çok büyük tepki gösterdiği ama kimsenin “tanımıyorum” dediği zat, stattan kaçırılırcasına uzaklaştırıldı.
TESİSLERİ KISKANDIK
Maç öncesi gezme şansı bulduğumuz Tepecik Şenol Güneş Stadyumu’nda herşeyin ev sahibi takımın elinin altında olduğunu gördük. Stadın yanı başında futbolcuların kaldığı kulüp binası, onun yanında kulübün idari binası  ve soyunma odaları mükemmel seviyedeydi. Tek sorun suni çim olsa da Aydın’da tüm olanaklara rağmen bir türlü yapılamayan bu ve buna benzer  tesislerin ne zaman yapılacağını da hayal bile edemez olduk.
Ne diyelim sağlık olsun ama artık haftaya 3 puan olsun