ATALET  VE   KAHKAHA


Merhaba ;
Bugün en büyük  hırsızdan bahsedeceğim size ….Çaldığı şeyi kendi dahi istese, geri vermesi imkansız.
Kim bu hadsiz ? Kim bu geri dönüş yollarını kapatan. Kim bu ?
Hemen yazıyorum …ATALET !    Bize hissettirmeden en kıymetlimiz zamanımızı çalan.Atalet. TDK'da eylemsizlik, tembellik olarak açıklanmış olsada; kendi kanaatim: O bir hırsız. Başta zaman sonrasında motivasyon, keyif, üreticilik, yaratıcılık ve umut hırsızıdır.
Kim bu atalet ne den bu kadar güçlü ?  Nasıl oluyorda bizi istemsizliğe, eylemsizliğe, vazgeçmişliğe böyle güçlü sürükleyebiliyor?
Besliyorsunuz, besliyoruz onu.. Otur kalkma! diyor... Bekliyoruz. Üzüntünün içinde onun itici gücü ile savruluyoruz ve oturuyoruz…. bekliyoruz…Kötü yorumlar, kötü programlar, eskimiş ve bitmiş artık varolmayan hayal kırıklıklarında takılı kalıp  bekliyor ve oturuyoruz. Beyaz atlı preses gelmeyecek, Kurbağıyı öptüğümüzde prens olmayacak, o sihirli balkabağı araba kapıda olmayaca , o muhteşem pırıltılı ayakkabı gelip bizi bulmayacak! Taaki;  biz bu hırsızdan yani ataletten silkelenip farkında ve hareketli bir yaşama geçene kadar… Öyleyse; hepimiz şu anda farkında olmadan en kıymetlimiz zamanı çalan ataletten silkelenelim.
Yaşadığımız süreç her birimiz için zor farkındayım. Yıpratıcı, farkındayım. Yıldırıcı, farkındayım. Can sıkıcı , farkındayım. Biz böyle hissediyorken işte bu  atalet denilen daha da güçleniyor. Daha da büyüyüp enerji alanı ile bizim enerji alanlarımızı olumsuz etkiliyor.
Peki  ne yapmalıyız?  Güzel  soru 
Bildik, sıradan kelimelerle  komik  motivasyonları ile hepiniz  rastlaşmışsınızdır.GÜLMEYİN !
Olur mu?  Demeyin! Güvenin bana olur. İçimizdeki eylemsizlik isteğini alt  etmenin yollarından  en etkilisi  gülmek,kahkaha.
Haydi,   şimdi bana kızmayı bırakın neden mi? Çünki içinizden, sizden biriyim. Yaşadıklarınızı yaşadım hissettim, hemde dibine kadar. Ancak sürüklendiğim  ataletten herkese ve herşeye gülerek kahkaha atarak çıktım. Enerjimizi harekete geçiren muhteşem itici bir güç. İzin verme toplumun yada ekonominin seni ataletin içinde savurmasına  Kalk!  Geç aynanın karşısına gül, kahkaha at….bir daha….bir daha  kahkaha at….hadi  bir daha  kahkaha at  …Kendi  kahkahanı duy.. Bırakgüldüğünede  gülsünler. Neşe  enerjisini yay. Sorunlar hep  vardı,  var ve olacak. .Hepsi en kıymatlimiz zaman ile yoluna girdi, giriyor ve hep böyle oldu.
Şimdi  şu anda en kıymetlimizi  çalan  ATALET'ten kahkahalarla uzaklaşıyoruz.
Yolunuz kahkaha enerjisi ile dolsun..