İPTAL EDİLEN TAPULAR CHP'Yİ YAKACAK


Yılın son günleri geldi çattı.Yeni yılda bizi bir yerel seçim bekliyor..Çokta hararetli geçecek gibi..Şöyle bir Didim ziyareti yapalım dedik..Hava da güzel..Kimin umurunda güzel hava ..Didim'in havası sönmüş..Söndürmüşler..Kan ağlıyor hem vatandaş hem esnaf..Nedeni mi..??
Kimselerin haberi olmadan Didim'de 10 bin tapu iptal edilmiş sit alanı ilan edilmiş..Hem de sahiplerine haber verilmeden olmuş bitmiş ve son gün 30 Aralık..Binların çoğu yurt dışında yaşayan gurbetçiler,didim halkı ve yine Türkiye'nin çeşitli illerinden..Şu an sasece ekip biçebilirsin bir çivi bile çakamazsın..Oysa orayı alırken insanlar ne hayaller kurdular ..Hatta görüştüğüm bir inşaatçı öyle bir proje sunmuş ki BŞB ye teşekkur dahi almış bu proje için..Biraz izledim hayran kaldım..Şuan binlerce madur var..Durup duruken nereden çıktı bu..Birgün canınız sıkıldı "gelin biz buraları sit alanı ilan edelim binlerce tapu iptal olsun"mu dediler acaba..Araç serviscisi Ahmet bey akşama kadar araç altinda yatıp biriktirdiği parayla almış,Almanyadan Zeynep hanım günlerce gecelerce çalışarak almış..Ne olacak şimdi..?? Kimseden ses yok,hangi gerekçe ile iptal edildildiğini bilen yok..Ve belediye bu konuda kimseye açıklama yapmıyor..
1/25000 ölçekli imar planları bir çok stk nin ve kurum görüşleri doğrultusunda alınır..Aksamdan sabaha hazırlanıp karar alınamayacak kadar geniş kapsamlı 25000 ölçekli nazim planlar bir kaç sene geçmişe sahiptir..Dün haberi olanlar ya hiç bir bilgi sahibi olmadıkları komisyonlarda boş imzalar atmışlardır ya da art niyetli olarak davranarak kendi bölgesinde ki vatandaşın imarlı parsellerine kast etmiş anlamı taşır. ...ayrıca bir belediye kendi imarlı arsalarını imar hakkını alan bir anlayışa nasıl sebep olur. Kaldı ki belediyeler imarlı parsellerden hem emlak vergisi hem bakanlıktan alacağı yardımları hiçe saymayacak kadar hizmet götürmekten aciz bir anlayışa sahip olur..Mevcut askıda olan nazim imar planı şeklen ve hukuken kesinleşmiş olup askıda olan plan 13.elylul 2018 tarih 358 meclis kararıyla kesinleşmiş askı itiraz süresi geçmiş önceki planlara yapılan itirazlar doğrultusunda ki küçük alanlarda yapılan değişiklikleri içeren ikinci plandır..Bu plana yapılacak bir itiraz ancak değişiklikleri içeren bir kaç bölge içindir. vatandaşın asıl iptalini mahkemeden isteyeceği plan ilk plan olan 19 eylül 3018-358 tarih ve sayılı meclis kararıyla alınandır.. Mahkemeye dava açma süresi de 30 aralık 2018 dır..Yasal surenin son günlerine kadar hiç bir kimsenin haberi olmadı. Enteresan olan ilk plan askısına  itirazlar olmuştur. Büyük Şehir belediyesi 19.09.2018 tarihli ilk plana Didim den itirazlar gelmiştir. örnek Akbük mahallesi 1943 . 1944. 1945 parselleri kapsayan 104 numaralı itiraz yapılmış ve şu an askıda ki planda bu değişiklik yapılmıştır. Bu parsellere itiraz ettirilirken 3 parsel için binlerce parsel için neden hiç bir bilgi verilmemiş ve plan kesinleştikten sonra herkesin haberi olmuştur. İtirazı değerlendiren Büyükşehir Belediyesi meclisinde Didim den doğal üye olanlar başkan ve il meclis üyeleri hiç mi uyanmamışlardır.Şimdi bu insanlardan hem BŞB hem Atabay nasıl oy isteyecek o da ayrı bir konu..Başka bir mesele de bu arsaların çocuğunun Alevî kesme ait olması kimi rahatsız etti acaba..??Umarım bir ortak nokta bulunur ..Ama görünen o ki Çerçioğlu ve Atabay seçim önü kendi ayaklarına sıkmış gibi görünüyor..Didim halkı "böyle CHP olmaz olsun artık oy kullanmak istemiyoruz hatta oylarımız Ak Partinindir..Bu mağduriyetimizi çözmeleri için destek bekleyeceğiz,gerekirse CHP Genel Merkezi önünde eylem yapacağız" diye konuşmaya başladı..
Herkese iyi yıllar ve İyi haftalar.
GÜNÜN SÖZÜ
"Kim ki haksızlık karşısında hakkını aramazsa,hakkı ile beraber şerefini de kaybeder"
Hz.Ali