FATİH ATAY VE AHDE VEFASI

FATİH ATAY VE AHDE VEFASI

 FATİH ATAY VE AHDE VEFASI
13 Eylül 2021 - 09:34


Geçtiğimiz günlerde  spor camiasını çok duygulandıran çok mutlu eden bir açılışı gördük. Sporun içinden gelen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay,  bir  "Ahde vefa örneğini Aydın'da bize ve spor camiasına yaşattı.
Aydınspor 1966’nın efsane futbolcusu  kaptanı Mehmet Anbarlı adına düzenlenen halı saha tesisi o kadar güzel olmuşki  Bu "ahde vefa"yı gerçekleitren  Fatih  Atay'a ne kadar teşekkür etsem az.
Mehmet Anbarlı'nın Aydınspor için yaptıklarını bir .çok kişi bilmez. Takım kaptanlğında sahada canını dişine takan, yenildiklerinde  evinde sabaha kadar ağlayan, Mehmet Anbarlı, futbolu bıraktıktan sonra da siyah beyazlı kulüpe maddi manevi anlatılamayacak kadar fazla katkısı oldu. Yeri geldi mutfak için esnaflardan tek tek peynir,  yumurta, zeytin, domates bile topladığına bizzat şahidim.
Sayın Fatih Atay'ın da aslında Aydınspor 1966'ya olan sevgisini şu an takımın içinde olduğu duruma üzüldüğünü  iyi bilenlerdenim.   O yüzden bu tesisle birlikte bence sayın Atay'ın sorumluluk bölgesindeki bir çok yere daha yine Aydınspor ile anılmış sembol olmuş isimleri yaşatacağı inancındayım.. 
Spordan gelen birisi olarak sayın Fatih Atay, hem spor tesislerinin sayısını arttıracak,  hem de Aydınspor 1966 ile bilinen "Amigo Burhan", "Amigo Semavi" "Gültekin Erbilge, "Kenan Korkmaz"  ve daha ismini unuttuğum kişileri  mutlaka ölümsüzleştirecektir.
Bu ilde hizmet adamların ismi sonsuza kadar yaşamalıdır. Fatih Atay'ın da ahde vefayı seven biri olarak Efeler Belediyesini bu düşünceyle idare ettiğini düşünüyorum.  Başkanımızın bundan sonra da çok daha başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Rahmete kavuşmuş olanlar için isminin o bölgede bir yerlere verilmesi de o bölgenin yöneticilerinin ahde vefa örneğidir. Hatta sayın Fatih Atay'ın insanların sağlığında da  yaptığı eserlerden dolayı takdir etmesini  şimdiden ölüsüzleştrimesini  de çok ama çok arzuluyorum.  Sanatçılara verdiği değeri gördüğümüz Fatih Atay'ın aynı şeyi bu ilde düşüncesi ne olursa olsun katkı sağlamış kişilere de  göstermelidir.  Bu ince ruhu, kadirşinaslığı Mehmet Anbarlı'nın isimin verdiği tesisin açılışında herkes tarafından takdirle karşılandı.  Bundan sonra da yine Efeler ilçemize  Türkiye'mize hizmet etmiş insanlarımızın belli yerlere siyasi amacın dışında isim verilmesini de destekliyorum. İnşallah Atay'ın yaptığı çalışmalarda insanlarımız tarafından beğenilir ve insanlarımız da onu onurlandırır.. Bu arada son söz olarak aynı şeyleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da beklendiğini ifade etmnek isterim..Ve en büyük beklentinin de AYDINSPOR'UN tekrar üst liglerde yarışmacı kimliğine kavuşması olduğunun altını çizerim. Unutmayin Adnan Menderes Stadı'nda 12.500 oturma yeri var.