• Reklam

Efeler Kariyer Merkezi açıldı

Efeler Kariyer Merkezi açıldı

Efeler Kariyer Merkezi açıldı
15 Eylül 2021 - 15:14

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Başkan Atay'ın, seçimden önce verdiği sözler arasında bulunan Efeler Kariyer Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kariyer Merkezi, ilçede iş arayanlar ile iş verenleri bir araya getirerek istihdama yardımcı olacak, ilçe kalkınmasına önemli katkılarda bulunacak. Açılışın ardından sisteme ilk kaydı, işveren olarak Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken gerçekleştirdi.

"GENÇLERİMİZLE İŞVERENLERİ BULUŞTURMANIN BİR YÖNTEMİ"
Seçimlerden önce verdiği sözlerden birini daha yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "2.5 yıllık belediye başkanlığım sürecinde neredeyse 5 bine yakın CV geldi. Ve çoğu da üniversite mezunuydu. Bu inanın ki beni çok etkiledi. Hele bir çocuk üniversite mezunu ve 2 yabancı dil biliyordu. Çok kızdım, sen de mi? dedim. Evet Fatih Amca, iş yok dedi. Halbuki onu arayan çok işveren vardı ama o bundan habersizdi. Bu kariyer merkezimiz, iş arayan gençlerimizle, işverenleri buluşturmanın bir yöntemi olacak" dedi.
"MUTLULUK DUYUYORUM"
Birçok işverenin, eleman bulabilmek için özel kariyer merkezlerine binlerce lira verdiğini söyleyen Başkan Atay, "Bu olayın ücretsiz gerçekleşecek olmasından daha çok, burada yaşayan yurttaşlarımızın, gençlerimizin, gelecekle ilgili umutlarının yeşerecek olmasını çok büyük önemsiyorum. Gençlerimiz, üniversiteyi bitirip 2-3 yıl iş bulamadığı zaman gelecekle ilgili umutları yok oluyor. Hayata küsüyor, bunalıma giriyorlar. O gençlerimizin iş bulmalarını sağlayacak olan bu sistemi kurmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
"ÖNEMLİ OLAN İŞVERENLERİMİZE VE ESNAFIMIZA DÜŞÜYOR"
Açılışa gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür eden Atay, "Biz bu sistemi kurduk ama asıl önemli olan işverenlerimize, esnafımıza düşüyor. Eksik olan elemanlarını buradaki ilanlarla karşılayabilecekler. Bizler de bu hizmetten mutluluk duyacağız" ifadelerini kullandı.
"VERDİĞİ BİR SÖZÜ DAHA YERİNE GETİRDİ"
Belediyeciliğin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını söyleyen Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, "Sadece çöp toplamak ve temel görevlerini yerine getirmek de değil. Belediyeciliğin içerisinde, yönettiğiniz kentin ekonomisiyle, istihdamıyla ve refahıyla da ilgilenmek var. Başkanımız Sayın Fatih Atay, bu konuyla ilgili bir hamle yaptı. Odamıza, seçimlerden önce yaptığı ziyarette verdiği bir sözü yerine getirdi. An itibarıyla sistemin ilk işçi arayan kısmına Meclis Başkan Yardımcımız girişi yaptı. Bundan sonrasının da çorap söküğü gibi gelmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
"HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"
Efeler Kariyer Merkezi'nin, ilçeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Ülken, "İş arayan, evine helalinden ekmek götürmek isteyen birisi ile işçiye ihtiyacı olanı buluşturursa bu sistem sonuca ulaşmış demektir. Sayı ne kadar artarsa da o kadar verimli olacaktır. Sayın Belediye Başkanımızın odamızın yanında olduğu süreç içerisinde biz de yanında olmaya sonuna kadar varız. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.