• Reklam

Cumhur İttifakı ortakları, "İstanbul'dan gelen atlar İncirliova'da nerede "?

Cumhur İttifakı ortakları, "İstanbul'dan gelen atlar İncirliova'da nerede "?

Cumhur İttifakı ortakları,
11 Mayıs 2021 - 07:25

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Adalarda fayton uygulamasını son vermesinin ardından 100 adeti İncirliova’ya gönderilen atların akıbeti ilçede merak konusu olurken, Cumhur İttifakı ortakları, İstanbul’dan gelen atların akıbetini sordu.
Geçen yıl Temmuz ayında 50’şerli gruplar halinde İncirliova Belediyesi’ne gönderilen atların nerede olduğunu merak eden Cumhur İttifakı ortakları, Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen bu atların son durumu hakkında açıklama yapılmasını istedi.

AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu ile birlikte ortak bir basın açıklaması yapan Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Aytekin Kaya’nın cevaplaması amacıyla şu açıklamayı yaptı:

“Gün geçmiyor ki güzel ilçemiz İncirliova’da bir skandal daha yaşanmasın. Develerle gündeme geldiğimiz ilçemizde şimdi de atlarla gündeme geliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adalarda son verilen fayton uygulamasının ardından ‘atları sahiplendirme’ projesi adı altında dağıtma kararı alındı ve bu karar doğrultusunda Belediye’ye ait bir hayvan barınağı dahi olmayan İncirliova Belediye’sine yapılan talep doğrultusunda 100 at teslim edildi. Atları teslim alan İncirliova Belediyesi’nin bu atlarla ilgili bir projesi var mıydı? Bu atlar neye istinaden ve kim tarafından teslim alındı; çipli olması gereken atlar İlçe Tarım Müdürlüğüne kayıt ettirildi mi? Atların şuan ki bakımları nerede ve kim tarafından yapılmaktadır. Belediye veterinerinin konu ile ilgili bilgisi var mı? Şayet atları vatandaşlara dağıttıysanız belediye kanununun hangi maddesine dayanarak hangi evrakla teslim ettiniz? Vatandaş olarak soruyoruz, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak soruyoruz, bir hayvan sever olarak soruyoruz. Bu atlar nerede? Yoksa atlar milyonluk ranta mı kurban gitti. Daha da kötüsü düşünmek bile istemediğimiz şey, yoksa el altından kasaplara dağıtılıp halkın sağlığı ile mi oynadılar?”