Atay: " Bizim sorumluluğumuzda olmayan yangını bize mal edilmesine yönelik açıklamalar ahlaksızlık.

Atay: " Bizim sorumluluğumuzda olmayan yangını bize mal edilmesine yönelik açıklamalar ahlaksızlık.

Atay:
07 Ağustos 2020 - 09:22

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, İmamköyde çıkan yangının Efeler Belediyesi sorumluluğundaki mesire alanından çıkmadığının tespit edildiğini söyldi.
Atay, Suat Deniz'in Ege Tv'de yaptığı "Gündem Özel" programında yaptığı açıklamada, İmamköyün muhtarı hangi gerekçelerle olduğunu çok iyi bildiği nedenle buradaki yangının mesire alanından çıktığını tüm kamuoyuna bildirdiğini söyledi.
.Burada bir yanlış bir algı olduğunu kaydeden Atay, "Burada tek bir mesire alanı var o da Efeler Belediyesi sorumluluğunda.  Ben yangının olduğu zaman bölgeye gittim. Yangının mesire alanından çıktığını duyunca çok korktum.  Bölgede çok titiz bir araştırma yaptık fotoğrafları çektik. ve yangının mesire alanından çıktığı yönünde tek bir şüphe uyandıracak bir kanıt bulamadık.. Avukatlarımız jandarmaya gitti. Burada tutanaklarda yazıyor. Yangının Efeler Belediyesi mesire alanından çıkmadığını tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum. Burada İmamköy muhtarı yanlış beyanat vermiştir. Onu da buradan kınıyorum belediye başkanı olarak" dedi..

-Üç personelimiz hastaneye kaldırıldı-

Yangının söndürülmesi konusunda Efelere Belediyesinin de diğer söndürme çalışmalarına katılan personel kadar cansiperane bir çalışma yürüttüğünü ve üç personelin hastaneye kaldırıldığını anlatan Atay, "Bu arkadaşlardan birisi yoğun bakıma alınacak diye çok korktum. Boğulma tehlikesi geçirdiler dumandan. Burada soğutma çalışmaları da bitti. Bugünde yangın bölgesine gittik vatandaşlarımızla görüştük. Onların talepleri var. Vatandaşlarımızın taleplerini Efeler Belediyesi olarak karşılanması konsunda belediye meclisimiz hiç bir siyasi ayrım yapmadan oy birliği ile karar aldı. İmkanlarımız ölçüsünde ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Mesire alanını kapattım. Bizim sorumluluğumuzda olmayan yangını bize mal edilmesine yönelik açıklamalar ahlaksızlık. Efeler Belediyesi  sorumluluğunda olsa  kabul ederim, zira tazminat ödenecek. Ama bizim sorumluluğumuzdan kaynaklanmadığı tespit edildi."diye konuştu.

YKS birincisine 10 bin lira ödül verilmesi kararı alındı.

Öte yandan Efeler Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından YKS birincisi öğrenciye 10 bin lira ödül verilmesi oylandı ve oy çokluğuyla kabul edildi. Daha önce YKS birincisi Halit Oğuz Serçe'ye 5 bin TL ödül verilmesi onaylanmıştı, 2. meclis toplantısında bu rakam 10 bin TL'ye yükseltildi.