Metin Yavuz müjdeyi verdi: Söke OSB'ye genişleme onayı

 

Söke Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından, alan genişletme çalışmaları kapsamında Tarım İl Müdürlüğü'ne yapılan arazi kullanım talebi başvurusuna Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  onay verildi. 

Söke OSB'ye ait yaklaşık 1 milyon 187 bin 510 metrekare alanda faaliyet gösteren ve faaliyet hazırlığı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden 25 firma bulunmakta ancak yeni yatırımcılar için mevcut arazi yeterli olmadığından alan genişletme çalışmaları gerekmekteydi. Bu nedenle OSB yönetimi tarafından bir süre önce Sazlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan birden fazla parselde kayıtlı toplam 55 bin 273 hektarlık arazinin "Organize Sanayi Bölgesi Alanı" amaçlı kullanım talebi Tarım İl Müdürlüğü'ne iletilmiş, talebe istinaden kurum tarafından istenen rapor da OSB yönetimi yetkililerince hazırlanarak İl Müdürlüğü'ne teslim edilmiş son olarak da İl Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı'na iletilmişti.

Konuyla ilgili süreci yakından takip eden Ak Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz yaptığı açıklamada: " Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'nce incelenen dosya, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'ye imzaya arz edilmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda değerli bakanımız tarafından Söke Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme talebi uygun görülmüş ve olur verilmiştir. Söke’mize hayırlı uğurlu olsun inşallah." ifadelerine yer verdi.