Metin Yavuz, canlı yayında Mustafa Savaş'ı savundu destek verdi


 AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki'nin  "Aydın'da siyasetin seviyesizleştiğine dair söylemleri söyleyecek en son kişiler sizlersiniz. Bizler hala sizin beraber yürüdüğünüz kişilerin bir anneye, bir kadına omuz attığı günleri unutmadık, çirkin iftiralarla karalamaya çalışmanızı unutmadık. Siyaset sahnesinde haklı olarak söylediğimiz her sözün arkasındayız. Verilen cevap, gösterilen tavır, yapılan her eylem ve etkinlikte partimizi, partimizin her bir üyesini, yöneticisi, partili belediye başkanlarımızı hepsini savunmaya, hakkını korumaya devam edeceğiz" sözlerine yanıt verdi.
Yavuz, EGE TV'de yayınlanan "Deniz Yeli" Programında Ayla Ekin Deniz'in sorularını yanıtladı.
Açıklamasında, Başbakan'ın Aydın programı sırasında  Milletvekili Mustafa Savaş'ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na omuz attığı söylemlerinin ve haberlerin  doğru olmadığını kendisinin de o gün aynı sırada yer aldığını anımsattı.

Yavuz şunları kaydetti:

"Mustafa Savaş vekilimizi hepimiz tanırız. Olay meclistede konuşuldu. Bu haberler çıktığında insanlar şöyle bir baktı ve yakıştırmadı böyle bir şey olacağını, Olma ihtimali olduğunu hiç kimse düşünmedi. O gün orda bir kamera oyunu oynandı. Temas yok, hiç bir şey yok. Ama maaalesef konuşulacak başka bir şey olmayınca, yapacak başka bir şeyleri olmayınca, bu malzeme oldu. Bakın bir milyar 200 milyon bütçeyi yöneten bir büyükşehir başkanı var karşımızda ve bu belediye başkanımızın siyasi teşkilatları var ve bunlarla uğraşıyorlar. 1 milyar 200 milyon bütçeye sahip belki daha da artmıştır ve bu bütçeyi sırf AYBA'da harcıyorsa burada başka yere bakmamız lazım." 

"Makam kapılarımız açık"


Yavuz, her fırsatta Aydın için birlikte hareket edilmesi naktsında çağrılar yaptıklarını da belirterek, "Yatırım ile ilgili gelin diyoruz gelmiyorsunuz, oturalım masanın etrafında diyoruz.  Mustafa Savaş vekilimizin Aydın valimizin çağrısı oldu, benim aynı şekilde çağrım oldu. Bizim  makam kapılarımız açık. Biz Aydın milletvekiliyiz, AK Parti Milletvekiliyiz,  iktidarın milletvekiliyiz doğru ama  bu kapıdan girecek olan rozeti ne olursa olsun Aydınlı hemşehrilermize,  yardımcı olacağımız hangi konu olursa olsun  elimizden geleni yasal çerçevede,  imkanlar dahilinde yaparız. Şimdi biz bunlarla uğraşırken,  troller yazıyor. Şöyle yapan vekilin şöyle yapan vekil arkadaşı,, şudur budur... Ben inanıyorum ki bunu okuyan kendi tarafgir ama CHP'nin bütün seçmenlerini de aynı kefeye koymak burada çok yanlış olur. Yalnızca bu algıyı yönetmek için maaş alan, menfaat çizgisinde giden  arkadaşların bu krallığı korumak  çabalarını ben anlıyorum" diye konuştu.

"Mustafa Savaş vekilin Çerçioğlu hakkında ağzından tek bir kelime çıktı mı ? 

Metin Yavuz, .Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Akademik Yılı Açılış Töreni öncesinde, eski Başbakan Binali Yıldırım’ı karşılayan isimler arasında yer alan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın toplu yürüyüş esnasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu omuz atarak araya girdiği şeklindeki haberlerin yeniden gündeme getirilmesinin çok anlamsız  ve algı yürütmenin bir parçası olduğunu ifade ederek, "O gün Mustafa Savaş ve Özlem Çerçioğlu ile aynı sırada iken hiç bir teması olmamıştır. bu kadar komik, bu kadar densiz, bu kadar basit  olmayın. Gene yazacaklar şimdi ama biraz gerçeklere bakalım. Yerel seçimlerde Mustafa Savaş büyükşehir  başkan adayıydı. Ağzından Özlem Çerçioğlu ile ilgili  bir kelime çıktı mı. ?Çıkmadı. O kadar nezaket çerçevesinde bir seçim yürüttü. Ama siz çıkıyorsunuz omuz atttı falan filan . diyecek bir şey yok nokta" diye konuştu.