Atabay'a bir şok karar daha "Hak huk adalet derken kendi memuruna borçlandı...

 Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Sayıştay 7. Dairesi seçimlere 16 gün kala bir şok daha yaşattı. Sayıştay,  bu güne kadar hep işçinin memurun yanında olduğunu vurgulayan Atabay, memurlarından haksız kestiği toplu sözleşme bedellerini ödettirme kararını verdi. 

 SAYIŞTAY MEMURU HAKLI GÖRDÜ
.
Geçtğimiz günlerde Sayıştay Raporuna göre yapılan bir haberde, Didim Belediyesi'nde çalışan ve  memurların sendikası olan TÜM -BEL- SEN ile yapılan toplu  sözleşme kapsamında ödenecek olan para, Didim Belediyesi Muhasebe Servisi tarafından  yanlış hesaplandı.
 Didim Belediyesi'nin  2012 yılında yapılan "sosyal denge" sözleşmesiyle yapılan ödemeler ile 2016-2017 yıllarını kapsayan sözleşmedeki ödemeler  arasında tutarlar arasında farkı tespit edildi.

- MEMURLARA FAZLA ÖDEME YAPILMIŞTI


Yapılan tespitte, Didim Belediyesi Muhasebe Servisi tarafından yapılan yanlılş hesaplamalar sonucu, çalışan memurlara yapılan denge ödemelerinde aylık tavanın aşılması sebebiyle 520.014.072 TL kamu zararının oluştuğu ortaya çıktı.

- PARA MEMURLARIN MAAŞINDAN KESİLMESİ SAYIŞTAY "OLAMAZ" DEDİ.

Didim'de son dakikaya kadar gizlenen ve hiç bir şekilde memurlara ve kamuoyuna açıklanamayan bu skandal gelişme sonrası paranın 139 bin 763, 84 TL'si, 140 memurdan  19 Temmuz 2018 tarihinde 9255 No'lu muhasebe işlem fişiyle belediyeden bir şekilde tahsil edildi. Tahsil edilen para memurların maaş oranlarına göre 3 aylık süreçte 1800 TL ile 2000 TL arasında değişti.

BİR MEMUR ŞİKAYETÇİ OLDU

Maaşından kesinti olan bir Didim Belediyesi memuru  bu karara itirazda bulundu. Müfettiş rapaolarından çıkmadan ve kesinleşmeden memurların maaşından  bu paranın kesilemeyeceği bunun haksız bir uygulama olduğu şikayete belirtildi.

TOPLU SÖZLEŞME MEVZUATA AYKIRI DEĞİŞTİRLMİŞ

Öte yandan Sayıştay raporunda yer alan Savcı görüşünde, "mevzuata aykırı olarak değiştirilen Toplu Sözleşme hükmüne binaen memur statüsündeki personel mevzuatın öngördüğü tutarın üzerinde ödeme yapmak suretiyle kamu zararına sebebiyet verilmesi nedeniyle pararnın tamamının Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'a ödettirlmesi bu konuda yapılacak başka işlem bulunmadığına" karar verildi.




ATABAY'IN AÇTIĞI  KAMU ZARARI 520 BİN 014.072 TL HESAPLANDI

Sayıştay Denetçileri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, Didim Belediyesi tarafından büyük bir hata ile  oluşan ve sorumlusu Belediye Başkanı Debniz Atabay olan "kamu zararının" toplam 520 bin 014, 72 TL olduğu, bu rakamdan bir şekilde tahsil edilen 139 bin 763, 84 TL nedeniyle aradaki farkın 380 bin 250, 023 TL olarak ortaya çıktığı bu paranın da   mevcut belediye başkanı Deniz Atabay tarafından  işleyecek faizleriyle birlikte ödettirilmesine karar verildi. 
Sayıştay raporunda söz konusu Atabay'ın ödemesi ile ilgili olarak, "Oluşan kamu zararından gerçekleştirme görevlileri ve harcama yetkililerinin de sorumlu tutulması gerekir" hükmünün esas alındığı dikat çekildi.


ATABAY ŞİMDİ  MEMURUNA BORÇLU

Karar sonrası seçimlere kısa süre kala Deniz Atabay 140 memuruna söz konusu 139 bin 763, 84 TL borçlanırken, seçim çalışmaları nedeniyle belediyeye uğramayan Atabay'a memurlar da işçiler gibi isyan bayrağı açtı.
Gittiği yerlerde işçinin memurun yanında olduğunu haykıran Atabay'ın borçlandığı memuruna ne zaman borcunu ödeyeceğinin bilinmediği öğrenildi.