• Reklam

AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz, "Hazımsızlıklarından dolayı ne derlerse desinler, bugün dünyadaki siyasetin ve çözümün odak noktası Türkiye’dir.

AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz, "Hazımsızlıklarından dolayı ne derlerse desinler, bugün dünyadaki siyasetin ve çözümün odak noktası Türkiye’dir.

AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz,
20 Ağustos 2022 - 22:17

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz,  Türkiye'nin diplomatik başarılarının yürüttüğü diplomasiyle , Küresel bir güç olduğunu kanıtladığını belirti.
Yavuz, yaptığı açıklamada,  İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’in katılımıyla Ukrayna ve Rusya tarafları ile Ukrayna limanlarının yeniden açılmasını ve 20 milyon tonu aşkın tahılın sevkiyatını sağlayacak tahıl koridoru anlaşmasının imzalandığıı anımsattı.. 
Bu anlaşmayla Afrika’dan Ortadoğu’ya, Amerika’dan Asya’ya tüm dünyada milyarlarca insanı bekleyen açlık tehlikesinin ortadan kaldırılmasına katkı sağlanmış olunduğunu vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti..
". Adeta dünya siyasetinin gidişatına yön veren bir rol üstlenen ve Türkiye’nin önemli bir güç olduğunu gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şu anda barışın tesisi için yapılan görüşmelere öncülük etmesi, tahıl krizinin aşılması için yürüttüğü diplomasi ve bunun sonucunda oluşan tahıl koridoruyla dünyanın takdirle karşıladığı, elinden geleni yapan tek lider konumundadır." 

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz...

Savaş halinde olan devletleri bir konuda anlaştırarak bunun sonucunda dünyanın en temel sorunlarından biri haline gelen gıda sorununun çözümüne katkı sağlayan, Türkiye’yi Ukrayna ve Rusya arasında iletişim kanallarının en çok kesiştiği konum haline getiren bir diplomasiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, Türkiye’nin gücü ve büyüklüğü dünya tarafından tasdiklendiğine de  vurgu yapan Yavuz, "Ülkesinin böylesine önemli diplomatik başarılarını dahi takdir etmekten yoksun 6+1’li masa, PKK’ya terörist diyemeyenlerle kol kola bir şekilde, karamsarlık pompalayarak yalan, iftira ve algı siyasetine devam ediyor.
Tüm dünya ülkeleri, pandemi ve ardından Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle sıkıntılı bir süreçten geçerken hamdolsun milletimiz, kendisini bu sıkıntılardan da kurtaracak ve rahat nefes aldıracak tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyor.  Hazımsızlıklarından dolayı ne derlerse desinler, bugün dünyadaki siyasetin ve çözümün odak noktası Türkiye’dir. ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz."..dedi.