• Reklam

ADÜ'de yine skandal

ADÜ'de yine skandal

ADÜ'de yine skandal
20 Mayıs 2022 - 12:03

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ndeki skandallara bir yenisi daha eklendi. ADÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selçuk Çanakçı'nın Tıbbi Biyoloji mezunu eşi Aslı Çanakçı, Ekokardiyoloji öğretim görevlisi yapıldı.
MANŞET Gazatesi'nin haberine göre,  ADÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selçuk Çanakçı'nın Tıbbı Biyoloji mezunu olan ve hastanede Kardiyoloji polikliniğinde Ekokardiyografi sekreteri olarak çalışan Aslı Çanakçı'ya öğretim görevlisi kadrosu açıldığı öne sürüldü. Tıbbi Biyoloji mezunu olan ve tıbbi görüntüleme konusu lisans eğitiminin hiçbir döneminde yer almadığı iddia edilen Çanakçı’ya sadece başhekim yardımcısının eşi olması nedeniyle kadro açıldığı bildirildi.

 

ADÜ’de görev yapan akademisyenler, hastanenin Ekokardiyografi bölümünde sekreter, eko konusunda hastanın hazırlanması ve işlemlerde yardımcı eleman olarak çalışan Aslı Çanakçı’nın hangi bilgi birikimiyle öğrencilere ders vereceğini merak ettiklerini anlattı.
KİŞİYE ÖZEL NİTELİKLER
ADÜ’nün Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda ders verecek Öğretim Görevlisi Kadro İlanında, ‘Tıbbi Görüntüleme Teknikeri’ bölümü için ‘Biyoloji Bölümü Lisans Mezunu olmak, Biyoloji alanında tezli Yüksek Lisans yapmış olmak’ kriteri bulunuyor. Bu kriter nedeniyle Tıbbi Görüntüleme konusunda lisans eğitimi alan hiçbir Tıbbi Görüntüleme Teknikeri veya uzmanı kadro için başvuruda bulunamadı. İlanda başvuru kriterlerinin doğrudan işaret ettiği kadroya sadece bir kişi, Aslı Çanakçı başvurabildi ve kabul edildi.
DAHA ÖNCE YARDIMCI ELEMANDI
Akademisyenler, Çanakçı’nın ders vereceği Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programının amacına dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı; “Radyoterapi, ultrasonografi, nükleer tıp, görüntüleme, MR, Tomografi, dijital röntgen, acil röntgen, mamografi ,scopi gibi röntgen tanı ve tedavi ünitelerinde çalışabilecek düzeyde ve ülke koşullarına uygun bilgili, becerikli sağlık elemanı yetiştirmektir. Dolayısı ile bu alanların hiçbirisinde eğitimi olmayan biyoloji lisans mezunu bir kişinin o alanda öğretim görevlisi olması, görüntüleme uzmanı olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. İlan ve kadro hastanede ihtiyaç olmadığı halde şahsa özel tahsis edilmiş bir kadrodur.”