ADÜ araştırma sonuçlarına göre sınıfta kaldı

ADÜ araştırma sonuçlarına göre sınıfta kaldı

ADÜ araştırma sonuçlarına göre sınıfta kaldı
19 Temmuz 2021 - 12:09

Türkiye Üniversiteleri Memnuniyet Araştırması sonucu ADÜ için övgü dolu sözler söyleyen  Rektör Osman Selçuk Aldemir'in  yönetimindeki Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin  başarısızlığı ortaya çıkarken, ADÜ'nün 125 devlet üniverstesi arasında memnuniyet sıralamasında 101. sırada yer aldığı görüldü. 

Türkiye Üniversiteleri Memnuniyet Araştırması, (TÜMA) 2021’de 125 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 198 üniversitede öğrenim gören 42 bin 353 öğrenciden kullanılabilir veri toplandı. 

Araştırma, lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirme ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli olması yolunda bir yol gösterici niteliğindeki araştırmada elde edilen bulgular üniversitelerin gelişim ve duyarlılıklarını artırmak ve de veri sağlamak amacıyla kamuoyuyla paylaşıldığı açıklandı.
Araştırmada, TÜMA-2021’de 125 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 198 üniversitede öğrenim gören 42.353 öğrenciden kullanılabilir veri toplandığı kaydedildi.
. Buna göre, 
 Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralamasında 1.sırayı Abdullah Gül Üniversitesi alırken, ADNAN MENDERS ÜNİVERSİTESİ 125 devlet üniversitesi arasında memnuniyet sıralamasında 101. sırada ve en düşük derecelendirme notu olan FF listesinde yer aldı.
Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında ise 1. yine Abdullah Gül Üniversitesi olurken ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ  60. sırada görüldü.
Üniversitelerin “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” Sıralamasında da 1. Abdullah Gül Üniversitesi olurken ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ bu kez daha da geriye düşerek, 113. sırada yer aldı.
. Üniversitelerin “Uzaktan Eğitim Alt Yapısı” Sıralamasında Koç Üniversitesi 1. sırada, ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ 90. sırada, görüldü.
 Üniversitelerin “Akademik Destek ve İlgi” Sıralamasında ise Özyeğin Üniversitesi ilk sırada ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ 106. sırada yer aldı.
. Üniversitelerin “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” Sıralamasında Abdullah Gül Üniversitesi ilK sırada ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ 97. sırada
Üniversitelerin “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği sıralamasında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 1. sırada ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ 103. sırada,
. Üniversitelerin “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” Sıralamasında Özyeğin Üniversitesi 1. sırada ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ 133. sırada,
. Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralamasında Abdullah Gül Üniversitesi 1. sırada, ADNAN MENEDERES ÜNİVERSİTESİ 60. sırada yer aldı.