• Reklam

10 üniversitede yeni fakülte kuruldu Söke'nin beklentileri yine boşa çıktı

10 üniversitede yeni fakülte kuruldu Söke'nin beklentileri yine boşa çıktı

10 üniversitede yeni fakülte kuruldu Söke'nin beklentileri yine boşa çıktı
30 Nisan 2021 - 17:54

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararına göre; Batman Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Fakültesi, İstanbul Galata Üniversitesi'ne Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'ne İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi, Muş Alparslan Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Fakültesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'ne Spor Bilimleri Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne de Kayseri Tıp Fakültesi kurulacağı belirtildi.

Kararda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun da kapatılacağı aktarıldı.

Söke İlçesine açılan bir bölüm yine yok

Öte yandan ADÜ  Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Akkoyun 2 Nisan 2021 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyerek Söke’de yayın yapan basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmişti. Prof. Dr. Akkoyun, Söke’de açılması planlanan ana bilim dalları, bölümler, programlar ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hakkında açıklamalarda bulunmuştu.
 

8 Ana Bilim Dalı, 3 Bölüm 4 Program Senatoda kabul edilerek YÖK’e gönderildi

Prof. Dr. Turan Akkoyun, Tamamlanan hazırlıklar sonrasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Komisyonu ve Senato kararlarıyla; 8 Ana Bilim Dalı, 3 Bölüm, 2 Normal Öğretim Programı, 2 İkinci Öğretim Programının kabul edilerek YÖK’e gönderildiğini belirterek, “Halen Yüksek Lisansta 1 Anabilim Dalı açılması müracaatı yapılmış, olumlu sonuçlanması yönünde takibi sürdürülmektedir. Bu da bir üst kulvarda yeni bir bölüm anlamına gelmektedir. Bir müddetten beri yoğun bir çalışma sonrasında İşletme Fakültemiz, Sağlık Hizmetleri MYO, MYO vasıtasıyla ilçemizde tesis edilmesine rağmen içerisinde hiçbir bölüm açılmayan ve bu yüzden akademik istihdam yapılamayan dolayısıyla eğitim-öğretim hizmeti vermeyen Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin yetkilendirilmesi de sahiplenilerek gerçekleştirilen teşebbüslerin sonucu Söke’de başlatılan çalışmalar, Aydın’da eğitim komisyonu ve senato aşamalarını geçerek Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin YÖK’teki talebi konumuna getirilmiştir” dedi.